Diafragma contraceptivă este un capac bombat cu o margine flexibilă, încărcată cu arc, care ține dispozitivul în vagin. Membrana închide intrarea în canalul cervical și împiedică astfel trecerea spermatozoizilor în uter. Diafragma este din latex, deci nu este potrivită pentru femeile care sunt alergice la acest material.
Diafragma sau capacul este de diferite dimensiuni. De obicei, acestea sunt inele cu diametrul de 22 mm, 26 mm sau 30 mm. Mărimea este selectată la consultația cu un medic ginecolog, în funcție de dimensiunea și locația colului uterin. Acest lucru este important, deoarece eficacitatea acestei metode de barieră este redusă dacă dimensiunea este incorectă. Diafragma se introduce in vagin înainte de actul sexual, maxim 3 ore. Capacul este introdus în așa fel încât colul uterin să fie complet închis. Dacă poziția este corectă, atunci nu ar trebui să existe disconfort. Diafragma trebuie să rămână pe loc timp de 6 ore după actul sexual, timpul maxim este de o zi, adică 30 de ore. După acest timp, trebuie îndepărtat cu grijă și spălat cu apă caldă și săpun, uscat și așezat într-un recipient special de depozitare. Articolele de îngrijire se vând odată cu achiziționarea diafragmei.
Diafragma contraceptivă. Avantajele și dezavantajele dispozitivului
Femeile folosesc această metodă de contracepție deoarece este una fiabilă atunci când este utilizată corect. Aceasta nu este o metodă hormonală, așa că nu există efecte secundare și contraindicații atât de extinse ca atunci când utilizați CHC și CHP.
De asemenea, un mare avantaj oferit de această metodă de protecție constă în faptul că nu este nevoie să monitorizați aportul de pastile și frecvența injecțiilor. De asemenea, este posibilă reutilizarea.
Folosirea dispozitivului a înregistrat de-a lungul utilizării sale mai multe dezavantaje. În primul rând acestea au înregistrat incapacitatea de a utiliza articolul de către femeile care au mușchii slabi ai podelei pelvine, deoarece este posibil un prolaps.
Această metodă de contracepție poate provoca recidive de cistită și vaginită. De asemenea, nu poate fi utilizat dacă este alergic la latex sau compoziția chimică a spermicidului. Schimbarea frecventă a partenerilor sexuali crește riscul unei sarcini nedorite. Este bine să știi că articolul nu întotdeauna este disponibil în farmacii. Această metodă contraceptivă nu protejează împotriva ITS.
În caz de utilizare necorespunzătoare, eficacitatea diafragmei este redusă. Când aceasta trebuie schimbată
O diafragmă utilizată corect este o metodă sigură de contracepție. Din păcate, diafragma este adesea folosită într-un mod diferit. În aceste cazuri, este mai puțin fiabilă. De asemenea, diafragma ajută doar dacă este dimensiunea este potrivită pentru tine.
Dacă ați adăugat sau ați slăbit mai mult de 5 kg, ar trebui să veniți la un control pentru a vedea dacă trebuie montată o diafragmă de altă dimensiune. De regulă, după naștere, trebuie să utilizați o diafragmă de altă dimensiune.
Când sunt utilizate corect, diafragmele și capacele sunt eficiente în proporție de 92-96%. Utilizarea tipică oferă nu mai mult de 71-88% eficacitate, ceea ce le face mai puțin eficiente decât alte contraceptive. Iar eficacitatea lui depinde direct de atenția femeii la momentul exact al introducerii și retragerii diafragmei.
Metoda de barieră folosind diafragma contraceptivă este o alegere bună atunci când ai un risc scăzut de sarcină nedorită, ai un act sexual rar și perioada de reproducere este târzie sau te afli în menopauză. Metoda este una recomandată pentru femeile care prezintă contraindicații la pastile de contracepție.