Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi construiește un bloc cu 8 etaje pe spațiul verde din șoseaua Națională! Pensionarii au fost prostiți de afacerist cu promisiuni. Bătaie de joc la adresa oamenilor – FOTO

Publicat: 11 iun. 2020
Dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi, originar din Republica Moldova, vrea să obțină 8 milioane de euro din vânzarea unui bloc ce va fi ridicat chiar în geamurile vecinilor - FOTO
Dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi, la doar 27 de ani, vrea să construiască un bloc cu 8 etaje

Dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulchi a cumpărat un teren de 2.179 metri pătrați, cu tot cu aprobări, în șoseaua Națională nr.180 – 182. Blocul cu 8 etaje va fi ridicat chiar lângă geamurile altor imobile și va genera încasări de 8 milioane de euro. Terenul este de fapt un spațiu verde. Vecinii au protestat, dar au fost liniștiți inexplicabil. Majoritatea proprietarilor din zonă sunt pensionari

La doar 27 de ani, afaceristul Denis Țugulschi, originar din Republica Moldova, are în portofoliu un proiect imobiliar de amploare în Iași. Primăria Iași a autorizat luna trecută un proiect ce prevede construirea unor locuințe colective și spații de birouri, pe șoseaua Națională nr.180-182. Denis Țugulschi poate construi pe o suprafață de 2.179 metri pătrați un imobil cu regimul de înălțime de 2S+P+M1+M2+8E, cu o suprafață desfășurată de 8.242 metri pătrați. Procentul de ocupare a terenului este de 51,94 la sută. De fapt, terenul deținut de basarabean este un spațiu verde situat la câțiva metri de blocurile cu 4 etaje. În total, vor fi amenajate 63 apartamente cu una, două și trei camere. Nu în ultimul rând sunt prevăzute 110 locuri de parcare din care 71 vor fi amenajate în subteran și 39 pe teren proprietate. Proiectul are o valoare la vânzare de aproximativ 8 milioane de euro.

Blocul dezvoltatorului imobiliar Denis Țugulschi blochează geamurile apartamentelor din vecinătate

Uimitor este că proprietarii blocului A3, majoritatea pensionari, nu au lăsat impresia că sunt deranjați de apariția noului bloc turn. Asta, pentru că dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi a promis că va interveni pentru stabilizarea blocurilor din jur. După ridicarea blocului, vecinii nu vor mai avea lumină naturală în apartamente.

„Pe perioada lucrărilor de construire, ne dorim să avem o colaborare foarte bună, astfel vom lucra într-un interval orar fix, respectiv inclusiv programul de odihnă al locatarilor. Vom implementa un management al curățeniei respectând toate normele de igienă și de mediu. Totodată, prin lucrările de stabilizare teren ne propunem, pe lângă sprijinirea săpăturii aferente construcției noastre, să stabilizăm și incinta blocurilor din spate. Termenul de începere a acestor lucrări este unul incert din cauza epidemiei COVID -19, dar odată ce acesta va fi cunoscut, se va afișa public la intrarea în scară, iar comunicarea către Asociația de proprietari se va face cu cel puțin 5 zile înainte”, se arată în anunțul postat de acest dezvoltator imobiliar.

Pe mijlocul terenului trece o conductă de la centrala de termoficare, detaliu ce ar bloca întreg proiectul

Proiectul dezvoltatorului imobiliar Denis Țugulschi a avut mai mulți proprietari. Imobilul a fost aprobat în Consiliul Local acum 12 ani. Investitorii au fugit de acest proiect pentru că vecinii se opuneau. Până la urmă, în 2019, prin Bauer Solution SRL, Denis Țugulschi a achitat suma de 1,4 milioane euro, convins că va primi autorizația de construire. Administratorul blocului A3 de pe șoseaua Națională a precizat pentru cotidianul BZI că s-a încercat oprirea proiectului, dar numai la nivel verbal.

„Sunt probleme, cum să nu fie probleme. S-a discutat mai mult la nivel de asociație. Eu nu pot vorbi în numele proprietarilor. S-au arătat nemulțumiți, dar nu au mai semnat nimic. Așa este în România. Nu America este țara tuturor posibilităților, România este. Nu cred că vor porni prea devreme. Pe terenul lor trece o conductă de la Veolia. Ar trebui deviată prin șosea, dar acolo abia au fost recepționate lucrările de asfaltare. Pe perioada garanției nu poate fi spartă”, a declarat Ionel Udișteanu, administratorul asociației PT13A, nemulțumit de modul în care sunt dezvoltate proiectele imobiliare din Iași, cum este și cazul celui de pe șoseaua Națională.

Proiectul de pe șoseaua Națională este deținut de trei asociați, prezenți în firma proaspăt înființată

Bauer Solution SRL, unde este prezent dezvoltatorul imobiliar Denis Țugulschi, a fost înființată la începutul anului trecut. În firmă mai apar ca asociați Maxim Țugulschi (fratele lui Denis- n.r.) și Bogdan Cristian Turcu, constructor local. Contactat telefonic, Denis Țugulschi a fost destul de misterios când a fost întrebat de proveniența banilor.

„Vara asta sperăm să începem lucrările. Va fi un complex mixt format din apartamente și spații comerciale. Nu am făcut credit, investiția se realizează cu resurse personale. Am experiență în domeniul construcțiilor, am fost administrator și în alte firme. Este un studiu de însorire, nu sunt probleme, sunt semnături de la vecini. Prin lucrarea noastră se vor stabiliza și blocurile din spate. Avem aviz pentru devierea rețelei. Nu se va realiza prin șoseaua Națională, există altă soluție”, a precizat dezvoltatorul imobiliar.

Comentarii
 • De la ce vecini are semnaturi? Sunt un locatar al A.3 si am fost pusi in fata faptului implinit…Cate procese cu asa zisii dezvoltatori ati vazut a fi castigate in Iasi….dezvoltatorul sa traiasca nu populatia….avem prea mult spatiu verde in Iasi ca sa nu facem betoane….l-am sunat pe marele dezvoltator si m-a aburit…cand l-am intrebat pe unde v-a devia conducta Veolia mi-a spus ca are arhitectul lui o solutie buna….miram-as…

 • Mii de multumiri lui Chirica pentru PUZ-urile astea + consilierilor locali.
  Intr-o buna zi vine el si reversul medaliei. Problema nu este ca nu ar mai intra Chirica primar, ci ca s-ar sparge gheata si la ei si daca se sparge se vor da pe tobogan toti intre ei.

 • Chirica spagarul…arhitectul sef! Asa se fac bani in Romania…esti prost de puti dar ai functie…semnezi si pui stampila! Chirica sa si faca blocuri toti peste casa lui fiutu! Sa nu ai lumina si aer! Si justitia spagara si obedienta!

 • Aceste practici POT fi oprite la vot . Chirica are un golan alaturi de el pe post de arhitect , Chirita , avizi amandoi dupa bani .
  NU va limitati in a dezaproba practicile acestui Chiri-c/tz-a , de azi pina la alegeri faceti o campanie activa impotriva lui si sustineri candidatul 2 , care o fi acela nu conteaza , pentru a nu mai iesit inca 4 ani acest avid dupa bani care ne sufoca efectiv . E momentul sa aratam ca iesenii nu pot fi batjocoriti la nesfarsit .

 • DEMISIE IN BLOC A CONSILIERILOR CE AU VOTAT ACEST PROIECT:
  INTRATI PE PETITIEONLINE.COM si hai sa strangem semnaturi sa nu se mai distruga spatii verzi in Iasi.
  Legea specifica clar, indiferent cine detine spatiul verde trebuie sa nu-i schimbe destinatia, exact ca in acest caz.
  Ieseni mobilizati-va si opriti distrugerea spatiilor verzi si faceti presiuni sa fie adoptat PUG-ul Iasului care intentionat nu se aproba ca nu au pus baietii ”mana” pe terenurile din Iasi avand in vedere ca PUG-ul Iasului este expirat de 11 ani.

 • Mai este un moldovan, cu castel pe sararie, serghei rezanu, un limbric cu aere de dezvoltator recent regimentat la pro romania de generalul roman, acest rezanu construiste un blocsor pe caprelor langa neam prostia de bloc a lui Gheorghiu Bogdan,marele camatar care a vandut credit express amanet,un tembel care si-a tras o moldovanca tanară care a nascut si un pui viu doar ca nu e Gheorghiu e cu aghiotentului dar Gheorghiu nu stie, pam pam

 • Bre, lasa creditul amanetul in pace, ca eu am fost meneger chiar si acolo.
  Din partidul in care eu o sa fiu conseier zic asa: daca Basescu a facut vreodata ceva rau in viata lui, apai a facut ca a lasat in tara toti rusoii basarabeni. Le-a dat cetatenie, burse, cazari, afaceri, drepturi mai multe decat romanilor. Suntem invadati de rusoi care ne stalcesc limba si ne rad in fata ca fac ce vor ei.
  Deci votati-ma conseier din partidul lui Bubuta ca sa trag si eu cheag ca am un nepot (al meu!) de crescut, basca de trimis pachet la bucale.

 • Cum se poate construi un bloc cu 8 etaje pe spatiul verde, si asa pe cale de disparitie in orasul Iasi, si mai ales in fata unui alt bloc cu doar 4 etaje?
  Toti avem nevoie de aer si lumina nu de betoane . ….
  Este inacceptabil ce se intampla..

 • Fratilor daca nici pandemia asta nu v-a desteptat e rau!!!! Mai este foarte putin spatiu in care poti respira cat de cat in Iasi…..cum bine a spus Florin, nu cred ca acest Mare Investitor are acceptul de la vreun vecin de la blocul A3!!!!!!!!!!! E clar ca e o mlare abureala si de fapt o golaneala…..Cred ca se va ajunge rau tare, nu se termina cu bine!!!!!

 • La ce clica de pensionari “foști securiști “ stau in blocurile alea’ sincer merita ce li se întâmpla !!! 70 % din pensionarii din podu ros au pensii speciale !!

 • Bai chirica te ai dat cu toate rasele umane numai bani sa iasa!!!!!!!!Ai avut ce invata de la escrocul de nichita……..te ai dat si cu p n L sa nu faci pirnaie……Ma uit si eu la fata aia a ta arati ca o p,i,z,d,a…..perversaaaaaaaa!!!!!!!

 • dak sar lua toti jmekeri dupa toti smiorkaiti din presa si fraieri aia vecini nu sar mai construi nimic.. 😉 ciocu mic panarameIor k va kioraie matzele.. 😉 stiu k var place sa vedeti sute de m liber pe geam dar uite k nu se poate.. 😉 cum stiu plozi vostri sa vina la oras direct de pe ogor, asa trebuie gasit si spatiu pt construit cat mai mult.. 😉 dar ce stiti voi.. 😉 numa de smiorcaiala sunteti buni si de hulit.. 😉

 • locatarii de la bl A3 au plantat copacii nuci tei ciresi copaci care au 40 ani in loc sa faceti un parc aveti deja copacii niste banci si gazon investitie mica ati obtine beneficii mai mari Am avut incredere dupa plecarea lui nichita dar ne-am inselat amarnic am vazut si interesul cu sos nationala investitie mare l bani multi loc parasit asa simtim noi dupa 4 ani de galagie praf si disconfort Acum ptr ce sa mai suportam pe toti in capul nostru alte sacrificii galagie betoane izbeli trinteli zeci de camioane praf NU SUNTEM DE ACORD CU NICI UN BLOC CINE A SEMNAT CINE A APROBAT SI A DAT SEAMA SE CE FACE RUSINE PTR VOI NU DUNTEM DE ACORD NU SUNTEM DE ACORD NU SUNTEM DE ACORD

 • Cerem demisia celor care au votat proectul n au ce cauta in orasul IASI un bloc de 8 etaje la citiva metri de un bloc cu 4 etaje ne ia soarele lumina pina la urma viata DE CE NE SFIDATI SI NE DERANJATI MERGETI LA VOI IN MOLDOVA SI CONSTRUITI CIT VRETI IN FATA CASEI PARINTILOR VOSTRII AU VENIT IESENII SA VA CONSTRUIASCA NU I DERANJEAZA NIMENI ASTA DORIM SI NOI

 • Cautati pe google despre administratorii firmei, sfera politicului din Moldova la putere.

  Dupa cum stiti Moldova e o tara super saraca, dar plina de contraste. Despre cum au facut bani unii politicieni de acolo doar sa fii prost sa nu iti dai seama ca au furat cu carul. Pe spatele populatiei bineinteles, care mai prin toate locurile traieste la nivel de existenta.

  Astfel de „dezvoltatori imobiliari” cu bani din tunuri in Moldova au impanzit orasul cu ale lor constructii imobiliare. Noi ii primim cu bratele deschise sub pretextul mintii inguste a unora: Ca d-le bv lor, aduc un plus orasului, sa construiasca s.a.m.d. Dar combinatiile din spatele cortinei, prostul nu le vede!

  La butoane ultimul cuvant il au cei din Primarie dirijati de cine trebuie si cum trebuie.

  Noi restul, prosti ca plangem si latram pe aici, in loc sa stim sa ne cerem drepturile altfel. Noi perdantii, ei castigatorii care ne rad mereu si mereu in fata.

  E o vorba: prost e cel care da, nu cel care cere! Perfect aplicabila in multe domenii!

Adauga un comentariu