Local

Draga Olteanu Matei se retrăsese în Piatra Neamţ pentru că rămăsese fără apartament în București

Publicat: 18 nov. 2020
Draga Olteanu Matei a murit
Draga Olteanu Matei a murit la Iași

Draga Olteanu Matei se retrăsese în Piatra Neamţ. Aceasta a vrut să stea departe de agitaţia din Bucureşti şi s-a restrat, în linişte, la poalele muntelui Ceahlău. Aceasta a decis încă din 2007 să se retragă în oraş pentru a sta în linişte dar și pentru că rămăsese fără apartament în București.

Totul s-a datorat soţului ei, un reputat medic care în 2007 a ieşit la pensie şi care a decis să fugă de viaţa aglomerată din Bucureşti. Totuşi, din păcate, în 2014 soţul ei a murit dar ea a decis să rămână în Piatra Neamţ.

Draga Olteanu Matei a rămas fară casă în Bucureşti

Deşi cu un mare succes pe scenele româneşti, actriță extrem de apreciată, Draga Olteanu Matei povestea, acum ceva timp, un episod cu totul halucinant. Cea care a bucurat prin piesele ei milioane de români rămăsese fără casă în Bucureşti.

Din păcate, un alt motiv pentru care aceasta a ales să se mute la Piatra Neamţ este faptul că la Bucureşti rămăsese fără casă după ce, deşi o cumpărare în 1995, un alt proprietar a revendicat imobilul care în cele din urmă a ajuns în posesia aşa zisului proprietar:

„În București stăteam într-o casă cu chirie, pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria de la hotel. Ne-au dat apoi altă casă, tot într-un imobil naţionalizat şi tot cu chirie”, a povestit aceasta pentru ring.ro, în urmă cu câţiva ani.

„Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectivă – n.r.). Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, a completat actrița.

Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani

În cursul dimineţii de 18 noiembrie 2020, Draga Olteanu Matei a murit. Ajunsă la vârsta de 87 de ani, actriţa s-a stins din viaţa pe patul unui spital din Iași. Fusese transportată de urgenţă de la Piatra Neamţ vineri, 13 noiembrie după o hemoragie. Medicii au explicat faptul că deşi iniţial starea ei de sănătate se ameliorase, din cauza vârstei şi a faptului că actriţa este intubată şi cu o comă indusă, starea ei de sănătate se poate agrava de la minut la minut.

Actriţa a jucat în numeroase filme, piese de teatru şi roluri în televiziunile din România. A jucat pe mai toate scenele de teatru din România în peste 50 de piese, dar şi în peste 90 de filme şi 100 de roluri în televiziune. Marea doamna a teatrului românesc a adus zâmbetul pe buze pentru generaţii întregi de spectatori şi a fost văzută drept un model de urmat pentru generaţii întregi de artişti.

Comentarii
Adauga un comentariu