Actualitate

Doliu în Parlamentul European. Președintele ALDE a murit! Dacian Cioloș: „Sunt șocat!”

Publicat: 30 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în Parlamentul European. Președintele ALDE a murit Dacian Cioloș Sunt șocat
Christophe Revault, titular la PSG în meciul istoric cu Steaua, din 1997, a murit

Eurodeputatul olandez Hans van Baalen, preşedintele partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), a murit la vârsta de 60 de ani, după o boală cruntă.

Baalen fusese diagnosticat recent cu cancer și era internat într-un spital din Rotterdam. Potrivit unui prieten, starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid în ultimele săptămâni.

În 2009, Van Baalen s-a mutat la Bruxelles, unde a devenit membru al Parlamentului European. Acesta era specializat în probleme de securitate, apărare şi afaceri externe. Începând din 2015, el a fost președintele partidului ALDE, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa.

Van Baalen a fost numit Cavaler al Ordinului Oranje-Nassau în noiembrie. El și-a primit panglica de la fostul președinte al Camerei pentru mulți ani în care a fost membru în Cameră și în Parlamentul European și pentru președinția sa a ALDE. Baalen a considerat premierul ca fiind o mare onoare, scrie netherlandsnewslive.com.

Van Baalen era o figură importantă a formaţiunii de centru-dreapta VVD (Partidul popular pentru libertate şi democraţie) al premierului olandez Mark Rutte.

Dacian Cioloș a declarat că este șocat de moartea fulgerătoare a deputatului și și-a arătat regretul pe o rețea socială.

”Șocat de trecerea tragică în neființă a lui Hans van Baalen. Gândurile mele sunt cu soția, fiul, familia și prietenii lui. Întreaga familie liberală îi va simți lipsa”.

Un fost primar a murit după s-a infectat cu noul coronavirus

Doliu în Partidul Social Democrat (PSD) un fost primar a murit după ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Dima Priceputu, fostul primar al comunei Viziru din judeţul Brăila era internat de mai multe săptămâni în spital.

După puţin timp de la infectare a fost internat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) în cadrul Spitalului Judeţean Brăila. Potrivit medicilor, Dima Priceputu a fost transferat la (ATI) după 14 zile petrecute la spital.

Bărbatul a stat 3 săptamâni în spital după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Conform datelor procurate de către medici, fostul primar al comunei Viziru, s-a stins din viaţa miercuri dimineaţa, 28 aprilie 2021. Dima Priceputu s-a infectat cu noul coronavirus şi a stat 3 săptămâni internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Brăila. Cu 14 zile înainte de a muri primarul a fost internat la secţia ATI din cauza stării grave de sănătate pe care o avea, iar infecţia cu Covid-19 i-ar fi declanșat decesul.

”Un prieten drag, un „OM” deosebit, un bun gospodar, un inginer agronom cu mare experiență, o ființă apropiată de semenii săi ne-a părăsit astăzi. Amintirile plăcute alături de dumneavoastră vor rămâne mereu în amintirea mea, fiind singurul mijloc pentru a vă comemora plecarea dintre noi. Nu-mi pot găsi cuvintele potrivite acum, dar o lumânare aprinsă, rugăciunile și gândurile mele bune vor fi alături de familia dumneavoastră. Dumnezeu să te odihnească în pace, domnule primar Dima Priceputu! Cu sufletul trist, urez sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a scris politicianul Dobrotă Marius – Valentin pe o rețea socială.

De când a început pandemia de coronavirus, lumea politică a fost lovită grav, înregistrându-se foarte multe decese în mediul politic, mulți edili ai României au murit după infectarea cu Covid-19.

Adauga un comentariu