Eveniment-Social

Detalii documentare inedite, despre marele domnitor Ștefan cel Mare, prezentate la Iași

Publicat: 24 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detalii documentare inedite despre marele domnitor Ștefan cel Mare prezentate la Iași
Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează joi, 9 iunie 2022, de la ora 12:00, la Muzeul Unirii, evenimentul de lansare a volumului „Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa”, semnat de reputatul istoric și arheolog medievist Adrian Andrei Rusu și apărut la Editura Mega din Cluj-Napoca, în 2022

Marele domnitor Ștefan cel Mare, prezentat prin detalii documentare inedite, de un reputat istoric la Iași. Concret, Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează joi, 9 iunie 2022, de la ora 12:00, la Muzeul Unirii, evenimentul de lansare a volumului „Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa”, semnat de reputatul istoric și arheolog medievist Adrian Andrei Rusu și apărut la Editura Mega din Cluj-Napoca, în 2022.

Reputatul istoric și arheolog medievist Adrian Andrei Rusu prezintă detalii documentare inedite, despre marele domnitor Ștefan cel Mare, la Iași. Totul în cadrul unui eveniment găzduit de Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași. Acesta va avea loc joi, 9 iunie 2022, de la ora 12:00, la Muzeul Unirii, și implică volumului „Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa”, apărut la Editura ”Mega” din Cluj-Napoca, în 2022.

Adrian Andrei Rusu prezintă detalii documentare inedite, despre marele domnitor Ștefan cel Mare, la Iași

Specialist în cercetarea monumentelor istorice medievale și premoderne, Adrian Andrei Rusu s-a remarcat prin publicarea a numeroase volume, precum: „Gotic şi Renaştere la Vinţu de Jos. Gotik und Renaissence im Unter-Winz” (1998), „Ioan de Hunedoara şi Românii din vremea lui” (1999), „Castelarea carpatică. Fortificaţii şi cetăţi din Transilvania şi teritoriile învecinate, sec. XIII-XIV” (2005), „Alba Iulia. Între fondarea Eparhiei și capitala Principatului Transilvaniei” (2009), „Castelul și spada. Cultura materială a elitelor din Transilvania în Evul mediu târziu” (2019), „Dicționar de castelologie”, (2020). Dedicat uneia dintre cele mai cunoscute și mai importante perioade din istoria Moldovei, volumul „Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa” oferă o perspectivă inedită asupra celei de-a doua jumătăți a secolului al XV-lea.

Evenimentul va avea loc în Sala Dublei Alegeri de la Muzeul Unirii din Iași (Str. Lăpușneanu, nr. 14). Intrarea este liberă

Datele arheologice sunt filtrate și combinate cu informațiile scrise, cu un ochi critic și cu abordări care ies din tiparele istoriografice cunoscute. La Iași, volumul va fi prezentat de către unul dintre cei mai cunoscuți istorici medieviști din România, Prof. univ. dr. Ștefan S. Gorovei. Evenimentul va avea loc în Sala Dublei Alegeri de la Muzeul Unirii din Iași (Str. Lăpușneanu nr. 14). Intrarea este liberă. Așadar, la Iași este programată prezentarea unor detalii documentare inedite, despre marele domnitor Ștefan cel Mare, prezentate la Iași.

Adauga un comentariu