Local

Doliu în lumea învăţământului ieşean. Profesoara Elena Soroceanu a murit

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în lumea învăţământului ieşean. Profesoara Elena Soroceanu a murit
Christophe Revault, titular la PSG în meciul istoric cu Steaua, din 1997, a murit

Doliu în lumea învăţământului ieşean. Profesoara de Limba şi literatura română, Elena Soroceanu, a murit. Acesta era cadru didactic la Şcoala Generală nr. 23 „Titu Maiorescu” din Iaşi.

Întreg corpul didactic al unităţii de învăţământ o deplâng pe cea care a fost cea mai îndrăgită profesoara. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face mâine, de la ora 12.00, la cimitiriul Sf. Vasile din Iaşi, atunci când va avea loc slujba de înmormântare.

„Eminenta profesoară de limba română, Elena Soroceanu ne-a părăsit. A predat o viaţă la Sc. Gen. 23 (Titu Maiorescu) Iaşi învățând sute de copii tainele limbii române. Era de o moralitate exemplară nesuportând odele aduse lui Ceaușescu. Cine avea nota 9 la ea avea intrarea asigurată la un liceu foarte bun din Iaşi. Nu țin minte să aibă cineva media 10 la ea, dar în ciuda acestui fapt era foarte iubita de elevi. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace”, au transmis reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Părintele Dumitru Merticariu a plecat la cele sfinte

Reamintim faptul că în edițiile trecute ale BZI s-a scris și despre bunul și adevăratul român, părintele Dumitru Merticariu, care a urcat la Ceruri! La finalul săptămânii trecut, sâmbătă, 10 aprilie 2021, acesta a fost înmormântat chiar în curtea Bisericii „Banu” din orașul Iași, monumetalul lăcaș de cult pentru care și-a sacrificat sănătatea ca să fie salvat de la distrugere. Zeci și zeci de apropiați, înalte fețe bisericești, enoriași și ucenici l-au condus pe ultimul drum.

Acesta a avut o viață plină de momente aparte, unele dintre ele fiind mai puțin cunoscute de publicul larg. Pătruns de cele mai sincere sentimente pentru patria sa, paroh la o biserică de țară (în localitatea Erbiceni, județul Iași), părintele Dumitru Merticariu a ajuns la Biserica „Banu” din capitala Moldovei taman pentru a salva unul dintre cele mai importante monumente istorice ale Iașului. Parintele Dumitru Merticariu ar fi împlinit pe 6 octombrie vârsta de 70 de ani.

La ceremonia de înmormântare a luat cuvântul și Înaltpreasfințitul (ÎPS) Părinte Mitropolit Teofan. Acesta a fost intitulat „Părintele Dumitru Merticariu, un misionar în slujba Bisericii și a Neamului”.

„Avea o capacitate uimitoare de a-și apropia oamenii, de orice condiție ar fi fost ei. Credincioși, oameni obișnuiți, intelectuali sau reprezentanți de instituții – cu fiecare dintre ei găsea ușor o cale de comunicare. Parohia, fiind situată nu departe de Copoul universitar, multe cadre didactice, mulți studenți găseau ușor drumul spre Biserica «Banu». Fiecare simțea că are un loc al său în inima largă a Părintelui Dumitru”, a cuvântat ÎPS Teofan

Adauga un comentariu