BZI LIVE

LIVE VIDEO – DOSARELE ISTORIEI, în producția media BZI LIVE despre asasinate sângeroase în România, Mișcarea Legionară și fosta Securitate comunistă la ”Dezbaterea Zilei” alături de Toma Roman jr. jurnalist și director al Muzeului Academiei de Studii Economice din București – FOTO

Publicat: 24 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Vineri, 25 noiembrie 2022, începând cu ora 16.00 în Platoul BZI LIVE este programată o nouă ediție-dialog sub genericul ”Dosarele Istoriei” despre asasinate sângeroase în România, Mișcarea Legionară și fosta Securitate comunistă la ”Dezbaterea Zilei” alături de Toma Roman jr. jurnalist și director al Muzeului Academiei de Studii Economice (ASE) din București.

Incitantul volum ”Cum l-a împuşcat Iorga pe Iorga“ (Editura ”Vremea”, 2022), cea de-a şasea carte semnată de de Toma Roman jr.

În prim-planul emisiuni va fi incitantul volum ”Cum l-a împuşcat Iorga pe Iorga“ (Editura ”Vremea”, 2022), cea de-a şasea carte semnată de de Toma Roman jr.. Cartea vine cu ipoteze cu totul noi şi senzaţionale despre asasinarea celor doi foarte cunoscuţi intelectuali români, Nicolae Iorga şi Virgil Madgearu. ”Iorga a ajuns, ca şi în cazul lui Eminescu, o statuie… Nimeni nu îi mai studiază biografia, cu atât mai puţin opera! Iorga a fost împuşcat de… (alt) Iorga)“, cum se spune și în titlul recentei cărţi publicate de Editura ”Vremea”. Toma Roman jr. este istoric, jurnalist şi scriitor. Se ocupă cu investigaţie istorică şi sapă prin diverse arhive. El a absolvit în 1994 Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti.

Din anul 2005 este doctor în Istoria Economiei, titlu conferit de ASE, Bucureşti. Din 1992 este jurnalist, a lucrat la mai multe ziare şi periodice din capitală, publicând, printre altele, reportaje pe teme istorice, interviuri cu personaje politice din trecutul recent, articole pe teme de patrimoniu. Toma Roman jr. este și directorul Academiei de Studii Economice din București. Așadar, o provocatoare și tulburătoare ”Dezbatere a Zilei” la BZI LIVE despre trecut și momente din trecutul României de la mijlocul secolului al XX-lea.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu