Titlurile zilei

Dramă sfâșietoare, pentru o familie din Iași! După o ceartă cu mama, un tânăr și-a pus capăt zilelor. „Merg să mă spânzur!”, le-ar fi spus părinților

Publicat: 31 iul. 2021
Imagini cu locul în care s-a petrecut drama, imobil dezafectat Sărărie
Un tânăr din cartierul Păcureț și-a pus capăt zilelor lângă un imobil părăsit de pe strada Sărărie, din municipiul Iași

Locuitorii din zona Sărărie au avut parte de șocul vieții ieri dimineață. Când au plecat la muncă, oamenii au dat nas în nas cu un bărbat spânzurat de un podeț metalic al unui imobil din acea zonă. După primele momente de uluire, teamă și chiar groază, un bărbat a pus mâna pe telefon și a sunat la 112. Apelul a fost făcut în jurul orei 8:00, însă medicii sosiți la fața locului nu au putut face altceva decât să declare decesul tânărului Andrei Lăcustă

Tragedie, în Iași! Scene șocante, pentru locuitorii din zona Sărărie! Ieri-dimineață, ieșenii care voiau să plece la muncă au dat nas în nas cu trupul neînsuflețit al unui tânăr în vârstă de 25 de ani. Astfel, oamenii au observat în jurul orei 8:00 că un tânăr s-a spânzurat cu o frânghie de un podeț aflat lângă un imobil cu două etaje, care este părăsit.
După primele momente de spaimă, generate de imaginea respectivă, un bărbat a pus mâna pe telefon și a sunat la 112, pentru a anunța nenorocirea. După doar câteva minute, la fața locului a ajuns un echipaj medical.

Din păcate, tânărul ieșean nu a putut fi salvat de medici

Medicii de pe ambulanță au încercat să îi salveze viața tânărului, dar nu au reușit. Într-un final, aceștia au fost nevoiți să declare decesul lui Andrei Lăcustă, un tânăr în vârstă de 25 de ani. La scurt timp, la fața locului au sosit un echipaj de Jandarmerie și un echipaj de Poliție. De asemenea, după declararea decesului victimei, la imobilul părăsit de pe strada Sărărie, nr. 17, au sosit și criminaliștii.
Aceștia au preluat probe de la locul tragediei, după care trupul neînsuflețit al ieșeanului de 25 de ani a fost preluat de lângă vila aflată în apropierea pârtiei de schi și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, în vederea efectuării necropsiei. Așadar, medicii legiști ieșeni ar urma să stabilească în mod cert care au fost cauzele morții tânărului din cartierul Păcureț.

Andrei Lăcustă și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă în familie

Surse judiciare afirmă că, la momentul efectuării sesizării prin intermediul numărului pentru apeluri de urgență 112, tânărul Andrei Lăcustă era decedat de aproximativ patru ore. Astfel, ieșeanul de 25 de ani ar fi recurs la acest gest tragic în jurul orei 4:00, în noaptea de joi, spre vineri. Aceleași surse judiciare afirmă că tânărul ar fi decis să-și pună capăt zilelor după o ceartă în familie. Mai exact, tânărul s-a certat cu mama și cu tatăl său și chiar le-a spus acestora înainte de a pleca din casă că are de gând să se sinucidă. După dispută, tânărul ar fi plecat de acasă cu un autoturism marca Volkswagen. De altfel, anchetatorii sosiți la fața locului au constatat că rudele ieșeanului încercau să îl contacteze telefonic pe acesta. Au fost mai multe apeluri pe care Andrei Lăcustă le-a primit pe telefonul mobil pe care îl avea asupra lui.

În cursul zilei de ieri, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au precizat că, în cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă – n.r.). Din păcate, astfel de situații sunt tot mai des întâlnite în județul Iași. De altfel, la începutul lunii mai, cotidianul „BZI” a prezentat cazul unui tânăr ieșean, de 30 de ani, care s-a spânzurat de un stâlp de înaltă tensiune la 20 de metri înălțime, în zona industrială, după ce ar fi fost amenințat de cămătari.

Comentarii
Adauga un comentariu