Titlurile zilei

Dramă fără margini într-o familie minunată din Iași în acest weekend! Doi copii, frați, au murit după ce au mâncat struguri stropiți cu insecticid! Mama i-a privit cu disperare înainte de a ajunge ambulanța!

Publicat: 24 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dramă fără margini într-o familie minunată din Iași în acest weekend Doi copii frați au murit după ce au mâncat struguri stropiți cu insecticid Mama i-a privit cu disperare înainte de a ajunge ambulanța
Tragedie într-o familie din Iași! Doi copii și-au pierdut viața după ce au mâncat struguri stropiți cu insecticid

Dramă de proporții într-o familie din Iași! Doi frați de un an și jumătate și trei ani au murit după ce au mâncat struguri din propria curte stropiți cu insecticid. Mama lor este distrusă și i-a privit chinuindu-se înainte de a ajunge ambulanța. Anchetatorii spun că este o moarte suspectă până la efectuarea necropsiei

Tragedie într-o familie din comuna Coarnele Caprei din județul Iași. O familie de tineri muncitoare și respectată în comună și-a pierdut într-o singură zi ambii copii. Cei doi copii de un an și jumătate și trei ani, așa cum povestește mama, ar fi mâncat struguri din curte în ziua de vineri. Sâmbătă, la aproape 24 de ore, după ce starea lor de sănătate s-a înrăutățit, femeia a sunat la 112 și a chemat ajutoare. Din păcate, copilul de un an și jumătate a murit în propria curte după 45 de minute de resuscitare, iar băiețelul de trei ani a murit la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași la câteva ore distanță, în urma unui stop cardio-respirator.

Roxana a sunat la 112 după ce starea copiilor s-a agravat! A fost prea târziu. Cel mai mic a fost găsit de medici aproape mort

Roxana și Valentin Bughiuș aveau 2 copii. De sâmbătă, ziua tragică în care și-au așezat doliul la ușa casei, viața lor nu mai are niciun sens. Cei doi copii pentru care au muncit din greu în Germania pentru a le crea un trai mai bun s-au stins unul înaintea celuilalt, la o distanță de numai câteva ore. În seara zilei de sâmbătă, un apel la 112 avea să anunțe că doi copii din comuna Coarnele Caprei au nevoie de ajutor. Micuții își dădeau ochii peste cap, simțeau că nu mai au aer și strigau disperați după apă. Roxana a sunat la 112 după ce starea celor mici s-a agravat. Nu s-a gândit nicio secundă că acesta ar putea fi motivul pentru care cei mici se simțeau rău.

„Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul de un an și jumătate, Gabriel B., în stop cardio-respirator, a fost ventilat mecanic și resuscitat 45 minute, fără răspuns, și s-a declarat decesul. Celălalt copil, în vârstă de trei ani, A.B., a fost găsit somnolent, ușor confuz cu midriază bilaterală și preluat de Elicopterul SMURD și transportat la Spitalul «Sf. Maria». Se presupune a fi o intoxicație cu organofosforice. Mama a declarat că le-a dat struguri”, preciza sâmbătă seara prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Roxana, mama care și-a pierdut în aceeași zi ambii copii, distrusă de durere: „Nu am putere să vorbesc. Nu mai știu nimic!”

O pânză neagră, liniște, un bec aprins în curte și Roxana scâncind de durere pe prispa casei. Redactorii BZI au mers acasă la familia Bughiuș pentru a discuta cu mama celor doi copii decedați după ce au mâncat struguri stropiți cu insecticide și s-au intoxicat. În curtea casei se aflau Roxana și mama ei. Cu ochii împăienjeniți de lacrimi, îmbrăcată în negru, Roxana abia a legat câteva cuvinte.

„Nu am putere să vorbesc. Nu mai știu nimic”, spune mama copiilor.

Redactorii BZI au rupt câteva vorbe de la mama Roxanei, sfâșiată de durere.

„Nu știm ce și cum s-a întâmplat. Nu putem discuta. Roxana este în stare de șoc. Nimeni nu poate discuta cu ea. Așteptăm să vedem ce vor spune medicii. Momentan stăm și așteptăm”, a precizat femeia.

Astăzi, în urma necropsiei, se va afla motivul exact al decesului celor doi frați! Valentin, tatăl copiilor, se pregătește să vină acasă

Soții Bughiuș au fost plecați în străinătate timp de mai mulți ani, pentru a-și putea renova casa primită de Roxana, moștenire de la tatăl său. De aproape un an de zile, Roxana și cei doi copii s-au întors acasă în comuna Coarnele Caprei, pentru a supraveghea renovarea casei de către muncitori. Valentin urmează să revină acasă din Germania pentru a-i conduce pe ultimul drum pe copiii pe care i-a iubit ca pe ochii din cap și pentru care a muncit din greu pentru a le construi un viitor mai bun.

În cursul zilei de astăzi, la Institutul de Medicină Legală, în urma necropsiei celor doi micuți se va stabili cu exactitate motivul decesului. Din primele informații oferite de către medici redactorilor BZI, se presupune că frații Bughiuș ar fi decedat din cauza unei intoxicații cu insecticide. Se pare că strugurii pe care aceștia i-au mâncat erau stropiți cu niște substanțe extrem de nocive, numite organofosforice. Aceste substanțe se folosesc atât la pesticide, cât și pentru prepararea unor otrăvuri pentru șoareci.

„Doamne ferește de așa dramă!”- acestea sunt cuvintele localnicilor din Coarnele Caprei. Nimănui nu-i vine să creadă că frații Bughiuș au murit după ce au mâncat struguri

De sâmbătă, comuna Coarnele Caprei a muțit. Vecinii familiei Bughiuș șoptesc între ei:

„Ce păcat! Era o familie bună”.

Localnicii au numai cuvinte de laudă despre Valentin și Roxana, deși nu-i cunosc foarte bine. Fiind plecați de mai mulți ani în străinătate pentru a-și crea un trai mai bun, cei doi soți au venit mai rar în țară.

„Doamne ferește de așa dramă! Îi știam ca pe niște copii buni, care aveau grijă de cei mici. Au stat în străinătate și au muncit acolo pentru a-și renova casa și uite, când aveau totul, viața lor s-a năruit într-o secundă”, spune un localnic.

Constantin Grigoraș, primarul comunei, a spus că așa tragedie nu a mai avut loc în comună.

„Dumnezeu să-i ierte pe cei doi micuți. Făceau parte dintr-o familie bună, dintr-o familie cu doi părinți care îi îngrijeau. Mama lor este distrusă efectiv. Am fost să o vizitez și o vom ajuta cu tot ce ne stă în putință. Aceasta spune că cei mici ar fi mâncat struguri sau niște bobițe dintr-o plantă. Tatăl este încă plecat în Germania la muncă și probabil va reveni la înmormântare”, spune Constantin Grigoraș, primarul comunei Coarnele Caprei.

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă: „Părinții trebuie să știe că indiferent dacă vom cumpăra fructe de la magazin sau le vom culege din curte, acestea trebuie spălate! Nu există excepție!”

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și avertizează părinții că fructele și legumele trebuie întotdeauna spălate cu un jet puternic de apă. Familia Bughiuș ar fi fost și astăzi întregită dacă strugurii ar fi fost spălați, spun medicii.

„Organofosforicele sunt insecticide care se pulverizează în general pe plante. Acestea pot fi letale și în cantități mici și mai ales atunci când sunt absorbite în organism pe cale digestivă. Părinții trebuie să știe că indiferent dacă vom cumpăra fructe de la magazin sau le vom culege din curte, acestea trebuie spălate! Nu există excepție! Țineți cont că sunt multe fructe aduse din import și mai ales acelea sunt pline de insecticide”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.

La Spitalul „Sf. Maria” din Iași a murit băiețelul de 3 ani. Medicii de la unitatea medicală, cei care au discutat cu Roxana, spun că femeia a povestit că înainte de a suna la 112, micuții au început să verse și aveau stări de somnolență. Medicii recomandă părinților ca în momentul în care copilul are aceste simptome, să sune de urgență la 112 fără a încerca acasă tot felul de tratamente în speranța că cei mici își vor reveni. Astăzi va fi stabilit cu exactitate motivul decesului fraților Bughiuș. Dumnezeu să-i ierte!

Adauga un comentariu