Prima pagină » Local » Dosare penale deschise pe bandă rulantă de polițiștii ieșeni. Iată ce nereguli au găsit în trafic
Dosare penale deschise pe bandă rulantă de polițiștii ieșeni. Iată ce nereguli au găsit în trafic

Dosare penale deschise pe bandă rulantă de polițiștii ieșeni. Iată ce nereguli au găsit în trafic

26 oct. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Polițiștii ieșeni au desfășurat noi acțiuni de control în mai multe zone din județ. Astfel, șoferii prinși pe picior greșit au fost sancționați. Unii dintre aceștia s-au ales cu dosare penale

Poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate 20 de infracţiuni. Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 104 evenimente, dintre care 96 au fost sesizate prin 112. În urma activităţilor au fost aplicate 411 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 178.515 lei, și au fost constatate 25 de infracțiuni. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.

Astfel, oamenii legii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 39 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare. De exemplu, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au depistat, pe raza localității Prisăcani, un moped condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, mopedul nu ar fi înregistrat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un auto condus de un tânăr în vârstă de 27 de ani, ce se deplasa pe sos. Păcurari din mun. Iași. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Polițiștii ieșeni au desfășurat noi acțiuni de control

Tot polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un auto condus de un bărbat de 53 de ani, ce se deplasa în municipiul Iași. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta ar avea dreptul de a conduce vehicule suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău – Compartimentul Rutier au organizat şi executat o acțiune, pe raza de competență, privind combaterea nerespectării regimului legal de viteză. Au fost legitimate 125 de persoane, au fost verificate 121 de autovehicule și au fost efectuate 35 de testări alcoolscopice. De asemenea, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.620 de lei. Au fost reținute 37 de permise de conducere. În perioada următoare, polițiștii ieșeni vor fi prezenți în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024