National

Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, despre secţia mobilă ATI: „Lucrările s-au desfăşurat şi se desfăşoară într-un ritm alert, susţinut”

Publicat: 03 apr. 2021
unitate mobila de ATI de la spitalul de boli infectioase Iași
Managerul unităţii medicale de boli infecţioase din Iaşi a menţionat că sunt create două echipe medicale care vor deservi ATI din cadrul spitalului de Boli Infecțioase şi unitatea mobilă ATI

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, a transmis sâmbătă, 3 aprilie 2021, că Unitatea Mobilă a fost conectată la utilități și urmează să fie alimentată cu trei stocatoare de oxigen de 1000 l.

De asemenea, amplasamentul celor trei stocatoare este finalizat în proporţie de peste 95%. Luni, 5 aprilie, când se va începe montarea sistemului de ţevi care alimentează unitatea mobila cu O2 de la stocatoare, amplasamentul va fi finalizat.

„Unitatea mobilă de la Sp. Boli Infecţioase a fost conectată la utilităţi( apă caldă, apă rece, canalizare, curent electric); va fi alimentată cu 3 stocatoare de O2 de capacitate 1000 l ( vom aduce O2 din stocatorul de 10000l amplasat la Letcani- pentru eficientizare din punct de vedere temporal şi financiar).

Amplasamentul celor 3 stocatoare este finalizat în proporţie de peste 95%- se lucrează inclusiv astăzi; luni va fi finalizat când se va începe montarea sistemului de ţevi care alimentează unitatea mobila cu O2 de la stocatoare).

Stâlpii de susţinere ai sistemului de ţevi au fost montaţi. Echipa medicală este pregătită şi a început igenizarea şi dezinfecţia unităţii mobile. Aşa cum am promis, lucrările s-au desfăşurat şi se desfăşoară într-un ritm alert, susţinut.”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași.

La Iași a ajuns o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roșu, la Iași a ajuns o Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă. De altfel, unitatea a fost plasată în interiorul spitalului, mai exact în curtea acestuia. Amplasarea acesteia facilitează accesul la utilităţi, dar şi accesul la staţia de oxigen.

”De mai bine de 1 an de zile, Spitalul de Boli Infecţioase se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19. Din aceste considerente am luat decizia de a venit incă odată în sprijinul pacienţilor şi a sistemului de Terapie Intensivă. La Iași a ajuns o Unitatea Terapie Intenivă Mobilă care este amplasată în parcarea Spitalului de Boli Infecţioase. Amplasamentul se află într-o zonă facilă racordării la utilităţi, curent electric, apă curentă dar şi canalizare. Există şi un element foarte important: Racordarea la staţia de oxigen. Unitatea Mobilă va funcţiona pe baza unei staţii de oxigen separată fată de cea din Spitalul de Boli Infecţioase. Vor fi create două linii de gardă. O line de gardă care va asigura îngrijirea pacienţilor din Spitalul de Boli Infecţioase şi o linie care va îngriji pacienţii de ATI Unitatea Mobilă”, a conchis dr. Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecţioase.
Adauga un comentariu