Local

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Vaccinul să devină un bun public, accesibil urgent fiecărui cetățean european”

Publicat: 26 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Tudor Ciuhodaru Vaccinul să devină un bun public accesibil urgent fiecărui cetățean european
Medicul Tudor Ciuhodaru

Medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a lansat un mesaj prin care accentuează importanța accesului fiecărul cetățean la vaccinul împotriva coronavirusului.

Solicitarea acestuia cu privire la accesibilitatea tuturor cetățenilor din Uniunea Europeană la vaccin a ajuns la Președinta Comisiei Europene.

„Trebuie ca vaccinul să devină un bun public, accesibil urgent fiecărui cetățean european ce dorește acest lucru.
Acum am solicitat acest lucru Președintei Comisiei Europene în cadrul unei întâlniri privind viitorul strategiei de vaccinare la nivel european. Și sprijin și finanțare europeană pentru ca Institutul Cantacuzino să producă din nou vaccinuri.
E o cursă contracronometru. Sunt două lucuri esențiale pentru acest deziderat:
1.Trebuie să putem produce cantități sporite, cu termene de livrare clară pentru a nu pierde această cursă contracronometru prin dezvoltarea de centre de producție în fiecare stat membru.
2.Am solicitat finanțare suplimentară pentru ca România să poată produce din nou vaccinuri la Institutul Cantacuzino.
Este clar că în acest moment trebuie să aplicăm o strategie clară, acel plan B – pe care îl tot propun în România dar nu aude nimeni ce presupune 3 măsuri clare aplicate concomitent:
1.Testare (rapidă) extinsă, gratuită – ce e singura opțiune sănătoasă pentru prevenție (evident că cea mai sigură metodă de a nu te infecta cu coronavirus este de a nu intra în contact cu purtător de coronavirus, simptomatic sau nu.
2. Imunizare contracronometru.
3.Găsirea unei medicații eficiente (pentru prevenție și terapie) – iar aici nici o posibilitate nu trebuie neglijată.
Rețineți:
1.Deși sunt rezervate 2,3 miliarde de doze de vaccinuri pentru cetățenii europeni, succesul este eclipsat de cele întâmplate in ultimele săptămâni.
2.Vreau redeschiderea Institutului Cantacuino- ce poate deveni un brand de țară și o instituție strategică pentru siguranța României.
3.Vreau implementarea unei strategii coerente la nivel european- singura opțiune sănătoasă pentru a reveni cât mai repede la viața noastră”, a declarat europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

Adauga un comentariu