International

Doi francezi s-au urcat în vârful statuii Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro. Turiştii au fost arestaţi

Publicat: 26 aug. 2021
statuia lui Iiisus Hristos din Rio de Janeiro
Aceştia voiau să surprindă momentul în care soarele răsare deasupra „Orașului Minunat” și să admire maiestuoasa panoramă a Golfului Gunabara

Doi cetăţeni francezi au fost arestați de poliţişti în Rio de Janeiro. Turiştii au fost prinși în vârful statuii Iisus Hristos Mântuitorul.

Aceştia au escaladat celebra statuie pentru a urmări răsăritul soarelui și a admira panorama cu adevărat spectaculoasă a orașului brazilian Rio de Janeiro.

Duminică seară, 22 august 2021, Clement Dumais, în vârstă de 28 de ani, și Paul Roux-dit-Buisson, în vârstă de 27 de ani, au rămas în perimetrul în care se află statuia înaltă de nu mai puţin de 38 de metri, după încheierea programului de vizitare.

Aceştia voiau să surprindă momentul în care soarele răsare deasupra „Orașului Minunat” și să admire maiestuoasa panoramă a Golfului Gunabara.

Doi bărbaţi din Franţa s-au urcat pe statuia lui Iisus Hristos. Cum au ajuns în vârful acesteia

Înaintea zorilor, cei doi tineri au pătruns în interiorul statuii gigant, mai apoi au urcat pe o scară interioară a monumentului și au ajuns la o trapă care se deschide pe unul dintre brațe.

Distanța dintre cele două brațe ale monumentalei statui dedicate lui Hristos, întinse în lateral, este de circa 28 de metri.

„Eram în picioare pe braţele şi capul lui Iisus şi un agent de securitate ne-a văzut”, a explicat Paul Roux-dit-Buisson pentru AFP.

Tinerii au fost arestați, amendați și li s-au confiscat fotografiile

Extrem de puţin a durat aventura celor doi tineri parizieni pentru că poliția locală nu a fost deloc impresionată de motivația lor „artistică”. Aceştia au fost arestați, fiind eliberați numai după ce au plătit o cauțiune în valoare de 10.000 de reali, echivalentul a 1.600 de euro. Mai mult decât atât, ei trebuie să se prezinte în fața unui judecător.

Toate fotografiile și înregistrările video realizate care surprindeau răsăritul soarelui deasupra muntelui Corcovado au fost confiscate de poliția braziliană. Cei doi tineri nu sunt la prima experiența de acest fel, în trecut au escaladat și Turnul Eiffel.

Cei doi francezi publică de mai bine de un deceniu pe rețelele de socializare și pe canalul lor de YouTube imagini surprinse în timpul unor acțiuni similare, însă de data aceasta nu au avut noroc, mai arată sursa citată.

„Imaginea era însă frumoasă. Puțini au ocazia să vadă așa ceva. Am putut să ne punem în pielea lui Hristos”, a declarat Paul Roux-dit-Buisson, care este cunoscut pe rețelele de socializare cu numele de Paul RDB.

Cei doi francezi se consideră „atleți de parkour” foarte bine antrenați și obișnuiți cu înălțimile. Bărbaţii au escaladat până acum edificii emblematice din Dubai, Hong Kong și Paris. De exemplu, în Paris ei au escaladat celebrul Turn Eiffel.

„Nu facem prea multe lucruri care sunt autorizate. Dar respectăm edificiile pe care le admirăm. Nu escaladăm edificii doar din plăcere. Am descoperit că statuia de pe Corcovado este o lucrare importantă”, a mai spus Paul RDB, potrivit Deschide.

Statuia lui Iisus Hristos Mântuitorul, vandalizată cu graffiti în 2010

Celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro, complet izolată în urma alunecărilor de teren provocate de inundaţiile care au afectat Brazilia în luna aprilie a anului 2010, a fost acoperită cu desene şi texte graffiti, a anunţat Izabella Teixeira, ministrul Mediului.

Braţele statuii lui Iisus, care erau în curs de reabilitare şi înconjurata de schele, au fost acoperite cu multe desene şi texte graffiti, una dintre inscripţii fiind „Când pisica nu-i acasă, şoarecii joacă pe masa”, a precizat ministrul brazilian al Mediului pentru cotidianul Globo.

Primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat la acel moment ca statuia, care are o înălţime de 38 metri, se afla într-o etapă de curăţare şi recondiţionare, iar autorităţile braziliene au deschis o anchetă prin care sperau să descopere identităţile autorilor acestor fapte

Adauga un comentariu