Cancan ultimă oră

Dieta cu biscuiți. Cum să scapi de kilogramele în plus fără efort

Publicat: 15 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dieta cu biscuiți. Cum să scapi de kilogramele în plus fără efort

Frecvent, atunci cand suntem la dieta, ne confruntam cu pofte dintre cele mai nesanatoase carora cu greu le facem fata. Si, totusi, putem tine dieta fara sa ne privam de absolut toate alimentele care ne plac. Dieta cu biscuiti este una dintre cele mai usoare diete intrucat ne ofera posibilitatea de a manca zilnic biscuiti, de a ne satisface pofta de dulce si de a scapa de 5 kg intr-o luna. Desigur, vorbim despre biscuiti dietetici, bogati in fibre si saraci in zahar. Totusi, este o dieta destul de dezechilibrata intrucat presupune inlocuirea a doua dintre mesele principale si a celor doua gustari cu biscuiti.

Nu se recomanda sa fie urmata mai mult de o data pe an

Sa aflam, in continuare, care sunt atuurile biscuitilor dietetici, cum arata meniul recomandat in dieta cu biscuiti si sa descoperim 2 retete delicioase de biscuiti dietetici. Gratie fainei integrale, taratelor de grau sau de ovaz sau germenilor de grau folositi la prepararea biscuitilor, acestia se imbogatesc cu fibre, care au rolul de a regla atat tranzitul intestinal, cat si glicemia. Spre deosebire de biscuitii clasici, biscuitii dietetici contin zahar brun, iar indicele glicemic al acestora este mai scazut decat cel al biscuitilor clasici.

In plus, senzatia de satietate se instaleaza la scurt timp dupa consumarea acestora. De aceea, in dieta cu biscuiti se recomanda ca acestia sa fie consumati impreuna cu iaurt, cu lapte, cu suc de fructe sau de legume dar si cu orice alt fel de bautura, in acest fel fibrele marindu-si volumul in stomac. In dieta cu biscuiti va trebui sa consumi zilnic 6 biscuiti, repartizati astfel: 2 biscuiti la micul-dejun, un biscuit la prima gustare, 2 biscuiti la pranz, un biscuit la cea de-a doua gustare, iar cina va consta dintr-o masa obisnuita, dar alcatuita din alimente sanatoase. La cina, mananca intotdeauna salata de legume. Acesteia ii poti adauga branza sau ton sau o poti consuma alaturi de carne de pui/vita sau peste la gratar sau alaturi de o cutie de branza proaspata.

Un biscuit dietetic nu ar trebui sa aiba mai mult de 90-100 kcal. Nu uita de alimentele lichide care trebuie consumate impreuna cu biscuitii. In dieta cu biscuiti, maximumul de kilocalorii ingerate intr-o zi nu trebuie sa depaseasca 1.200.

Retete de biscuiti dietetici

Trebuie sa stii ca biscuitii dietetici pot fi atat procurati din comert, cat si preparati acasa. Spre exemplu, biscuitii Dukan sunt un sortiment care poate constitui baza dietei cu biscuiti. Daca preferi sa ii prepari in casa, iti sugeram urmatoarele doua retete:

Varianta 1

  • 200 g fulgi de ovaz
  • 4 linguri faina de secara
  • 50-60 g stafide
  • O lingurita de scortisoara macinata sau fulgi de cocos
  • 3 linguri de alune macinate
  • 200 ml suc de portocale
  • Ciocolata neagra

Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu scortisoara (sau fulgii de nuca de cocos), alunele macinate si stafidele. Se toarna apoi sucul de portocale si se amesteca din nou. Se adauga si faina de secara care trebuie si ea incorporata. La final, se rade ciocolata in compozitie, apoi, cu mainile ude, se formeaza biscuitii. Acestia se vor aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, care se va introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 20 de minute. Dupa scurgerea timpului, biscuitii trebuie intorsi si lasati inca 10 minute.

Varianta 2

  • 3 banane coapte
  • 500 g fulgi de ovaz
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 linguri seminte de floarea-soarelui crude
  • 2 linguri seminte de in
  • 4 linguri de stafide

Bananele se strivesc cu furculita, dupa care se adauga fulgii de ovaz, cele 3 sortimente de seminte si stafidele. Compozitia se modeleaza in maini, iar biscuitii astfel obtinuti se asaza in tava, pe hartie de copt, si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Dupa 15 minute, biscuitii se intorc si se lasa inca 15 minute.

Ca orice dieta, si dieta cu biscuiti ofera rezultate optime daca este insotita de o buna hidratare, miscare zilnica si odihna.

Adauga un comentariu