Sport

Detalii din interior! De ce Ianis Hagi a clacat în Belgia. „Toată lumea este mirată că joacă atât de bine la Rangers”

Publicat: 12 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detalii din interior De ce Ianis Hagi a clacat în Belgia. Toată lumea este mirată că joacă atât de bine la Rangers

Ianis Hagi a avut un impact fantastic la Rangers odată cu mutarea de la Genk, iar fanii scoțienilor îl văd deja un star al echipei antrenate de Steven Gerrard. Un fost atacant al lui Rangers, belgianul Thomas Buffel, a explicat de ce mijlocașul de 21 de ani a fost ignorat de Genk și i-a cucerit atât de repede pe scoțieni.

„Uneori, totul depinde de cum se aliniază planetele. La Genk, a fost dificil pentru el, dar nici Ianis nu a avut răbdare. Clubul îi cumpărase pe bani mulți pe Theo Bongonda, mai era acolo japonezul Junya Ito care juca excelent. Ianis nu a vrut să-și aștepte rândul, probabil era presiunea echipei naționale unde voia să joace, să aibă meciuri în picioare. La Genk au fost însă mulți jucători mari care au avut nevoie de o perioadă de adaptare mai lungă și care apoi au valorat zeci de milioane de euro, precum Kalidou Coulibaly, Wilfred Ndidi”, a declarat belgianul care a jucat la Feyenoord, 3 ani la Rangers și 9 ani la Genk.

Thomas Buffel crede că Rangers îl va păstra pe Ianis Hagi

Buffel a dezvăluit că Genk l-a dorit enorm pe Ianis Hagi.

„Nu multă lume aflase despre el, dar scouterii lui Genk îl urmăreau de mult timp, de când începuse în România. Avea un stil de a juca direct, spre poartă, iar când a marcat la debut lumea era mulțumită. Apoi au venit rezultate mai slabe, s-a schimbat și antrenorul. Cel care a venit nu l-a prea folosit, Ianis avea moralul scăzut. Apoi a ajuns la Rangers și toată lumea din Belgia este mirată că joacă atât de bine acolo și cum de a renunțat Genk la un jucător creativ,” a dezvăluit Buffel.

Fostul atacant al lui Rangers crede că Ianis va deveni un lider la gruparea scoțiană.

„A arătat de la primul meci că vrea să aibă mingea, să joace, creează spații. Cred că pentru el este o mare ușurare să fie într-o echipă unde poate crește, sper să continue așa”, a mai spus Buffel.

Adauga un comentariu