Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi construiește un bloc cu 8 etaje pe spațiul verde din șoseaua Națională! Pensionarii au fost prostiți de afacerist cu promisiuni. Bătaie de joc la adresa oamenilor – FOTO

Publicat: 11 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi construiește un bloc cu 8 etaje pe spațiul verde din șoseaua Națională Pensionarii au fost prostiți de afacerist cu promisiuni. Bătaie de joc la adresa oamenilor - FOTO
Dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi, la doar 27 de ani, vrea să construiască un bloc cu 8 etaje

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulchi a cumpărat un teren de 2.179 metri pătrați, cu tot cu aprobări, în șoseaua Națională nr.180 – 182. Blocul cu 8 etaje va fi ridicat chiar lângă geamurile altor imobile și va genera încasări de 8 milioane de euro. Terenul este de fapt un spațiu verde. Vecinii au protestat, dar au fost liniștiți inexplicabil. Majoritatea proprietarilor din zonă sunt pensionari

La doar 27 de ani, afaceristul Denis Țugulschi, originar din Republica Moldova, are în portofoliu un proiect imobiliar de amploare în Iași. Primăria Iași a autorizat luna trecută un proiect ce prevede construirea unor locuințe colective și spații de birouri, pe șoseaua Națională nr.180-182. Denis Țugulschi poate construi pe o suprafață de 2.179 metri pătrați un imobil cu regimul de înălțime de 2S+P+M1+M2+8E, cu o suprafață desfășurată de 8.242 metri pătrați. Procentul de ocupare a terenului este de 51,94 la sută. De fapt, terenul deținut de basarabean este un spațiu verde situat la câțiva metri de blocurile cu 4 etaje. În total, vor fi amenajate 63 apartamente cu una, două și trei camere. Nu în ultimul rând sunt prevăzute 110 locuri de parcare din care 71 vor fi amenajate în subteran și 39 pe teren proprietate. Proiectul are o valoare la vânzare de aproximativ 8 milioane de euro.

Blocul dezvoltatorului imobiliar Denis Țugulschi blochează geamurile apartamentelor din vecinătate

Uimitor este că proprietarii blocului A3, majoritatea pensionari, nu au lăsat impresia că sunt deranjați de apariția noului bloc turn. Asta, pentru că dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi a promis că va interveni pentru stabilizarea blocurilor din jur. După ridicarea blocului, vecinii nu vor mai avea lumină naturală în apartamente.

„Pe perioada lucrărilor de construire, ne dorim să avem o colaborare foarte bună, astfel vom lucra într-un interval orar fix, respectiv inclusiv programul de odihnă al locatarilor. Vom implementa un management al curățeniei respectând toate normele de igienă și de mediu. Totodată, prin lucrările de stabilizare teren ne propunem, pe lângă sprijinirea săpăturii aferente construcției noastre, să stabilizăm și incinta blocurilor din spate. Termenul de începere a acestor lucrări este unul incert din cauza epidemiei COVID -19, dar odată ce acesta va fi cunoscut, se va afișa public la intrarea în scară, iar comunicarea către Asociația de proprietari se va face cu cel puțin 5 zile înainte”, se arată în anunțul postat de acest dezvoltator imobiliar.

Pe mijlocul terenului trece o conductă de la centrala de termoficare, detaliu ce ar bloca întreg proiectul

Proiectul dezvoltatorului imobiliar Denis Țugulschi a avut mai mulți proprietari. Imobilul a fost aprobat în Consiliul Local acum 12 ani. Investitorii au fugit de acest proiect pentru că vecinii se opuneau. Până la urmă, în 2019, prin Bauer Solution SRL, Denis Țugulschi a achitat suma de 1,4 milioane euro, convins că va primi autorizația de construire. Administratorul blocului A3 de pe șoseaua Națională a precizat pentru cotidianul BZI că s-a încercat oprirea proiectului, dar numai la nivel verbal.

„Sunt probleme, cum să nu fie probleme. S-a discutat mai mult la nivel de asociație. Eu nu pot vorbi în numele proprietarilor. S-au arătat nemulțumiți, dar nu au mai semnat nimic. Așa este în România. Nu America este țara tuturor posibilităților, România este. Nu cred că vor porni prea devreme. Pe terenul lor trece o conductă de la Veolia. Ar trebui deviată prin șosea, dar acolo abia au fost recepționate lucrările de asfaltare. Pe perioada garanției nu poate fi spartă”, a declarat Ionel Udișteanu, administratorul asociației PT13A, nemulțumit de modul în care sunt dezvoltate proiectele imobiliare din Iași, cum este și cazul celui de pe șoseaua Națională.

Proiectul de pe șoseaua Națională este deținut de trei asociați, prezenți în firma proaspăt înființată

Bauer Solution SRL, unde este prezent dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi, a fost înființată la începutul anului trecut. În firmă mai apar ca asociați Maxim Țugulschi (fratele lui Denis- n.r.) și Bogdan Cristian Turcu, constructor local. Contactat telefonic, Denis Țugulschi a fost destul de misterios când a fost întrebat de proveniența banilor.

„Vara asta sperăm să începem lucrările. Va fi un complex mixt format din apartamente și spații comerciale. Nu am făcut credit, investiția se realizează cu resurse personale. Am experiență în domeniul construcțiilor, am fost administrator și în alte firme. Este un studiu de însorire, nu sunt probleme, sunt semnături de la vecini. Prin lucrarea noastră se vor stabiliza și blocurile din spate. Avem aviz pentru devierea rețelei. Nu se va realiza prin șoseaua Națională, există altă soluție”, a precizat dezvoltatorul imobiliar.

Adauga un comentariu