Local

Două firme din Iași vor să modifice proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria”. Valoarea contractului depășește 490 de mii de lei

Publicat: 27 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două firme din Iași vor să modifice proiectul Sălii Polivalente Regina Maria. Valoarea contractului depășește 490 de mii de lei
Doar două oferte financiare au fost depuse la procedura de licitație privind actualizarea proiectului Sălii Polivalente Regina Maria din Iași

Două firme din Iași vor contractul privind modificarea proiectului tehnic al Sălii Polivalente „Regina Maria”. Acesta are o valoare de peste 490 de mii de lei

Primăria Iași a lansat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) la începutul lunii aprilie 2024. Contractul are ca obiectiv prestarea serviciilor de revizuire a proiectului tehnic de la Sala Polivalentă „Regina Maria” din Iași.

Două firme din Iași vor să modifice proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria”

În cadrul procedurii de licitație cu o valoare de 495.798,31 lei, fără TVA, au fost depuse două oferte financiare, una din partea Sigm-Home Projects SRL, societate administrată de Elena Irina Teslărașu, ce a realizat și primul proiect tehnic al Sălii Polivalente „Regina Maria”. Firma a înregistrat, în anul 2022, o cifră de afaceri de 6.162.173 de lei, un profit de 281.804 lei și datorii de 5.725.198 de lei. A doua oferă financiară a fost depusă de Grs-Project Global SRL, societate administrată de Onisim Grescu. Firma are sediul în Iași, șoseaua Nicolina, iar în anul 2023 a înregistrat o cifră de afaceri de 3.394.626 de lei, un profit de 407.378 de lei și datorii de 1.954.400 de lei.

Este important de știut faptul că, potrivit informațiilor publicate, proiectul va fi revizuit din cauza mai multor modificări survenite în momentul întocmirii documentațiilor inițiale. Una dintre cele mai importante este faptul că prin realizarea unui studiu de coexistență a Sălii Polivalente „Regina Maria” și a Spitalului Regional de Urgență (SRU) a fost necesară mutarea primului obiectiv la o distanță de 345 de metri de al doilea.

„Ca urmare a modificărilor survenite în perioada scursă de la momentul elaborării de către SC Sigm Home Project SRL a proiectului, respectiv: studii de coexistență cu Spitalul Regional de Urgențe inițiat de Ministerul Sănătății care a generat mutarea amplasamentului Sălii Polivalente «Regina Maria» la o distanță minimă de 345 de metri de instituția spitalicească, studiul geotehnic pentru noul amplasament, condiționările impuse de Avizul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raportul nZEB etc., este necesară și oportună elaborarea revizuirii proiectului tehnic pentru Sala Polivalentă «Regina Maria». Totodată obiectivul este înscris în lista sinteză a CNI și a fost aprobat în CTE-ul Companiei și ședința interministrială, solicitându-se acum de urgență depunerea proiectului tehnic și a autorizației de construire la sediul CNI. Acest fapt determină și necesitatea revizuirii devizului general și implicit a indicatorilor tehnico-economici pentru Sala Polivalentă «Regina Maria»”, se arată în documentele publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Public.

În anul 2023, a fost semnată autorizația de construire a Sălii Polivalente „Regina Maria”

În data de 3 aprilie 2023, a fost obținut de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română avizul necesar pentru elaborarea autorizației de construire. Pe data de 20 noiembrie 2023, a fost emisă autorizația de construire a sălii polivalente, în contextul în care, încă din luna august 2022, Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat de plenul Consiliului Local. Potrivit informațiilor publicate, construcția va avea o înălțime maximă de 29 de metri, cu 3 etaje și demisol.

Suprafața construită va fi de 12.926,80 metri pătrați, suprafața desfășurată va fi de 39.082,75 metri pătrați, iar suprafața utilă va fi de 35.709,63 metri pătrați. Sala de antrenament va avea o suprafață de 1.723,99 metri pătrați. Sala Polivalentă „Regina Maria” va avea o capacitate de 9.757 de persoane și peste 1.100 de locuri de parcare. Aceasta are o valoare estimată de circa 81 de milioane de euro. Este o investiție mare, dar pe care statul român o poate susține eșalonat, pe câțiva ani, în beneficiul ieșenilor și al locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est.

Două firme din Iași se bat pe contractul de modificare a proiectului Sălii Polivalente „Regina Maria” din Iași. Amplasamentul acesteia a fost mutat cu 345 de metri.

Adauga un comentariu