Prima pagină » Titlurile zilei » Dosarul unui dezvoltator imobiliar din Iași, îngropat în sertarele polițiștilor! Fostul director de la Raiffeisen a construit ilegal în Copou – FOTO

Dosarul unui dezvoltator imobiliar din Iași, îngropat în sertarele polițiștilor! Fostul director de la Raiffeisen a construit ilegal în Copou – FOTO

03 oct. 2023, 02:00, 6 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

După mai bine de 1 an și jumătate, anchetatorii nu au reușit să finalizeze dosarul în care este vizat afaceristul Dorin Tudose, dezvoltator imobiliar și fost director la Banca Raiffeisen. A lărgit trotuarul din fața casei, a asfaltat drumul, aducând modificări serioase domeniului public. Poliția Locală a sesizat Secția 2 Poliție și a pornit cercetarea penală

Dorin Gheorghe Tudose, afacerist implicat în mai multe proiecte imobiliare, fost director la filiala locală Raiffeisen Bank, poate să doarmă liniștit după ce a construit ilegal în zona Copou, pe strada Prof. Philippide. Totul a început în vara anului 2020, în plină pandemie. După ce a finalizat lucrările la vila cu regimul de înălțime P+1, cu terenul aferent de 420 de metri pătrați, Dorin Tudose s-a gândit să execute lucrări neautorizate și pe domeniul public.

Mai precis, a lărgit trotuarul din fața casei și a montat pavele, ca să facă loc de parcare pentru doi bolizi de lux, aflați în proprietatea familiei: Range Rover Sport și un Lexus. Conform Hotărârii de Consiliu Local numărul 212/2018, privind inventarierea domeniului public, trotuarele de pe strada Prof. Philippide trebuiau să aibă o lățime de 1,5 metri. Însă afaceristul a lărgit trotuarul la 2,16 metri. Aceste aspecte au fost semnalate în articolul din data de 09.09.2023.

Poliția Locală Iași a făcut sesizare penală, dar ancheta bate pasul pe loc

După aproximativ 4 luni, la începutul lunii ianuarie 2022, Poliția Locală a emis un raport din care reiese faptul că Dorin Tudose a intervenit pe domeniul public. Mai mult, afaceristul a comandat lucrări pentru asfaltarea străzii pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Pentru că lucrările au fost realizate în zona protejată a municipiului Iași „Centru Istoric și Curtea Domnească”, dosarul a fost trimis la Secția 2 Poliție. După aproape 1 an și jumătate, ancheta încă bate pasul pe loc. Pe numele lui Dorin Tudose a fost înregistrat un dosar de cercetare penală cu numărul 1647/P/2022.

„Vă putem confirma însă că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii prev. de art. 24 din Legea 50/1991, cauză aflată în instrumentarea organelor de cercetare penală din cadrul Secției 2 Poliție Urbană Iași, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Dorin Tudose are interese imobiliare și în zona Cimitirului Evreiesc.

Vila din Copou are o suprafață utilă de 300 de metri pătrați

Acum doi ani, proprietatea din Copou era evaluată la aproximativ 700.000 de euro. Finalizată în 2020, locuința individuală are o suprafață utilă de aproape 300 de metri pătrați. De proiectarea casei din Copou s-a ocupat arhitectul Gelu Gopșa. La etajul clădirii au fost amenajate 3 dormitoare, în timp ce la parter au fost realizate un living și o bucătărie spațioasă.

Pe amplasament se afla, în 2018, la momentul tranzacției, o casă ce a fost demolată ulterior.

Comentarii
  • Sa fie pus el insusi sa refaca trotuarul asa cum era. La tarnacop si la lopata.

  • CAUTATI TOATE DOSARELE DIN SERTARELE POLITAILOR NU DOAR A LUI ….. CA SA NU MAI APARA SINDICATUL SA SPUNA CA ESTE DISCREDITATA INSITITUTIA POLITIEI …

  • Pe șoseaua Bucium, vis a vis de spitalul Socola este un individ care a pus gabja pe trotuar, a pus lanțuri, a pus pavele cum a vrut el, le a vopsit în rosu și galben. Vreau sa știu inspectorii de la politia locala nu vad. Dimineața oamenii coboară pe carosabil printre mașini ca să poată trece de proprietatea taranoiului! Pana la urm se întâmplă o nenorocire!

  • se vede ca legile sunt pentru sarantoci, cand ai bani te doare la bascheti, faci ce vrea muschiul tau

  • Se fura miliarde in tara asta dar nu este important nimic. Toti la somn.

  • Un securist reșapat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *