Titlurile zilei

Detaliul halucinant care nu a ajuns nici pe masa procurorilor ce anchetează crimele de pe Moara de Vânt! Ahmed Sami El Bourkadi a avut un exemplu în familie: unchiul lui și-ar fi omorât un partener de afaceri cu 12 lovituri de ciocan, iar mai apoi a fugit din țară – (Exclusiv)

Publicat: 10 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detaliul halucinant care nu a ajuns nici pe masa procurorilor ce anchetează crimele de pe Moara de Vânt Ahmed Sami El Bourkadi a avut un exemplu în familie unchiul lui și-ar fi omorât un partener de afaceri cu 12 lovituri de ciocan iar mai apoi a fugit din țară - Exclusiv
Studentul Ahmed Sami El Bourkadi a fost vizitat în arest de un unchi de-al său

Apar detalii halucinante privind unele presupuse rude ale tânărului bănuit de comiterea dublului asasinat de pe Moara de Vânt. Astfel, în urmă cu câțiva ani, unchiul lui Ahmed Sami El Bourkadi ar fi ucis un om cu 12 lovituri de ciocan, iar, mai apoi, ar fi fugit din țară. Reporterii BZI au aflat povestea, care a fost confirmată de apropiații familiei studentului bănuit de comiterea dublului asasinat

Pare ireal! Ahmed Sami El Bourkadi, tânărul student de la UMF Iași bănuit de comiterea dublului asasinat de pe Moara de Vânt, a avut un exemplu în familie. Conform unor informații deținute de reporterii cotidianului BZI, în urmă cu câțiva ani, unul dintre unchii studentului canadian de origine marocană și-ar fi murdărit mâinile de sânge după ce și-ar fi ucis un partener de afaceri. Ceea ce a făcut unchiul studentului marocan pare să se fi repetat în urmă cu câteva săptămâni la Iași. Există câteva aspecte care se regăsesc în ambele omucideri, de exemplu plecarea din țară și loviturile multiple care au cauzat decesul.

O altă crimă, comisă în Maroc de Abdou El Moussaoui

Reporterii cotidianului BZI au intrat în posesia unor informații potrivit cărora un unchi de-al lui Ahmed Sami El Bourkadi ar fi fost condamnat în trecut după o crimă relativ similară. Conform presei din Maroc și, respectiv, din Marea Britanie, în cursul anului 2007, un om de afaceri din Irlanda, pe numele său Andrew Sheehan (47 de ani), a fost ucis cu lovituri de ciocan în zona capului, după ce fusese înjunghiat de 12 ori. După crimă, cadavrul afaceristului irlandez a fost îngropat într-o carieră abandonată, fiind turnat ciment deasupra trupului neînsuflețit. Afaceristul, originar din Dublin, s-a mutat în Maroc în anii ’80, pentru a începe o nouă viață.

De altfel, Andrew Sheehan ar fi deschis două fabrici textile în zona Tangiers, din Maroc, fabrici care au fost înfloritoare până în jurul anului 2005. Dar o criză economică l-ar fi forțat pe irlandez să scoată la vânzare una dintre fabrici. Un afacerist local l-ar fi abordat pe acesta în mai 2007 și i-ar fi spus că are un potențial cumpărător canadian, pe numele său Abdou El Moussaoui. Anchetatorii au declarat pentru presa internațională că, în clipa în care irlandezul ar fi semnat actele de vânzare a fabricii, acesta ar fi fost ucis de afaceristul local, cu complicitatea lui Abdou El Moussaoui.

Informația, confirmată de rudele victimei, studentul marocan Youssef Jniyah

Potrivit informațiilor deținute de reporterii cotidianului BZI, Abdou El Moussaoui este un unchi al lui Ahmed Sami El Bourkadi. De altfel, această informație a fost confirmată de către rudele victimei din Moara de Vânt, studentul marocan de la UMF Iași, Youssef Jniyah. Acestea au susținut că, după crima din Maroc, Abdou El Moussaoui ar fi fugit inițial în Canada, iar, mai apoi, într-o țară din America de Sud, unde și-ar fi schimbat identitatea.

Rudele suspectului: „Familia El Bourkadi este una onorabilă”

De cealaltă parte, rudele suspectului Ahmed Sami El Bourkadi susțin că acesta face parte dintr-o familie onestă.

„Rudele clientului meu susțin că fac parte dintr-o familie numeroasă. Numele pe care l-ați precizat (Abdou El Moussaoui – n.r.) este unul foarte comun, des întâlnit. La data la care ar fi fost comise acele fapte în Maroc, clientul meu, Ahmed Sami El Bourkadi, avea aproximativ 6 ani, fiind foarte mic. Acesta face parte din familia El Bourkadi, care nu a avut niciodată probleme cu legea și care este o familie onorabilă”, a declarat ieri avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi.

De altfel, încă de la început, avocata ieșeană a susținut că familia clientului ei este una onorabilă, printre rudele sale fiind medici și chiar judecători. Mai mult, Raluca Andrei a spus că nu vrea să ofere detalii din anchetă, dar și că rudele lui Ahmed Sami El Bourkadi își doresc doar aflarea adevărului, fiind alături în spirit de rudele celor două victime, Youssef Jniyah și Ioana Vanesa Burlacu.

Dublul asasinat care a șocat România

La mijlocul lunii decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rudele tânărului marocan Youssef Jniyah (24 de ani), student la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Iași, că acesta nu a revenit la Bruxelles, deși avea un bilet de avion. Oamenii legii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii au dat peste un tablou de groază. Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Jniyah erau morți în același pat.

Cei doi tineri aveau trupurile sfârtecate cu zeci de lovituri de cuțit. Surse din anchetă au precizat că, pe trupul Vanesei, ar fi fost descoperite 33 de lovituri de cuțit, iar pe trupul lui Jniyah – 17. Pe ambele trupuri, urmele erau asemănătoare, semn că autorul sau autorii ar fi folosit aceeași armă. După ce tinerii au fost uciși, autorul ar fi încercat să incendieze vila, însă nu a reușit. Mai apoi, oamenii legii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană bănuit de comiterea dublei crime. Anchetatorii au propus arestarea preventivă în lipsă a acestuia, propunere ce a fost admisă de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. Ulterior, oamenii legii l-au prins pe individ în Roma (Italia) şi l-au adus în Iaşi.

Adauga un comentariu