National

Două localități din România au rata zero de infectare cu noul coronavirus. Nu au raportat niciun caz în toate valurile

Publicat: 18 oct. 2021
femeie cu masca de protectie pe fata
Două localități din România nu au avut niciun caz de Covid-19 până în acest moment de la începutul pandemiei

În România numărul cazurilor a crescut dramatic în ultima perioasă, autoritățile anunțând în fiecare zi faptul că nu mai există locuri libere la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Cu toate astea, există și localități în care nu există niciun caz de Covid-19.

În ambele localități, localnicii respectă regulile de igienă, însă există o diferență mare în ceea ce privește rata de vaccinare.

În România, două localități nu au niciun caz de covid-19, rata de infectare fiind zero

Cu toate că ne confruntăm cu valul 4 al pandemei de coronavirus, există localități în care nu au fost raportate niciun caz de Covid-19. Acestea sunt comuna din Argeș, Nucșoara și localitatea Ion Corvin din Constața. Aparent, conform acestora, motivul pentru care au ajuns la acest nivel este că au respectat întocmai regulile de igienă, purtând mască frecvent, păstrând distanțarea socială și s-au vaccinat.

Cu toate astea, există o mare diferență între rata de vaccinare, unde în Nucșoara, conform priamarului, 30% dintre oameni s-au vacciant, în comuna Ion Corvin doar 7 % dintre localnici sunt vaccinați. Mai mult decât atât, cei din comuna din Argeș, susțin că nu a fost raportat niciun bolnav în niciun val al pandemiei.

De asemenea, biserica din comuna argeșeană se implică activ pentru a-i ajuta pe enoriași să rămână sănătoși, prin încurajarea păstrării măsurilor de protecție. Astfel că, la slujbe, toată lumea e obligată să poarte mască de protecție.

Comuna Călugăreni a trecut de 20 de cazuri la mie de locuitori

În extrema cealaltă se află comuna din Prahova, Călugăreni, a cărei rată de infectare a trecut de 20 de cazuri la mie, luând în considerare faptul că în localitatea prahoveană există 1.100 de locuitor. Aici, un bătrân este considerat a fi pacientul zero, după ce a ost vizitat de rude iar mai apoi a participat la o înmormântare. În urma acestui eveniment, au fost infectate în mod succesiv mai multe persoane.

Și comuna prahoveană s-a putut lăuda cu faptul că nu a avut niciun pacient confirmat pozitiv cu noul coronavirus în cele tre valuri ale pandemiei. Însă, în cel de-al patrulea val, din cauza incidenței, a ajuns în top trei al localităților cu infectări foarte mari din România, având o incidență de 20,8 cazuri la mia de locuitori.

București nu intră în carantină

Comitetul tehnico-științific a respins vineri, 15 octombrie 2021,  propunerea Institutul National de Sanatate Publica (INSP) de a pune carantină în Capitală, însă se vor adopta măsuri mai stricte. Cseke Atila a afirmat faptul că va ridica problema carantinării Bucureștiului și a județului Ilfov în comitetul tehnico-științific.

„Va fi o discuție și pe partea de specialiști. Comitetul tehnico-științific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost și o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în București și Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiștii, în acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, pentru că o carantină zonală nu este o măsura care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat joi 14 octombrie

Amintim faptul că până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile.  Dintre aceștia, 1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

Adauga un comentariu