Magazin

Despre carnea de berbecut

Publicat: 26 mai 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Despre carnea de berbecut
1

Sarbatorile de Pasti sunt un prilej foarte bun in care se consuma carne de oaie sau miel. Insa nu doar drobul este singurul preparat ce poate fi realizat din acest tip de carne. Un rol aparte il joaca folosirea carnii de berbecut. Despre avantajele nutritionale ale acesteia, beneficii, precum si cateva recomandari de consumare, in acest articol. Pentru cele mai bune oferte la carne de berbecut, intra la Selgros, in orasul tau!

Din punct de vedere nutritional, carnea de berbecut se incadreaza in urmatoarele valori (pentru o portie de 100 de grame):
– 220 de calorii
– continut de grasime (14%) – (9 grame, din care 3 grame sunt grasimi saturate)
– colesterol – 501 mg
– sodiu – 56 mg
– carbohidrati – 3 grame
– proteine – 31 de grame
– vitamina A (499% din necesarul zilnic)
– vitamina C (7%)
– calciu (1%)
– fier (46%)
Asadar, vedem cu usurinta partile bune: carnea de oaie (dar si berbecut) are un nivel scazut de sodiu, de asemenea e o sursa foarte buna de vitamina B6, acid pantotenic, fosfor si magneziu; in egala masura, e apreciata  pentru continutul de proteine, vitamina A, vitamina B12, fier, zinc, cupru si seleniu. Principalul punct la care trebuie sa fim atenti, atunci cand consumam aceste produse, este nivelul ridicat de colecterol – asadar, atentie la cantitate si frecventa!

Preparatale din carne de berbecut sunt recomandate:
– pentru curele de ingrasare, in cazul persoanelor subponderale; se recomanda cantitati mici, la mai multe mese
– pentru un plus de energie, datorita continului bogat de carnitina
– imbunatatirea activitatii organielor interne (splina si rinichi)
– pentru copii si adolescenti aflati in perioada de crestere, tocmai  datorita continutului de proteine
– ca afrodisiac natural – datorita faptului ca substantele nutritive din carnea de oaie/berbec cresc capacitatea sexuala a barbatilor
   
Cateva dintre retetele ce au la baza aceasta  carne de berbecut:
– friptura de berbecut – carnea se lasa intre 5-12 ore la marinat (in vin rosu, cu salvie, dafin, rozmarin); apoi se pune intr-o tava, se condimenteaza cu sare, piper, se adauga catei de usturoi si se pune in cuptor; se poate servi cu piere de cartofi si salata de legume proaspete
– sote delicios de berbec cu vin
– fasole boabe cu carne de berbecut
– tocana bulgareasca de berbec
– berbec cu varza si rosii

Descopera farmecul acestor preparate si cumpara acum cea mai buna carne de berbecut – afla aici care este cel mai apropiat magazin si care sunt cele mai bune oferte!

Selgros Iasi
Produse alimentare si nealimentare
Soseaua Nicolina nr. 57A Iasi,700711, RO
Tel: 0232 306 000
Fax 0232 306 199

Adauga un comentariu