Cultural

Dr. Pompiliu Popescu, detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. “Așa a intrat în organism și a făcut această septicemie”

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Pompiliu Popescu detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Așa a intrat în organism și a făcut această septicemie
Dincolo de infecția severă care l-a afectat, starea de sănătate precară a lui Florin Piersic este influențată semnificativ și de vârsta sa înaintată și de comorbiditățile existente

Dr. Pompiliu Popescu a oferit o serie de detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Lupta marelui actor Florin Piersic cu problemele de sănătate continuă. De câteva săptămâni, artistul se confruntă cu o stare gravă care necesită îngrijire medicală permanentă.

În prezent, se află internat la Spitalul Foișor din București, unde este monitorizat îndeaproape de o echipă medicală dedicată.

Dr. Pompiliu Popescu, detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic

Celebrul actor Florin Piersic se află de câteva zile sub supravegherea medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență București. Acesta a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie – Traumatologie și TBC Osteoarticular din București, cunoscut și sub numele de „Foișor”.

Transferul a fost realizat pentru a oferi actorului îngrijirile medicale specializate necesare stării sale de sănătate.

Din păcate, starea de sănătate a maestrului Florin Piersic nu s-a îmbunătățit semnificativ. Medicii care îl monitorizează au explicat că starea sa actuală este rezultatul unei infecții severe. Această infecție s-a dezvoltat din cauza stimulatorului cardiac implantat și a protezei de la genunchi.

Starea de sănătate a marelui actor Florin Piersic rămâne gravă și instabilă. La Cluj, i s-a înlăturat stimulatorul cardiac, o procedură necesară pentru a combate infecția care l-a afectat.

Dincolo de infecția severă care l-a afectat, starea de sănătate precară a lui Florin Piersic este influențată semnificativ și de vârsta sa înaintată și de comorbiditățile existente, conform declarațiilor medicului Pompiliu Popescu.

”Părerea mea este că vârsta înaintată și o gravă aritmie îi pot complica situația. Am înțeles că la Cluj i-au scos device-ul, acum este fără. E un corp străin care, în aceste situații, creează trombembolii, creează probleme mari în corpul gazdei.”, a pus medicul la România TV, potrivit dcnews.ro.

“Dacă a făcut această infecție în sânge, ea are o poartă de plecare. Nu poate stafilococul auriu, care trăiește saprofit pe piele, să migreze decât printr-o soluție de continuitate. O înțepătură, o injecție, poate a făcut și infiltrații în genunchi… dar in mod cert are o soluție de continuitate. Așa a intrat în organism și a făcut această septicemie. Sunt convins că și cei de la infecțioase și cei de la Foișor vor proceda corect scoțându-i proteza și acționând cu antibiotice are șanse să-și revină. Sub antibiotice poate să-și revină. Trebuie să fim optimiști”, a mai spus medicul.

Florin Piersic necesită un treatment pe bază de antibiotic

Dr. Pompiliu Popescu crede ferm că Florin Piersic are șanse mari să se recupereze. Viitorul actorului depinde de medicii de la Foișor care trebuie să îi ofere tratamentele de care are nevoie.

”Sunt convins că și cei de la Infecțioase și cei de la Foișor vor proceda corect, scoțându-i proteza și, acționând cu antibiotice, are șanse să își revină. Sub antibiotice poate să își revină. Trebuie să fim optimiști.”, a mai spus dr. Pompiliu Popescu despre starea de sănătate a lui Florin Piersic.

Adauga un comentariu