Prima pagină » Titlurile zilei » Domnule primar Mihai Chirica, ieșiți în stradă ca să aflați părerea ieșenilor despre lucrările de pe bulevardul Socola. Aruncați cu banii contribuabililor pentru reparații inutile – FOTO/VIDEO

Domnule primar Mihai Chirica, ieșiți în stradă ca să aflați părerea ieșenilor despre lucrările de pe bulevardul Socola. Aruncați cu banii contribuabililor pentru reparații inutile – FOTO/VIDEO

06 apr. 2024, 02:00, 19 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Pe bulevardul Socola, s-a creat un haos total din cauza lucrărilor de asfaltare comandate de primarul Mihai Chirica, iar ieșenii sunt nemulțumiți. Proiectul este început de aproape o lună și jumătate, iar oamenii și-au pierdut răbdarea

Pe bulevardul Socola, lucrările de asfaltare sunt departe de a se finaliza. Citadin SA a anunțat că reparațiile vor dura până la 13 aprilie 2024, însă oamenii și-au pierdut răbdarea. Dacă benzile erau blocate complet la începutul proiectului, acum se lucrează alternativ, pentru a asigura o oarecare fluență a mașinilor. Desigur că în timpul asfaltării se creează probleme în trafic, iar ieșenii sunt nemulțumiți de cum s-a procedat.

Ieșenii și-au spus părerea despre lucrările de pe bulevardul Socola

În cursul zilei de ieri, 5 aprilie, pe sensul de mers înspre Dedeman, traficul era restricționat pe o porțiune de drum. În zona respectivă, s-au format mai multe cozi de mașini pe o porțiune de 150 m, aproape de intersecția de la Bularga. Astfel, șoferii au rămas blocați în trafic minute bune, chiar dacă polițiștii locali dirijau traficul. Șoferii sunt disperați după ce mai bine de 4 săptămâni au trebuit să circule pe o stradă decopertată și să suporte aglomerația.

„Eu chiar nu înțeleg de ce a fost nevoie de o reparație atât de mare pe această stradă, într-adevăr, erau niște defecte, dar minore, cred că puteau fi rezolvate punctual. De asemenea, nici perioada nu a fost foarte inspirată, trebuia făcut în perioada unei vacanțe când nici traficul nu e așa de aglomerat, dar ce să facem, nu depinde de noi, stăm și înghițim tot ce ne spun cei de la conducere, asta e vina noastră, că nu intervenim”, a afirmat un șofer în trafic.

Deși unii așteptau răbdători în coloană, alții erau vizibil nemulțumiți de faptul că la ora de vârf se circula doar pe o singură bandă.

„Eu sunt șofer de Uber și încerc să evit astfel de locuri ca să ajung la client, doar că uneori nu ai cum și tot rămâi blocat. Nu am ce face, crește timpul de așteptare la client, doar că unii nu înțeleg că nu depinde doar de mine acest lucru”, a spus Andrei.

Oamenii nu au înțeles scopul lucrării

Ieșenii sunt nedumeriți de ce pe porțiunea aceasta de stradă s-au investit sume din bugetul local, în timp ce carosabilul din alte zone are nevoie neapărat de reparații. Șoferii se întreabă care a fost scopul acestui proiect și vor mai multe explicații de la primărie și de la cei care l-au inițiat.

„Cineva își bate joc de noi cu astfel de lucrări, tocmai am venit de pe Poitiers, acolo e jale, de ce nu au început de acolo lucrările, cine îi mai înțelege? Totul este pornit de sus, de acolo, de la primărie. Este bine că se refac străzile, din partea mea, să le facă pe toate din oraș, dar să ai un plan bine stabilit, să vezi unde este nevoie mai mare, nu să arunci niște bani, noi pierdem timpul în mașini, aici”, a precizat un șofer de pe bulevardul Socola.

Haosul de pe bulevardul Socola va continua până la data de 13 aprilie 2024, dar ieșenii deja s-au săturat de chinul din trafic.

Comentarii
 • Muhai Pioneazu

  Nu il deranjati pe elf ca e cu narile pe mobila. A avut grija sa-si expuna muianul pe panouri publicitare. Asta este grija lui in perioada asta. Sa fie admirat de cerșetorii din intersectii pe care locala calareata nu ii vede. Pana la urma e ste bun si votul lor. De ce sa fie perturbati.

 • La Misu Chichi totul se măsoară în coco.Toate neamurile aduse în instituțiile publice îl votează!

 • lasati ca la fel scrieti si voi articole

 • Chiar nu se poate face o lucrare de calitate in tot orasul asta ? Banii care ii incasati sunt buni si multi, nu ?

 • De mai bine de o luna, lucrarea de pe Bdul Socola, de altfel, inutila pentru ca erau multe alte prioritati, arata situatia in care se afla orasul. Chirica isi bate joc de toti, firmele primariei, Citadin in cazul acesta, nu au utilaje si nici oameni calificati, singura lor expertiza fiind peticeala de mintuiala pe bani multi si necontrolati.
  Situatia aceasta de pe bdul Socola e un bun studiu de caz.
  Mai intii, cum poate un primar sa-si bata joc de cetateni, fara ca acestia sa aiba vreo reactie.
  Apoi, cum autoritatile in drept (Politie, DSP, Garda de mediu, Agentie de mediu etc), corupte si ineficiente, pot sa nu faca nimic la faptul ca, zilnic, de peste o luna, aceasta artera de circulatie nu este practicabila iar administratorul drumului trebuie sanctionat, ca iesenii sint obligati sa inghita tone de praf si sa-si distruga masinile.
  Mai este apoi faptul ca opozitia din Consiliul local sau candidatii la primarie care spun ca vor face si drege nu fac nimic serios in aceasta situatie. Postarile pe Facebook si impartirea de pliante colorate prin parcuri nu mai servesc de mult la gravitatea acestei situatii.
  Si nu in ultimul rind, vedem cum cetatenii, batjocoriti de primarie si serviciile publice, de institutii precum politia, garda de mediu, la aceasta lucrarea organizata in debandada, stau linistiti acasa, ori injura in timpul zecilor de minute in care isi distrug masinile si sanatatea cit traverseaza bulevardul.
  Imaginati-va ce ar fi fost ca simbata tracuta, sau ieri seara, ori diseara sa miine dimineata, sa fi iesit pe bdul Socola vreo 300-400 de cetateni care sa protesteze la batjocura primariei cu aceasta lucrare.
  Imaginati-va si starea lui Chirica din birlogul lui, a directorului Citadin, a sefului Politiei, a lui Bodea, Chichirau etc si altii.
  Va garantez ca s-ar fi schimbat multe daca macar o zi, o mina de oameni s-ar fi mobilizat din spirit civic ori la chemarea unor lideri si ar fi protestat de-alungul bdlui Socola pina in Podu Ros, in fata la PNL, pentru ca acolo e sursa raului pentru oras si apoi in fata la primarie.
  Nu exista asa ceva si nu va exista pentru ca cetatenii nu au demnitate, iar liderii opoziitie sint foarte slabi. In consecinta, avem ceea ce vedem si asa va mai fi mult timp de acum incolo.

 • O localitate din Bosnia a interzis politicienilor campania electorală pentru alegerile din urma cu 4 ani. În piața centrală din Podgora, un sat în apropiere de Sarajevo, un afiș mare avertiza: „Ne mințiți de ani de zile. Niciun partid nu e binevenit în Podgora”, scrie AFP.Hai sa facem front comun. Ca in Bosnia ! Va imaginati mutrele tuturor la o astfel de actiune in Iasi? Imaginati-i pe Chirica, Alexe, Balaniscu, Bodea, Chichirau, Ciuhodaru, Alexe etc. Sa-i luam la rost ca sa vada ca ne pasa. Singurul lucru de care le mai este frica acestor nemernici este multimea. Doar ca lumea nu mai iese in strada.

 • Am urmatoarea propunere pentru primarul orasului Iasi. Sa se voteze in Consiliul Local, ca timp de 2 saptamini, in administratia publica (primarie, consiliul judetean), institutiile publice, politie etc, de la primar si directorul cel mai mare pina la ultimul sef sa nu mai fie utilizate masinile de serviciu. Le bagati fratilor in garaje si asa frumusel, veniti la serviciu cu transportul in comun, plecati la vilisoarele voastre de la marginea orasului, tot cu transportul in comun, cu taxiul, pe jos etc. Veti constata in acest fel ce conditii ofera transportul in comun, veti sta la coyi si in statii cit trebuie, veti vedea si pe tiganii care nu platesc bilet si maninca seminte, veti vedea si cit de indisciplinati sint soferii de autobuze,cei de taxi, firmele de livrare mincare la domiciliu etc. Veti lua contact cu situatia din teren si veti vedea astfel realitatea. Asa, cum nu platiti un leu din buzunarul vostru ca sa veniti la serviciu, ca va plateste institutia masina, ca aveti loc de parcare la institutie, ca dimineata va puneti fundul in masina si tup la
  serviciu e foarte simplu sa dai din gura sau sa ai initiative care dupa foarte scurt timp se dovedesc proaste . Sinteti de acord Domnule primar sa votati aceasta masura ? Dar Cei din Consiliul Local ? Daca da, va mai propun una, o saptamina din luna, pentru protectia mediului si incurajarea transportului in comun, primaria si toate institutiile publice nu utilizeaza masinile, doar transportul in comun. Dupa 3 luni de exemplu dat de voi, urmeaza si cetatenii. DE ACORD Domnule primar? Daca nu, sa vedem cine preia initiativa ?

 • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
  Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
  Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Ma adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
  Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
  Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! A obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

 • scoateti limitatoarele ati distrus tot traficul!!!a se vedea metalurgiei !!giratoriu dacia!!pacurari

 • Ghiță ciobanu

  Acest Chirica este modelul corupției de manual, se poate preda în școli, Manualul Corupției; Autor Mihai Chirica.

 • Domnule boier Chirica si domnule arnaut Zanfirescu, de o luna s-a deschis terasa Cafeneaua Piata Unirii. Exista autorizatie? Exista contract? De ce ocupa 1/4 din Piata Unirii? Statia de incarcare electrica din Piata Unirii este publica sau proprietatea cafenelei pe domeniul public?Alo, DNA, DIICOT!

 • Bani din piatra seaca

  Lucrarile de drumuri sunt mine de aur pentru politicieni . Vin mari comisioane de la constructori. Straturile de mixturi se toarna mai subtiri decat se incaseaza. Piatra concasata de cariera de munte se inlocuieste cu pietris de rau.

 • DUMITRU IASI

  DOMNULÈ PRIMAR,,CHIRICA DE 9 AN8 VA SPUNEM CA IN ALEXANDRU STR BISTRITA IN SPATE LA A3A5A7 MULTI AU FACUT BALCOANE ILEGAL DEPASIND LIMITA BLOCULUI CU 5 METRI MAI RAU CA IN BRAZILIA ,AU ASTUPAT AERISIRILE SI MURIM CAND INTRAM IN SCARA DE MIROS TOXIC ,CE FACETI???

 • Ziariștii lui pește, Bularga este tot cartierul – fiind cel mai mare din oras.

 • Pregătiri pentru pasarela Socola.

 • Probabil, se fac „pregatiri” pentru reabilitarea pasarelei Socola.

 • Dar pe banii cui?

  Au asfaltat un sens pe Moara de vânt, arată jalnic ce a ieșit, valuri ce nu s-a mai văzut, zici ca ai întins asfaltul cu lopata nu cu distribuitorul( poate asa au și făcut, n-am văzut operațiunea) deci ar trebui refăcut.

 • Iar nu aveți subiecte…după voi tot ce se face este rău…dacă se face ceva e rau, se arunca banii…dacă nu se face nimic, nu e bine, nu se preocupa nimeni de nevoile comunității…mai bine v-ati uita în curtea voastră unde este mult putregai…știți voi mai bine despre ce este vorba.

 • locatar Poitiers

  Niste PROSTALANI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *