Local

Deputatul PSD Silviu Macovei: „În halul ăsta de guvernare, Iașul se îndreaptă spre alegeri anticipate!”

Publicat: 03 apr. 2021
Deputatul PSD Silviu Macovei :
Deputatul PSD Silviu Macovei

Din cauza blocajului politic în care se află municipiul Iași de câteva luni, răbdarea politicienilor locali pare că a ajuns la o limită. O adevărată criză politică a izbucnit între PNL și USR Iași, care nu pare să se sfârșească prea curând.

De mai bine de jumătate de an, municipiul Iași nu are viceprimari, situație fără precedent în istoria orașului nostru. Silviu Macovei, viceliderul social al democraților din Camera Deputaților, a reacționat dur în fața acestei situații:

„Este complet inadmisibil ca cele două partide aflate într-o alianță la guvernare, PNL și USR, să se comporte ca și cum ar fi amândouă în opoziție și să se saboteze unul pe celălalt! Pe lângă faptul că nu au câștigat alegerile și au făcut o alianță nenaturală, atât PNL, cât mai ales USR se comportă la Iași complet iresponsabil. Din cauza unor orgolii mărunte și mofturi de preamărire personală cele două partide nu sunt în stare nici măcar să-și negocieze puterea. Foarte bine! Dacă ei nu se înțeleg, atunci să aleagă un viceprimar din afara arcului guvernamental. PSD a venit cu o propunere de viceprimar perfect acceptabilă, o persoană decentă, competentă și necontroversată. Domnilor și doamnelor lideri locali ai PNL și USR, încetați cu acest blocaj fiindcă astfel, Iașul se îndreaptă spre alegeri anticipate! Situația nu mai poate continua așa!”

Deputatul PSD Silviu Macovei: „ Iașul nu are șosea de centură și tot traficul greu trece prin mijlocul orașului”

Deputatul Silviu Macovei semnalează administrației locale faptul că promisiunile electorale au eșuat.

„Vremea mofturilor a trecut de mult fiindcă în joc este administrarea acestui oraș care și așa are o mulțime de probleme trecute cu vederea! Să vă reamintesc, stimați politicieni locali, faptul că Iașul nu are șosea de centură și tot traficul greu trece prin mijlocul orașului? Să vă reamintesc de absența totală și indecentă a unei autogări care să fie măcar asfaltată? Vin autocarele în Iași pe un teren viran „amenajat” cu pământ (referire la autogara Iași Vest)? Sală Polivalentă? Infrastructură pentru sutele de blocuri ridicate în absența de peste 10 ani a unui PUG? Trezirea! Oamenii au timp să se gândească mai bine cu cine votează atunci când stau cu orele în trafic, praf și poluare!” avertizează Silviu Macovei.

Parlamentarul ieșean a amintit și problemele județului:

„Stimați guvernanți locali, haideți să vă reamintesc și de problemele județului în timp ce voi vă jucați de-a politica! Eu personal am protestat public și am ieșit în stradă, iar dacă nu făceau presiune și ong-urile din Iași, nu aveam acum nici măcar o amărâtă de licitație pentru un studiu de fezabilitate la A8. Degeaba avem un userist mare secretar de stat la Transporturi fiindcă CNAIR își bate joc de el. Noroc cu protestele publice!”

Deputatul PSD Silviu Macovei: „Oameni buni, nu mai sunt paturi la ATI iar voi încă faceți analize și rapoarte?”

Silviu Macovei trage un semnal de alarmă cu privire la Spitalul de le Lețcani, care „stă închis fiindcă nu s-au lămurit cine ar trebui să îl deschidă”.

„Fac apel la uzul rațiunii la conducerea CJ Iași fiindcă, în plin val epidemic, avem un spital vital pentru ieșeni care stă închis fiindcă nu s-au lămurit cine ar trebui să îl deschidă. Oameni buni, nu mai sunt paturi la ATI iar voi încă faceți analize și rapoarte? Sunt disfuncționalități? Rezolvați-le! Mai este nevoie de finanțare suplimentară ca să deschideți spitalul? Foarte bine, treceți prin consiliul județean și dați drumul la treabă! Apoi, după ce trece epidemia o să aveți timp să vă certați pe responsabilități și vinovății! Oamenii au nevoie de ajutor!” a continuat Silviu Macovei.
Adauga un comentariu