Local

Deputatul PSD Silviu Macovei: „În halul ăsta de guvernare, Iașul se îndreaptă spre alegeri anticipate!”

Publicat: 03 apr. 2021
Deputatul PSD Silviu Macovei :
Deputatul PSD Silviu Macovei

Din cauza blocajului politic în care se află municipiul Iași de câteva luni, răbdarea politicienilor locali pare că a ajuns la o limită. O adevărată criză politică a izbucnit între PNL și USR Iași, care nu pare să se sfârșească prea curând.

De mai bine de jumătate de an, municipiul Iași nu are viceprimari, situație fără precedent în istoria orașului nostru. Silviu Macovei, viceliderul social al democraților din Camera Deputaților, a reacționat dur în fața acestei situații:

„Este complet inadmisibil ca cele două partide aflate într-o alianță la guvernare, PNL și USR, să se comporte ca și cum ar fi amândouă în opoziție și să se saboteze unul pe celălalt! Pe lângă faptul că nu au câștigat alegerile și au făcut o alianță nenaturală, atât PNL, cât mai ales USR se comportă la Iași complet iresponsabil. Din cauza unor orgolii mărunte și mofturi de preamărire personală cele două partide nu sunt în stare nici măcar să-și negocieze puterea. Foarte bine! Dacă ei nu se înțeleg, atunci să aleagă un viceprimar din afara arcului guvernamental. PSD a venit cu o propunere de viceprimar perfect acceptabilă, o persoană decentă, competentă și necontroversată. Domnilor și doamnelor lideri locali ai PNL și USR, încetați cu acest blocaj fiindcă astfel, Iașul se îndreaptă spre alegeri anticipate! Situația nu mai poate continua așa!”

Deputatul PSD Silviu Macovei: „ Iașul nu are șosea de centură și tot traficul greu trece prin mijlocul orașului”

Deputatul Silviu Macovei semnalează administrației locale faptul că promisiunile electorale au eșuat.

„Vremea mofturilor a trecut de mult fiindcă în joc este administrarea acestui oraș care și așa are o mulțime de probleme trecute cu vederea! Să vă reamintesc, stimați politicieni locali, faptul că Iașul nu are șosea de centură și tot traficul greu trece prin mijlocul orașului? Să vă reamintesc de absența totală și indecentă a unei autogări care să fie măcar asfaltată? Vin autocarele în Iași pe un teren viran „amenajat” cu pământ (referire la autogara Iași Vest)? Sală Polivalentă? Infrastructură pentru sutele de blocuri ridicate în absența de peste 10 ani a unui PUG? Trezirea! Oamenii au timp să se gândească mai bine cu cine votează atunci când stau cu orele în trafic, praf și poluare!” avertizează Silviu Macovei.

Parlamentarul ieșean a amintit și problemele județului:

„Stimați guvernanți locali, haideți să vă reamintesc și de problemele județului în timp ce voi vă jucați de-a politica! Eu personal am protestat public și am ieșit în stradă, iar dacă nu făceau presiune și ong-urile din Iași, nu aveam acum nici măcar o amărâtă de licitație pentru un studiu de fezabilitate la A8. Degeaba avem un userist mare secretar de stat la Transporturi fiindcă CNAIR își bate joc de el. Noroc cu protestele publice!”

Deputatul PSD Silviu Macovei: „Oameni buni, nu mai sunt paturi la ATI iar voi încă faceți analize și rapoarte?”

Silviu Macovei trage un semnal de alarmă cu privire la Spitalul de le Lețcani, care „stă închis fiindcă nu s-au lămurit cine ar trebui să îl deschidă”.

„Fac apel la uzul rațiunii la conducerea CJ Iași fiindcă, în plin val epidemic, avem un spital vital pentru ieșeni care stă închis fiindcă nu s-au lămurit cine ar trebui să îl deschidă. Oameni buni, nu mai sunt paturi la ATI iar voi încă faceți analize și rapoarte? Sunt disfuncționalități? Rezolvați-le! Mai este nevoie de finanțare suplimentară ca să deschideți spitalul? Foarte bine, treceți prin consiliul județean și dați drumul la treabă! Apoi, după ce trece epidemia o să aveți timp să vă certați pe responsabilități și vinovății! Oamenii au nevoie de ajutor!” a continuat Silviu Macovei.

Comentarii
  • Trebuie făcute cit mai repede, ca să evitam dezastrul! Implicarea lui Klaus-mediocrul dezbinator trebuie eliminata cu toată forța! Nici o forță politica nu trebuie eliminata! Situația actuala și viitoare necesita UNITATE și O SINGURA BUSOLĂ CARE SA INDICE INTERESUL NAȚIONAL! Toți cei care ling la porți străine trebuie dați la groapa de gunoi a istoriei!!!

  • PSD a guvernat local, judetean si national in ultimii 31 de ani (alaturi sau alternativ cu PNL). Macovei e complet nesimtit daca vede abia acum ca nu avem sosea de centura, autogara, sala polivalenta etc. De ce nu le-a facut PSD cat a fost la putere? Ce a facut PSD pana acum, in afara de furat? Unde mai pui ca tot PSD a creat personaje insalubre precum Nichita sau Chirica, niste borfasi interesati doar de ciordeala.

  • Pai unii nu s-au vazut la guvernare 31 de ani, pentu ca nu au avut valori,de aceea oamenii nu i-au ales,ca n-au avut ce.Drept dovada ca si azi l-au luat pe tradatorul Chirica de la PSD,C.Alexe-tabla,Danga langa,Bodea,Chichirau,Vatra,Bratescu si alte non valori.Credeti ca acestia vor face ceva pentru Iasi?Sigur nu,pentru ca nu pot, de incapabili ce sunt.Deci simplul fapt ca nu ati fost la guvernare 31 de ani ,nu este suficient,mai puneti si oameni competenti,nu toate ciurucurile.

  • Toți fanaticii fără creier sa știe ca, în situația tragica în care suntem și vom fi, singura formula politica logica este coaliția PSD-PNL-UDMR, eventual colaborări punctuale cu super minoritarii USR-Plus.

  • Actualul guvern este impus din exterior, cu sprijinul STS si SRI. Misiunea sa este vanzarea pe nimic a activelor statului : Hidroelectrica, NuclearElectrica, Transgaz, Portul Constanta, Aeroportul Otopeni. Citu a fost pus sa pregateasca terenul prin imprumuturi uriase, consumate pe facilitati fiscale catre multinationale si banci. Citu a imprumutat in 2020 o suma echivalenta cu 9% din PIB, din care numai 1% au fost folositi pentru combaterea efectelor pandemiei.
    In concluzie, pana nu vor vinde tot, nu vor fi alegeri.

Adauga un comentariu