Prima pagină » Sanatate » Sarcină sau menopauză la 47 ani. Cum să faci diferența dintre cele două schimbări ale organismului

Sarcină sau menopauză la 47 ani. Cum să faci diferența dintre cele două schimbări ale organismului

15 aug. 2022, 11:00,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe femei se întreabă dacă este dispariția treptată a ciclului menstrual este provocat de sarcină sau menopauză la 47 ani. De regulă, menopauza începe după 45 de ani. Cu toate acestea, pentru unele femei, menopauza poate apărea mult mai devreme, ceea ce este un motiv serios de îngrijorare, mai ales dacă intenționează să rămână însărcinate.

Potrivit statisticilor, fiecare a treia femeie sănătoasă poate trece prin menopauză înainte de vârsta de 45 de ani. Menopauza precoce poate fi asociată cu o origine genetică. De asemenea, printre motive pot fi stresul frecvent, bolile autoimune. O scădere a producției de hormoni sexuali, dispariția funcțiilor ovariene, toate acestea se întâmplă odată cu vârsta în fiecare corp feminin. Este important să știm când apar semnele menopauzei și cum să le diagnosticăm corect. Când o femeie trece prin menopauză, nivelul hormonilor ei scad și își pierde capacitatea de a concepe. Cu toate acestea, dispariția funcției de reproducere nu poate fi instantanee. Acest proces poate dura mai mult de un an.

femeie care discuta cu un ginecolog

Pentru a verifica funcția de reproducere, o femeie trebuie, în primul rând, să verifice concentrația de hormoni

Sarcină sau menopauză la 47 ani. Care sunt simptomele specifice procesului biologic

Menopauza este un proces biologic natural. Debutul menopauzei la orice vârstă afectează semnificativ starea generală și performanța unei femei. În această perioadă, în corpul feminin are loc o mare restructurare hormonală, în urma căreia imunitatea scade, crește riscul bolilor autoimune, iar procesul de îmbătrânire se accelerează.

Simptomele menopauzei includ încălcarea ciclului menstrual sau încetarea completă, modificări ale dispoziției, stres emoțional, depresie, scăderea libidoului, oboseală, transpirație abundentă, modificarea greutății corporale, cardiopalmus, dureri de cap frecvente și insomnie.

femeie care se tine de cap din cauza durerilor

Amintiți-vă că menopauza precoce nu este o propoziție, poate fi tratată

Dezvoltarea sindromului climateric este determinată atât de factori interni, cât și externi. De regulă, menopauza finală apare atunci când nu există zile critice pe tot parcursul anului. Pentru a verifica funcția de reproducere, o femeie trebuie, în primul rând, să verifice concentrația de hormoni, inclusiv progesteron și estrogeni, prolactină, TSH și FSH. În plus, este necesar să se facă citologie și mamografie.

Este posibil să concepi un copil în timpul dezvoltării menopauzei?⠀

Menopauza prematură împiedică o femeie să rămână însărcinată. Pentru a crește șansele de a concepe un copil, medicul va prescrie femeii preparate hormonale speciale. Acestea vor ajuta la susținerea ciclului ovulativ și la prevenirea scăderii funcției ovariene. Nu vă puteți automedica, trebuie să urmați cu strictețe recomandările ginecologului dumneavoastră.

femeie care sufera de calduri si se racoreste cu un ventilator

Dacă terapia nu aduce rezultate pozitive, puteți utiliza programul FIV, adică fertilizare in vitro, cu propriile ovocite

Dacă terapia nu aduce rezultate pozitive, puteți utiliza programul FIV, adică fertilizare in vitro, cu propriile ovocite. Dar dacă nu au mai rămas ouă sănătoase, atunci se folosesc ouă donatoare. Cu toate acestea, este important de știut că menopauza prematură nu este doar o problemă a sarcinii. Menopauza precoce poate fi, de asemenea, un imbold pentru dezvoltarea diferitelor boli, precum osteoporoza, colesterolul crescut și bolile de inimă.  ⠀

Amintiți-vă că menopauza precoce nu este o propoziție, poate fi tratată. În această situație, este important să contactați cât mai curând un medic calificat, care va efectua o examinare, va oferi un tratament eficient și va găsi întotdeauna o soluție rezonabilă pentru a păstra sănătatea reproducerii.

Multe femei nu înțeleg dacă au o sarcină sau au intrat în menopauză la 47 ani. Adesea, o femeie care intră în menopauză pur și simplu nu observă sarcina. Ea atribuie lipsa menstruației declinului reproductiv, creșterii în greutate, modificărilor apetitului și bufeurilor, toate acestea fiind manifestări ale menopauzei. În astfel de cazuri, femeia află că este însărcinată la 3-4 luni și uneori chiar mai târziu.

femeie insarcinata care face yoga si se tine de burta

Dezvoltarea sindromului climateric este determinată atât de factori interni, cât și externi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *