Local

Dezastru pe străzile din Iași! Șoferi, prinși băuți la volan. Dosare penale pe bandă rulantă, întocmite de polițiștii ieșeni

Publicat: 22 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezastru pe străzile din Iași Șoferi prinși băuți la volan. Dosare penale pe bandă rulantă întocmite de polițiștii ieșeni
Mai mulți șoferi din Iași s-au ales cu dosare penale în doar câteva ore, după ce au fost prinși băuți la volan

Polițiștii ieșeni au intervenit recent la peste 90 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 250 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 97 de incidente, dintre care 93 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 22 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 261 de amenzi, în cuantum de 92.380 de lei. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise și au fost retrase două certificate de înmatriculare

În ultima perioadă, pare că pe străzile din județul Iași e un adevărat dezastru. Astfel, tot mai mulți șoferi sunt prinși „în ofsaid” de oamenii legii. Polițiștii ieșeni au întocmit mai multe dosare penale în doar câteva ore, după ce au tras pe dreapta șoferi băuți. De exemplu, agenții din cadrul Secției 1 de Poliție au prins zilele trecute, în municipiul Iași, un bărbat care conducea un autoturism pe drumul public, având, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Șoferul fusese implicat anterior într-o tamponare cu un alt autoturism. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Alt șofer din Iași, prins băut la volan

De asemenea, agenții din cadrul Poliției orașului Hârlău au prins recent, în comuna Deleni, un bărbat de 34 de ani care conducea un autoturism pe drumul public, având, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Șoferul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, au adăugat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Ieșean de 24 de ani, găsit șofând fără permis

În același timp, un tânăr s-a ales cu un dosar penal din pricina carnetului. Așadar, agenții din cadrul Secției 2 de Poliție au prins un tânăr în vârstă de 24 de ani, care conducea un autoturism în municipiul Iași, deși nu are permis pentru vreo categorie de vehicule.

„În această cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis”, au încheiat reprezentanții IPJ Iași.

De remarcat este faptul că, în 24 de ore, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 90 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 250 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 97 de incidente, dintre care 93 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 22 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 261 de amenzi, în cuantum de 92.380 de lei. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Adauga un comentariu