BZI LIVE

LIVE VIDEO – Despre învățământ superior economic, importanța economiei și rolul acesteia în această perioadă, într-un dialog extrem de interesant alături de prof. univ. dr. Teodora Roman, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în Studioul BZI LIVE – FOTO

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Joi, 30 iulie 2020, începând cu ora 15.00 în Studioul BZI LIVE este invitat prof. univ. dr. Teodora Roman, decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi. Subiectele abordate alături de domnia sa se vor axa pe: Admiterea 2020 la FEAA, acreditarea programelor de studii (licenţa şi master) sau în general despre managementul calităţii în Educaţie, având în vedere faptul că universitarul este din 2008 evaluator în comisia permanenta Ştiinţe Economice 1 a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi, din 2013, preşedinte al acestei comisii.

FEAA, unul dintre punctele de atracție pentru absolvenții de liceu și locul de unde îți poți găsi ușor un job

Alte elemente ale dialogului vor fi: învăţământul la distanţă pentru licenţa sau cu frecvenţa redusă la master, având în vedere că are un anumit specific în ceea ce priveşte organizarea. Tot în acest context se vor face referinţe ce ţin de conversia profesională a cadrelor didactice din preuniversitar care vor să predea anumite discipline din sfera Ştiinţelor economice, curricula în domeniul Ştiinţelor economice, prevenirea abandonului şcolar în învăţământul superior şi proiectele pe care FEAA le dezvolta în acest sens respectiv orientarea profesională a absolvenţilor FEAA şi/ sau inserţia pe piaţa muncii.

De asemenea, această ediție BZI LIVE punctează aspecte din activitateq celeo mai mari și mai căutate facultăți din Iaşi! Despre învățământ superior economic, importanța economiei și rolul acesteia în această perioadă a pandemiei de COVID-19, învățământul on-line, oportunități de angajare pentru absventi vor fi alte puncte abordate alături de universitarul Teodora Roman.

Istoria Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași este o facultate care face parte din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Scopul acestei facultăți este realizarea unei educații economice de nivel academic. Cursuri de Economie Politică, Doctrine Economice și Finanțe Publice au fost predate în cadrul Facultății de Drept mulți ani înainte de înființarea unei facultăți separate. La solicitarea Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza”” din Iași, prin Ordinul Ministerului Învățământului nr. 575/1962 din 19.07.1962 a fost înființată Facultatea de Științe Economice cu următoarele secții: „Economie politică și planificare” ; „Finanțe și credit” ; „Evidență contabilă” .

În anul universitar 1998 Consiliul facultății a solicitat Senatului Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași aprobarea pentru o denumire nouă, și anume „Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor” pentru a asigura o denumire corespunzătoare stucturilor din școlile occidentale pentru a contura mai clar cele două domenii majore ale educației academice: științele economice-cu orientare spre teoria economică și administrarea afacerilor-cu orientare spre „business”.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotianul.bzi.

Adauga un comentariu