Actualitate

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, preluată de conducere militară

Publicat: 07 aug. 2020
Bilanţ coronavirus 17 august 2020

Direcţia de Sănătate Publica București a suferit schimbări la conducere. Fostă şefă a instituţiei a fost înlocuită de generalul Ionel Oprea, cel care a gestionat criza de la Spitalul din Suceava.

DSP Bucureşti a fost preluată de conducere militară

Generalul Ionel Oprea va coordona și activitatea Direcției de Sănătate Publică București după ce au fost constatate o serie de neregulile majore.

”Secretarul de stat general medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcția de Sănătate Publică a municipiului București, în urma unei decizii a ministrului Sănătății Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății va continua și intensifică activitățile de identificare a infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul Programului Național de prevenire, supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare.

“Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul național în lună martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru în care se prelucrau probele și, după o muncă susținută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate și încluse în program. Dorim o creștere a numărului de puncte de testare și o intensificare a activităților. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Ce sumă a fost alocată DSP București

În ceea ce privește situația din București, Ministerul Sănătății a alocat Direcției de Sănătate Publică București suma exorbitantă de peste 50, 9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizare în centrele acreditate din Capitală. Pentru realizarea plăților este necesar ca reprezentanții DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanțare.

„Având în vedere aceste aspecte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a cerut directorului general pentru asistență medicală și sănătate publică din cadrul MS, în subordinea căruia se află direcțiile de sănătate publică să înceapă de urgență demersurile pentru finanțarea solicitărilor și să ia măsurile necesare pentru urgentarea finanațării activității de testare de la nivelul unităților medicale din Capitală.

De asemenea, ministrul Sănătății Nelu Tătaru l-a desemnat pe secretarul de stat col medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuțiilor ce le deține la nivelul MS, coordonarea activității Direcției de Sănătate Publicîă București până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții. Ministrul Sănătății a solicitat secretarului de stat și continuarea evaluării activității acestei instituții demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica”, este comunicatul emis presei.

900 de cadre medicale au fost detașate către DSP-uri

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat că 900 de cadre medicale au fost detașate către DSP –uri. Decizia minsitrului a fost luată pentru rezolvarea problemelor din direcțiile de sănătate publică, acolo unde exista lipsă de personal.

Nelu Tătaru a anunţat că a fost suplimentat personalul din direcţiile de sănătate publică prin detaşarea a circa 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari.

„Asigurarea personalului medical pentru funcţionarea unor domenii din sistem suprasolicitate în această perioadă reprezintă o prioritate. Am reuşit suplimentarea personalului din direcţiile de sănătate publică prin detaşarea a aproximativ 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari”, a declarat Nelu Tătaru.

Minsitrul Sănătății a precizat că ia în calcul creşterea numărului de echipaje din serviciile medicale de urgenţă prespitalicească şi că vor fi demarte discuţii în acest sens cu cei din ministerele de resort pentru a fi analizat impactul bugetar.

„Luăm în discuţie şi creşterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească şi, în acest sens, vom demara discuţii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar“, precizează Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu