Titlurile zilei

Dezvoltatorii de la Evergreen Towers au trecut la amenințări după scandalul jardinierelor din complex! Boschetarii au devenit o problemă: „Ne vânează ca pe rațe” – FOTO

Publicat: 26 oct. 2023
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Dezvoltatorii de la Evergreen Towers au trecut la amenințări după scandalul jardinierelor din complex Boschetarii au devenit o problemă Ne vânează ca pe rațe  FOTO
Scandalul de la Evergreen Towers a ajuns la alt nivel

Dezvoltatorul de la complexul Evergreen Towers a schimbat placa în scandalul jardinierelor. După ce a cerut 800 de lei de apartament pentru înlocuirea jardinierelor cu două plante amărâte, li s-a propus proprietarilor să suporte singuri cheltuielile, dar să execute lucrările în regim propriu. Însă cu obligația de a permite accesul dezvoltatorului pentru efectuarea verificărilor. Ieri dimineață, proprietarii s-au trezit cu boxele tehnice încuiate. Sună a răzbunare după apariția informațiilor în BZI. Soția dezvoltatorului a explicat că măsurile au fost luate din cauza boschetarilor. Asta spune multe despre securitatea din complexul rezidențial

Proprietarii din complexul Evergreen Towers, de pe Aurel Vlaicu, nr. 83, nu mai au liniște după ce au îndrăznit să critice modul în care afaceristul Ciprian Ciubotariu, patronul CCI Construct Company SRL, administrează, prin Urbica, activitatea din cartier. În ediția trecută a BZI s-a arătat că dezvoltatorul avea pretenția ca jardinierele din balcoanele blocurilor cu 12 etaje să fie întreținute de locatari/proprietari sau să permită accesul în imobile echipelor de mentenanță.

Cei care nu se conformau riscau o amendă de 500 de euro, în baza unui regulament de ordine interioară, inventat de dezvoltator. Dacă schimbarea plantelor era permisă, proprietarii se trezeau cu o factură de aproape 800 de lei, mult peste prețul pieței. Asta a pus capac, iar cei nemulțumiți vor să acționeze în instanță.

S-a trecut la amenințări

Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Reprezentanții CCI Construct Company au trecut  la amenințări și intimidări indirecte după apariția reclamațiilor în BZI.

„În cursul aceste dimineți (ieri, 25.10.2023 – n.r.), un vecin s-a trezit cu gazul oprit și nu pentru că nu a plătit factura. Tot în dimineața asta au fost încuiate camerele tehnice, unde sunt contoarele de curent și apometrele. Este un spațiu comun, nu au voie să închidă. Ne vânează ca pe rațe. Credem că ne vom schimba și butucul la ușă, pentru că e posibil să fi rămas și ei cu câte o dublură de la chei. La asta s-a ajuns. Oricine poate intra în bloc, interfonul nu merge. Se poate ajunge în parcarea din subsol și să se dea o spargere. Au fost vecini vocali care s-au trezit cu apa oprită din senin”, a spus un proprietar sub protecția anonimatului.

În perioada următoare vor fi depuse plângeri penale pe numele dezvoltatorului imobiliar.

Dezvoltatorul de la Evergreen Towers a făcut un pas înapoi, dar nu suficient

Ciprian Ciubotariu a încercat pe data de 24.10.2023 să calmeze spiritele în cartier după scandalul pornit din cauza jardinierelor. Afaceristul le-a propus altă înțelegere prin care fiecare proprietar poate să-și întrețină propria jardinieră fără să plătească firma specializată, dar în continuare să permită accesul în apartamente pentru verificări. Locuitorii consideră din nou că este un abuz din partea dezvoltatorului.

„Locatarul solicită anularea facturii pentru plata serviciilor de plantare prin firma agreată și își ia angajamentul ca va replanta în regie proprie, după caz, ținând cont de temperatura recomandata de plantare: Cupressocyparis Leylandii Castlewellan Gold – arbore pitic, înălțimea la plantare de minim 1 metru și 30 cm de la sol la vârf; Juniperus Compressa Tamariscifolia – plantă curgătoare, lungime plantare de minim 1 metru și 30 cm de la sol la vârf. Locatarul are obligația să facă dovada replantării înainte de scadența facturii in discuție.

În acest sens așteptăm invitație la vizionare în fizic sau fotografie doveditoare, prin apel telefonic, WhatsApp la 0741.XXX.871 sau mail la [email protected] , dovada ce va fi atașată acestui act. După ce primim dovada replantării plantelor indicate, la mărimea indicată, vom proceda la anularea facturii și nu va mai fi transmis acest cost către Urbica, pentru mentenanța din octombrie 2023. Specificăm ca acest procedeu este bianual”, se arată în angajamentul de înlocuire plante din balcon, în regie proprie, formulat de CCI Construct Company.

În urmă cu câțiva ani, Ciprian Ciubotariu a fost amendat de Primăria Iași pentru că nu a igienizat un teren din centrul Iașului, pe care voia să construiască un hotel.

Boschetarii intră în complex ca la ei acasă

Eliza Ciubotariu, soția dezvoltatorului, responsabilă pe partea de comunicare, a venit cu o serie de explicații. Susține că boxele tehnice au fost închise pentru că au fost incidente la blocul C2, când o persoană fără adăpost a pătruns în clădire și a amenajat un adăpost.

„Sunt poze de la proprietarii care reclamă pe cei care intră abuziv în boxele tehnice. Sunt proprietari care vor să locuiască liniștiți. Se strecoară odată cu alți locatari probabil. Li s-a predat interfonul odată cu predarea blocului. Actualul interfon s-a rupt de către un locatar care nu avea cartelă. Ideea e că, dacă nu ne implicăm în întreținerea complexului la standardele promise, vor începe reclamațiile împotriva noastră din celălalt sens”, explică Eliza Ciubotariu.

În timp ce dezvoltatorul se chinuie să jecmănească proprietarii de apartamente, securitatea în cartier nu este asigurată. Complexul presupune construirea unui număr de 8 blocuri cu regimul de înălțime S+P+12E, C1 – C8, cu 5 imobile pe etaj. C7 și C8 nu sunt finalizate. Sunt prevăzute 489 de locuri de parcare, majoritatea dispuse în subteran.

În 2021, CCI Company Construct a înregistrat singurele vânzări importante, de 33,9 milioane de lei, aproape de 6,8 milioane de euro, cu un profit de 9 milioane de lei, aproape 2 milioane de euro.

Comentarii
  • Deci distractia continua. Mi-nu-nat !
    Dati ba drumu la boxele chiriasilor botanisti, ca trebuie sa grijeasca tulburelul, ba chiar sa scoata o vadra de jin ca azi e Sarbatoare, si cu ce v-or servi cand veniti in control ?

    Una peste alta, cu interfor sau fara (bietii tharani, normal ca au distrus interfonul, or fi crezut ca e un aparat de suprataxare, ceva) partea minunata a lucrurilor ramane in picioare: chiriasii au devenit „ieseni” si le mai si trece tramvaiul prin fata portii.
    P.S. A plouat peste noapte ? Vant, ceva ? Sa fi spalat cojile de bomboane agricole din fata bancutelor din „parc”, ca or fi fost adunari (iar era sa zic „sedinte” si m-ar fi apostrofat intelectualii chiriasi) pentru vaicarit problema pe toate partile.

  • Pentru Vleaiculean,
    Ai demonstrat ca esti prost destul,dar daca doresti ca prostia sa fie mai mare, atunci scrie in continuare,vei atinge recordul prostiei.

  • Hopa ! S-a deschis sezonul la rațe ! I-auzi, cine sà știe mai bine decât talpa țării venită la oraș cum e cu rațele. Păi rața se ademenește fain-frumos și imediat pune botu’, adică ciocu’.
    Oraș, balcon, tramvai, Palas, Copou, spitale, școli și restaurante, poze de trimis înapoi în sat, și rața pune botul și semnează. Să nu uităm: gazul și boxa tehnică.
    Culmea, după aia se simte vânată. Este că era mai bine la mămuca în sat unde nimeni nu te lua la mișto că ești rață ?

  • @Vleaiculean+Vânătoru Gabi e o pițipoancă! Dacă ghiciți cine e, meritați respectele acestui cartier cu oameni nefericiți 🌝 spune:

    @Vleaiculean @Vânătoru Gabi…e de fapt pițipoanca care umblă fără kiloței printre blocuri. E aceeași nătăraucă care scria și ieri sperând să mai spele din prostiile făcute. Și ieri, dar și azi a arătat că e o țărancă de la coada vacii care are limbajul unui ascultătoare de manele. :)))

  • Patronul lui peste trebuie chemat la o sedinta cu locatarii, inghesuit bine la sedinta, impachetat fedeles si azvarlit la tomberon. Pun pariu ca-i sar toti boschetii din cap.

  • Oi, da blocurile arată ca alea vechi la aspect. Puțină arhitectură mai modernă nu ar strica, mai au mult de lucru la fațade. Astea de aici arată de pe vremea comuniștilor.
    Nu se merită să fac rată la bancă pe 40 ani pt un apartament unde intră cine vrea peste mine când mă c***ac la wc…☹. Trist, aia nu e viață!

  • Vad ca tot seiau iesenii de suceveni. Bai tarani cocliti ce sunteti voi iesenilor, fomisti ati fost toata viata. Prosti gramada nu mai spun. Nespalati, betivi si curve. Neam de moldoveni. Bai analfabetilor, facultatile sunt pline de cei veniti din suceava, botosani, neamt, vaslui, bacau. Din iasi nu am vazut inscrisi la facultate decat prea putini. Nesemnificativ. Deci? Prosti gramada.
    Iar Suceava ca jidet este cu cel putin 30 ani inaintea voastra. Numai cand intri in judetul Suceava iti dai seama ca e alta lume. Nu cu paie pe casa ca la Iasi. Suceava este Bucovina. Este cea mai frumoasa zona din țara asta. Cele mai frumoase traditii si cele mai frumoase femei. Voi, ieseni libidinosi, nu intelegeti ca nimeni nu lasa suceava ca sa traiasca in Iasi. Poate doar pt o perioada sau fac un compromis pe care toti il accepta o perioada scurta de timp. Noi, sucevenii ne piș.m pe voi iesenii din toate pozitiile!!! Nici nu indrazniti sa comentati in trafic atunci cand vedeti numere de suceava! Gunoaie ordinare ce sunteti!

  • Mai Robertica, mergi tu in gara la Burdujeni si faci ce ai spus dar pe neamurile tale, alea care se lauda cu cate bogatii au..asa va e tot neamul de asa zis bucovineni..ca tot din Modova sunteti dar va faceti ca ploua..

  • După ce vinzi ceva nu prea poți să mai ai grija obiectului vânzării.

    Desigur, sunt unii că ăștia din articol care ar fi în stare să vândă și partea nefolosită a hârtiei igienice.

  • Adică noi suntem ân Bucovina ? Șî n-avem universitati, di trebu sâ merjim la Ieși sâ li plătim acolo chirii ? Di ci nu aviem universitatea Bucovina, sau macar Foresta ? Don Roberto, neam de răzăș autentic, da’ cum de citești tu ziar ieșean ? Ăi fi bolnav și vinit la Ieș pentru lecuire ? Merji la Humor sau la Frătăuț sâ ti lecuiești, Buberto, că de fraieri îi plin Iașul. Da, parte din ei îs ciuceveni, da’ dau vina pi bostonieni câ i-or invadat.

  • Azi am fost in celebrul cartier de blocuri care a apărut in ziare. Bai, e chiar cum spun majoritatea oamenilor, arata ca blocurile din vremea lu’ Ceașcă și Ilie Verdeț.
    Am vorbit cu mai mulți locatari și mulți dintre ei vor să se mute. Eu aveam de gând să cumpăr, dar mai stau cu parinții…o să casc mai bine ochii data viitoare ca să nu casc punga, după cum spunea o vorba românească de duh.

    In aer plutește o stare conflictuală, mereu ceartă,copaci puțini…și iar scandal,ceartă,taxe abuzive( 500 euro amendă???). Eu când vin de la servici vreau liniște nu scandal că vor „niște” indiviźi să-mi intre in casă ca sa verifice ei ” verdeața” din balcon. In balconul meu pun ce vreau eu, că de asta plătesc rate la bancă.
    Nici gratis nu mă mai mut acolo, sigur o să găsesc alte zone mult mai liniștite in Iași unde să-mi trăiesc viața . Am destul stres la muncă, nu mai vreau și când ajung acasă să am parte de scandal pe scară,cartier,etc.

  • Petlica nu pateste nimica. Are divinitatea in buzunar. A platit si Florin Chirila se roaga pentru el, poate mai da o 💵 si la biserica

  • ¿ Cum adică regulament să îți intre în casă dacă ești proprietar ? Cum adică să îți oprească apa sau gazul dacă ești cu plata la zi ?
    ¿ Lucrurile acestea chiar se petrec sau e vreo poantă de articol ?
    Dacă e la mișto, hai, fie, mai râde omul, dar nu mai publicați aceeași poantă 2 zile consecutiv, chiar dacă e cu suceveni sau bostonieni. Și așa se plictisește lumea de ei în realitate.
    Dar dacă lucrurile acestea sunt reale atunci zona trebuie izolată urgent și pus clor în apă sau iod în sare, făcut ceva pentru că nu poți lăsa asemenea focar de prostie fără să iei măsuri. Mâine ăștia or să fie puși să defileze la ora 6 dimineața în ismene cu onor la dreapta și o să îi vezi încolonați de la 5.30 conform regulamentului de proprietari.
    E un caz grav. Prostia e și maximă, și multă. Cam ca și scorurile la care au cumpărat. La un împrumut pe 20 de ani returnezi de 2,5 ori suma împrumutată.

  • Sotia lui Petrica a fost si este o boarfa ordinara. Clientilor fideli de la Lady French care-si fac regulat manichiura, Eliza le face si o mooe bonus!!!

Adauga un comentariu