Eveniment-Social

Discuții pe problemele iernii, la vârful Prefecturii. Se așteaptă un val de frig în județ

Publicat: 29 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Discuții pe problemele iernii la vârful Prefecturii. Se așteaptă un val de frig în județ
Termometru care a înghețat din cauza frigului

Ieri, 28 noiembrie, la Casa Pătrată, a avut loc o nouă ședință a Colegiului Prefectural. Întâlnirea șefilor instituțiilor deconcentrate a vizat mai multe subiecte de discuție. Pe ordinea de zi au apărut teme ce au ținut de agricultură și de sănătatea populației.

„Am participat la ședința Colegiului Prefectural, aferentă lunii noiembrie. Discuțiile au vizat stadiul lucrărilor agricole de toamnă și stadiul programelor naționale de sănătate publică derulate la Iași. Discuțiile au mai atins și probleme curente referitoare la pregătirile pentru sezonul de iarnă 2019-2020 sau situația fondului silvic județean”, a precizat prefectul Marian Șerbescu.

Acesta a arătat că și în ceea ce privește pregătirile pentru sezonul rece, situația decurge normal. Toate instituțiile sunt de altfel pregătite pentru iarnă.

„Aprovizionarea cu materiale antiderapante și parazăpezi decurge normal, în baze existând la această oră cantitățile impuse de normativele în vigoare. Există contracte de deszăpezire pentru toate categoriile de drumuri. Au fost reactualizate listele cu persoanele care ar putea avea nevoie de ajutor medical în timpul iernii. Spitalele vor aloca pentru cazurile medico-sociale între două și cinci paturi, în funcție de disponibil. Toate instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor specifice sezonului rece dispun de personalul și materialele necesare pentru a interveni oricând s-ar impune”, a mai spus prefectul județului.

Val polar în Iași

Județul Iași ar urma să fie lovit de un val polar în zilele următoare. Temperatura aerului va scădea substanțial, maximele urmând a fi negative. Autoritățile ieșene s-au pregătit deja de sezonul rece pentru a nu mai fi luate prin surprindere. La această oră, la nivelul municipiului Iași sunt circa 28 mii de familii branșate la sistemul centralizat de încălzire. Și Consiliul Local va lua în discuție modificarea prețului de producere a energiei termice. Prețul local pentru energia termică facturată populației va rămâne însă de 245,39 lei inclusiv TVA. Diferența de preț urmează să fie suportată din bugetul local.

Adauga un comentariu