Trădătorii care ne-au vândut înainte ne vând și astăzi. PSD, PNL, USR și UDMR provoacă acum și dezastre. În contextul catastrofei de la Praid, parchetul ar trebui să își facă treaba, poliția ar trebui să le pună în cârcă situația societăților din Ungaria pentru că nu au gestionat bine lucrurile.
PSD, PNL, USR și UDMR, cei care ne-au vândut interesele naționale în trecut continuă să o facă și astăzi. Am fost trădați, am fost vânduți, iar consecințele se văd: dezastre sociale, economice și instituționale.
Catastrofa de la Praid nu este un accident izolat, ci reflectă un lanț întreg de neglijențe și complicități.
În ciuda problemelor grave, câteva milioane de hashtag-iști au ales să voteze din nou aceleași partide, PSD, PNL, USR și UDMR, legitimizând astfel sistemul care a condus țara în această situație.
De ce tace Emil Boc în legătură cu tragedia de la Praid? Dar Kelemen Hunor?
Tragedia de la Praid ridică nu doar întrebări legate de intervenția autorităților, ci și semne de întrebare privind administrarea ariei protejate „Muntele de Sare”. În centrul atenției se află un parteneriat controversat, semnat în 2011 între Guvernul României, condus la acel moment de Emil Boc, și un ONG puțin cunoscut: Societatea de Geografie „Cholnoky Jenő” din Cluj.
„De ce tace Emil Boc în legătură cu tragedia de la Praid? Dar Kelemen Hunor?
Enigmaticul ONG, „Societatea de Geografie Cholnoky Jeno” din Cluj avea, începând cu anul 2011, un parteneriat solid , bine reglementat cu Guvernul României. Totul a început când, Emil Boc în calitate de premier, a aprobat Convenţia de Custodie cu Societatea de Geografie Cholnoky Jeno prevăzută și regulamentul rezervației muntele de sare de la Praid:„Art. 4. –Responsabilitatea administrării Rezervaţiei de interes naţional Muntele de Sare îi revine custodelui desemnat, denumit în continuare custode, respectiv Societatea de Geografie Cholnoky Jenő, în baza Convenţiei de Custodie nr. 207/29.03.2011 încheiată cu Ministerul Mediului şi Pădurilor. „Emil Boc ar trebui să răspundă la două întrebări :Cine a recomandat parteneriatul cu acest ONG și pe ce criterii a fost selectat?”, spune jurnalistul Romeo Couti.
Cetățenii au reacționat imediat
Tragedia de la Praid a stârnit un val de comentarii și indignare în rândul populației, care urmărește cu atenție evoluția situației și acuză lipsa de reacție a clasei politice. Mulți consideră că acest eveniment reflectă, din nou, deficiențele grave ale partidelor politice care conduc România de ani buni – PSD, PNL, USR și UDMR.
Pe rețelele sociale și în discuțiile publice, oamenii exprimă frustrări profunde:
„Credeți că va investiga cineva, această situație în care se găsesc acte oficiale de furt calificat și trădare națională”, spune Vasile B. „Trădători intereselor țării”, scrie și Ilie D.
„Interese personale”, Ioan K. „O rușine, națională. Merităm”, Vasile C. „Doi nemernici”, Radu T.
Hai să fim serioși !, știm că mulți au votat cu mucușor dar factorii decisivi a fost implicarea directă a franței , bruxelului , golăniile cu autobuzele pline basarabene ale maia sorroș și furtul masiv de voturi de către sistemul mafiot securist aflat la putere în diferite variante de 35 de ani !
Acolo e un protocol SECRETIZAT prin care i se da custodia Praid unui ong unguresc. Ba DESECRETIZTI CONTRACTELE PUBLICE. Bogatiile naturale ale Romaniei nu SUNT ALE VOASTRE SA LE DATI. Unde e tezaorul de la Cotofanesti de ce madam Turcan nu e trasa la raspundere pe persoana fizica. Ba nu ne intereseaza anii vostri de puscarie ne pisam pe ei RECUPERAREA PREZUDICIULUI PRIN confiscarea averilor lor si a familiei lor pana n gradul 7.
Ce articol comandat de haur ! De vina suntem toti , in special ungurii care administreaza zona de zeci de ani. E usor sa dai vina pe cei care sunt la putere acum. Daca iesea haur la putere insemna ca ei sunt de vina ? Un articol de tot rasul…
Realitatea e ca a trecut un mare ghi0cel pe-acolo si s-a prabusit tavanul salinei.