National

Doi poliţişti italieni, bătuţi de o româncă. Militarii au intervenit pentru a îşi salva colegii

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi poliţişti italieni bătuţi de o româncă. Militarii au intervenit pentru a îşi salva colegii
O conaţională, din oraşul italian Siena, le-a împărţit pumni şi picioare unor poliţişti. Autorităţile italiene au intervenit pentru a salva două persoane înaintate în vârsta pe care femeia îi maltrata

Bătaie ca în filmele americane. Protagoniştii, o româncă şi doi poliţişti italieni. O conaţională, din oraşul italian Siena, le-a împărţit pumni şi picioare unor poliţişti. Autorităţile italiene au intervenit pentru a salva două persoane înaintate în vârsta pe care femeia îi maltrata. Pentru a fi scoşi din bătaie, poliţiştii au solicitat militarii pentru că femeia să fie imobilizata.

Românca locuia de mai mult timp în Italia, iar de 30 de zile fusese angajată ca badanta să îngrijească doi vârstnici din Siena. Însă, în loc să fie alături de cei doi seniori, femeia îi maltrata şi îi lovea cu sălbăticie ori de câte ori avea ocazia.

Vecinii italienilor au sesizat poliţia

În urmă cu câteva zile, vecinii cuplului de bătrâni au dat sesizat poliţia printr=un apel la numărul unic de urgenţă 112. Doi poliţişti s-au prezentat şi au încercat să pătrundă în casă, dar au fost întâmpinaţi cu o ploaie de lovituri de pumni şi de picioare de româncă, scrie CentrItalia News.

„Ne lovea cu pumnii şi picioarele, am chemat în sprijin militarii ca să o putem imobiliza”, au transmis poliţiştii italieni.

În sprijinul lor au sosit militarii din N.OR Siena, împreună cu cei din staţia Monteroni d’Arbia. Toţi au intrat peste româncă şi au reuşit să o imobilizeze, după care au condus-o la o secţie de Poliţie.

Individa a fost arestată pentru vătămări corporale agravate, violenţă şi leziuni ale unui funcţionar public, iar acum se afla sub control judiciar. Conform presei italiene, cei doi vârstnici nu se afla într-o stare bună fiind traumatizaţi după bătăile încasate de la româncă, însă nu au suferit răni grave chiar dacă sunt plini de vânătăi.

Românca riscă, acum, ani grei de închisoare, pentru relele tratamente aplicate cuplului în vârstă, dar şi pentru faptul că i-a atacat şi i-a lovit pe poliţiştii care au încercat să o calmeze.

Ce salariu are o badantă în 2021

În ultimii ani, termenul de badante a devenit foarte cunoscut la noi în țară prim prisma faptului că foarte multe femei merg în tarile străine să îngrijească bătrâni. Lumea știe că este un job plătit, însă ce salariu are cu adevărat o badantă în 2021? În rândurile ce urmează vom încerca să aflăm acest aspect în funcție de țara în care aleg româncele să meargă pentru acest loc de muncă.

Pentru că cererea este mare în ultimii ani, meseria de badanta este bine reglementată în piața muncii. Așa se face că badantele, precum și menajerele, devin „asistenți de familie”.

Termenul de badante nu mai are nevoie de nicio traducere pentru români, căci multe persoane s-au interest de acest job bine plătit în țările civilizate ale Europei. Puțini știu, însă, ce diferențe de bani sunt în funcție de țara în care aleg să meargă că să aibă grijă de o bătrâni.

Meseria de badantă este din ce în ce mai bine reglementată în piața muncii. Așa se face că badantele, precum și menajerele, devin „asistenți de familie”. Meseria de badantă este încadrată, mai nou, la diferite niveluri în grila de salarii. Diferențele vin și în funcție de locul în care se desfășoară fizic munca propriu zisă.

Potrivit ultimelor informații de pe piața muncii, a fost încheiat un nou contract colectiv de muncă a celor aproximativ 860.000 badante din Italia. Documentul oficial a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2020. Așadar, salariul de badantă în Italia se situează între 700 și 1500 de euro, în funcție de niveluri. Este de menționat că majoritatea italienilor recunosc că ar alege oricând o româncă badantă în detrimentul femeilor din Măroc sau Filipine. Unele badante românce au ajuns atât de respectate, încât sunt cerute de la o familie la alta.

Adauga un comentariu