Economic Local

Doi afaceriști controversați vor să asfalteze drumurile dintr-o comună din Iași. Contractul valorează peste 9 milioane de lei

Publicat: 03 mai 2024
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Doi afaceriști controversați vor să asfalteze drumurile dintr-o comună din Iași. Contractul valorează peste 9 milioane de lei
Giani Canschi și Dragoș Ciopote vor să câștige licitația pentru modernizarea drumurilor din comuna Moțca

Giani Canschi și Dragoș Ciopate, doi afaceriști controversați, vor să asfalteze drumurile dintr-o comună din Iași. Primul controlează societatea Daroconstruct SRL, iar cel de-al doilea deține o firmă de proiectare, Geo Myke SRL

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Moțca a publicat, pe data de 5 aprilie 2024, procedura de licitație pentru contractarea serviciilor de proiectare și execuție privind modernizarea drumurilor de interes local din comuna Moțca, județul Iași.

Doi afaceriști controversați vor să asfalteze drumurile din comuna ieșeană Moțca

Patru asocieri de firme se luptă pentru câștigarea licitației de modernizare a drumurilor din comuna Moțca. În cadrul procedurii, au depus oferta financiară Daroconstruct SRL, controlată de Giani Canschi – lider de asociere, și firma de proiectare Geo Myke SRL, administrată de afaceristul Dragoș Ciopate. Ambii sunt cunoscuți pentru numeroasele contracte cu statul, preponderent în cazul firmei Geo Myke SRL, ce a prins nenumărate lucrări prin încredințare directă.

În cadrul procedurii, au mai depus oferte financiare și asocierea Thot Technology SRL, administrată de Lucia Alexandra Popa – lider de asociere, Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL și Artehnis Infrastructure Solutions SRL. La licitație au mai depus ofertele financiare și asocierile SC Simmar Trans SRL – lider, Infraconcept SRL și Demo-Idil Construct SRL – lider de asociere, împreună cu Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL și Aghemir Company SRL. În prezent, procedura de licitație se află în stadiul evaluării calificării tehnice.

Contractul are o valoare de 9.242.803,68 lei, fără TVA, iar proiectul este finanțat prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Drumurile din comuna Moțca vor fi modernizate pe o lungime de 5.688 de metri liniari

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, se dorește modernizarea drumurilor de interes local pe raza comunei Moțca, pe o lungime totală de 5.688 688 de metri liniari.

„Comuna Moțca, județul Iași a primit finanțare în cadrul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny» pentru proiectul «Modernizare drumuri de interes local în comuna Moțca, județul Iași». Pentru implementarea acestui proiect este necesară elaborarea documentației în fazele Proiect Tehnic, detalii de execuție și elaborarea documentațiilor necesare obținerii acordurilor avizelor și autorizațiilor aferente obiectivului de investiție. De asemenea, este necesară asigurarea de servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor, precum și execuția lucrărilor la obiectivul menționat.

Până la această dată a fost elaborată documentația de avizare a lucrărilor de intervenție ce a stat la baza cererii de finanțare. Valoarea estimată totală este de: 9.242.803,68 lei fără, TVA defalcat după cum urmează: Servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului: 939.000 lei fără TVA din care: 3.5.4. Documentații tehnice necesare in vederea obținerii avizelor/acordurilor si autorizațiilor: 4.000 lei fără TVA 3.5.6. Proiect tehnic și detalii de execuție: 870.000 lei fără TVA; 3.8.1 Asistență tehnică din partea proiectantului: 65.000 lei fără TVA”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Giani Canschi și Dragoș Ciopote, doi afaceriști controversați, vor să asfalteze drumurile dintr-o comună din Iași. Asocierea dintre Daroconstruct SRL și Geo Myke SRL a depus oferta financiară alături de alte trei societăți lider.

Comentarii
  • Acest Ciopate este finul meu si eu am fost primul lui angajator dupa ce nu a mai montat casetofane pe masini,m-a sapat si a vb si mi-a facut numai rău.

  • Am inceput un grup acest birou de proiectare iar fostul nostru partener mergea la firmele cu care lucram si aduna spaga pt modificări in proiectare fara sa stim.Danlin,Tedconstruct,Geprocon si multe

  • Eu amanta băieților deștepți care lucrez in minister si fac toate golăniile pt cardutul meu Ciopate fraierica,eram sa uit ca am fost adusa de la Satu Mare la Bucuresti ca sunt o baba ff ascultătoare si nu ies de sub birouri .am gasit un fraier în Moldova

  • Nu ma atacați așa tare ca eu am spatele acoperit de Raluca de supt birouri și de Masoni+ praduilile care le fac la servicii(trebuie să scap si eu de dosare).Eu sunt un mare excroc si manglitor am ars si pe fratele meu și asta este 🙈

  • Jaful secolului , furat ( dovedit cu acte ) 10000 to asfalt = 1 milion euro la drumuri naționale este pusă batistă pe țambal? Dacă DNĂ nici când au probe nu destructurează mafia nu mai avem nici o șansă , nu ne mai facem bine. La drumuri naționale sunt șefi numai infractori recidiviști care fură la comandă , fac angajări contra comisioane dar totul e perfect, organele dorm !

  • Ciopate om de afaceri?este un manglitor oprtunist si se folosește de toți ca sa își vadă interesul iar după ce isi vede rezolata problema arde pe toată lumea.De doi ani a descoperit si drogurile cu noul prieten PAUL.

  • canschi e omul pnlului sponsor daca ne uitam cam toate lucrarile sunt in zone cu primari pnlisti sau consilii judetene pnliste smdp un ghertoi

  • Lucrarile de drumuri sunt foarte banoase pt primari si constructori. Se astern straturi mai subtiri la drumuri, se inlocuieste piatra concasata cu piatra de rau. Dupa cativa ani asfaltul crapa si este nevoie de alte reparatii. Alti bani alte comisioane. ISC se teme de politicieni si sta de sase.

Adauga un comentariu