Razboi în Ucraina

Dmitro Kuleba, atac la adresa criticilor ofensivei ucrainene: „Le recomand să tacă din gură”

Publicat: 31 aug. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Dmitro Kuleba atac la adresa criticilor ofensivei ucrainene Le recomand să tacă din gură
Reacție nervoasă a Dmitro Kuleba la adresa celor care critică ofensiva ucraineană

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, i-a atacat joi pe cei care critică tacticile Kievului în contraofensiva sa împotriva trupelor rusești, spunând că aceștia scuipă în fața soldaților ucraineni și ar trebui să „tacă”, transmite Reuters.

„A critica ritmul lent al (contraofensivei) echivalează cu… a scuipa în față (soldații ucraineni) care își sacrifică viața în fiecare zi, mergând înainte și eliberând kilometru după kilometru de pământ ucrainean”, a declarat Kuleba presei la o reuniune a miniștrilor de externe din UE desfășurată la Toledo, în Spania.

„Le recomand tuturor criticilor să tacă din gură, să vină în Ucraina și să încerce să elibereze singuri un centimetru pătrat”, a declarat Kuleba, în timp ce era alături de ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares.

Reacție nervoasă a Dmitro Kuleba la adresa celor care critică ofensiva ucraineană

Săptămâna trecută, New York Times a scris un articol în care oficiali americani, dar și alți oficiali occidentali, au afirmat că ofensiva a înregistrat progrese limitate deoarece Ucraina avea prea multe trupe în locurile nepotrivite.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat pentru CNN că acum este „și mai important” să sprijinim Ucraina, în condițiile în care forțele sale avansează către teritoriile controlate de Rusia și puternic fortificate.

„Este o luptă grea și nu există o cale ușoară spre victorie”, a declarat el. Cu toate acestea, trupele ucrainene „câștigă treptat teren” și sunt capabile să împingă înapoi forțele rusești, a continuat Stoltenberg.

„Ceea ce am văzut este că ucrainenii au depășit așteptările iar și iar”, a adăugat liderul NATO, făcând referire la eliberarea teritoriilor ocupate de ruși din jurul Kievului, Harkovului și Hersonului, anul trecut.

O înregistrare video și alte informații apărute pe rețelele de socializare arată că armata ucraineană a ajuns la periferia localității Verbove din regiunea Zaporojie, de unde încearcă să flancheze garnizoana rusă care apără drumul către Melitopol, principalul obiectiv al ofensivei Kievului.

Trupele ucrainene din acest sector al frontului au reușit să avanseze rapid 2,7 kilometri după ce au eliberat satul Robotîne la începutul săptămânii, ocolind „dinții de dragon” plasați de armata rusă pentru a încetini înaintarea vehiculelor blindate.

Comentarii
  • Si toate tarile recomanda Ucrainei sa taca , si sa nu mai ceara nimic de la noi si sa treaca la negocieri de pace, oricum ucraina nu va castiga si razboiul nu poate dura inca cativa ani pe sacrificiile tarilor europene. Ce tupeu are acest nazist sa recomande TARILOR SA TACA. Idioti, impertinenti, poate Rusia are dreptate.

  • S -a ingrasat cam tare kulaba, se consuma tare pentru ucrainieni si Ucraina, o duce tare rau de pe urma buzunarelor umflate pe urma razboiului. Foarte nesuferit si foarte impertinent , poate unele tari ii vor intoarce spatele ca sa fie multumit.Ajuti, ajuti dar sa primesti palme de la Ucraina in loc de respect si multumire este inacceptabil.

Adauga un comentariu