Eveniment-Social

Dezbatere despre educație la cel mai înalt nivel. Deputatul Camelia Gavrilă a prezentat strategii pentru învățământul preuniversitar – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Educația și proiectele derulate în sistemul educațional au fost temele unei dezbateri intense inițiate de prof. dr. Camelia Gavrilă, deputat în Parlamentul României. Coordonatorul Departamentului pentru Educație Națională a PSD a inițiat această dezbatere publică alături de reprezentanți ai sistemului de învățământ. La dezbatere au fost prezenți profesori, psihologi, experți în educație. Alături de aceștia, la eveniment au mai fost prezenți manageri, consilieri și parlamentari. Discuțiile au vizat etapele în evoluția recentă a educației românești. Cei prezenți au căutat idei și soluții pentru școala ieșeană și nu numai.

„Educația rămâne reperul esențial în evaluarea unei societăți, dar și condiția fundamentală pentru devenirea și modelarea ființei umane. Demersurile urmărite prin programul de guvernare al PSD, idealurile și valorile propuse vizează o școală pentru fiecare. O școală în care se învață cu bucurie, se descoperă lumea. Consider că prin cunoaștere, prin studiu, se descoperă treptat aptitudinile, interesele, vocațiile tinerilor, se dobândesc mijloace eficiente. Măsurile urmărite de noi în acești ani, 2016-2019, au fost centrate pe consolidarea școlii ca parte componentă și esențială a societății. De aceea putem vorbi de echilibrul politicilor ce au vizat incluziunea, echitatea, egalitatea de șanse. Modelul educațional promovat de școala românească a vizat experiențe de cunoaștere, formarea competențelor de studiu, antreprenoriale, practic-aplicative, interculturale”, a arătat prof. dr. Camelia Gavrilă.

Discuții intense cu cei prezenți

Printre alți invitați de seamă, în sală a fost prezent și Marius Ostaficiuc, președintele organizației municipale a PSD Iași. Acesta a evidențiat rolul educației în formarea tinerilor.

„Am fost prezent la dezbaterea și consultarea publică în ceea ce privește educația, formarea profesională și de devenire a tinerilor în societate, eveniment organizat de doamna deputat prof. dr. Camelia Gavrilă. Este un eveniment de amploare care conduce la inițierea unor măsuri și concepte noi în sistemul de învățământ. Dorința mea este ca ai noștri copii să trăiască într-un mediu educațional cât mai eficient. Soluțiile sunt și la partea politică ce poate transmite în Parlament proiecte și legi. Asta poate duce la o educație mai eficientă. De altfel, politicul se poate adăuga acestui proces complex al educației, alături de familie, școală și comunitate, pentru a susține idei și idealuri pentru o educație mai bună”, a declarat Marius Ostaficiuc

Adauga un comentariu