Titlurile zilei

Drapelul României, arborat la Iași, este produs în fabrica familiei Ciprian și Iancuța Mariș

Publicat: 25 ian. 2022
Iancuța Mariș, în vacanță, și Alexandru Ciprian Mariș, arborează un steag, sediul Maralex Impex SRL
Iancuța Mariș, de la Maralex Impex SRL, spune că instituțiile din Iași cumpără de mai mulți ani drapelul României de la compania deținută de soțul ei, Ciprian Alexandru Mariș

Drapelul României ce poate fi văzut la instituțiile din Iași este produs în fabrica familiei Mariș, din Târgu Mureș. Compania Maralex Impex SRL a fost înființată de Ciprian Mariș, soțul Iancuței Mariș, în anul 1993 și s-a dezvoltat treptat. Cifra de afaceri înregistrată în anul 2020 a fost de jumătate de milion de lei

Drapelul României este adus în fiecare an la Iași de soții Iancuța și Ciprian Mariș, din Târgu Mureș. Tinerii antreprenori dețin compania Maralex Impex SRL, unde produc steaguri și însemne naționale din anul 1993. Potrivit Iancuței Mariș, în ultimii ani, instituțiile din Iași achiziționează drapelul României expus de 1 Decembrie sau 24 ianuarie.

”Iașul cumpără de la noi steaguri de mai mulți ani. Noi avem în portofoliu atât instituții publice, cât și persoane juridice. Personalizăm steaguri, însemne naționale, facem materiale promoționale, drapele, fanioane, stegulețe, bandane, bannere și accesorii de prezentare a acestora. Afacerea este una veche, de familie, cu tradiție, înființată în anul 1993. Soțul meu este fondatorul acestei afaceri. Noi suntem ardeleni, mai liniștiți, de aceea nu am avut o creștere galopantă a afacerii. Am crescut treptat. Furnizorii de materie primă sunt din țară și din străinătate. În ultimii ani am observat că au apărut în jur de 30 de companii de acest fel în țară, ceea ce înseamnă că toată lumea vrea să își facă publicitate, de aceea apelează la companii precum a noastră”, spune Iancuța Mariș, director de vânzări în cadrul Maralex Impex SRL.

Drapelul României, arborat în Iași, a fost achiziționat în ultimii ani de la Maralex Impex SRL

Iancuța Mariș mai spune că din cauza pandemiei COVID-19 a scăzut volumul vânzărilor. În ceea ce privește colaborarea cu instituțiile din Iași, susține că sunt serioși clienții ieșeni.

”În ceea ce privește vânzările, de când a apărut pandemia COVID-19, au fost oscilații și dacă ne așteptam la o creștere a vânzărilor în această lună, nu a fost așa. Față de alți ani, nu au mers așa bine vânzările în acest an. Despre colaboratorii din instituțiile din Iași pot să spun că sunt profesioniști. Sunt printre cei mai profesioniști clienți ai noștri, cu care lucrăm de mulți ani și am observat că sunt organizați și serioși”, mai spune Iancuța Mariș, director de vânzări.

Cifra de afaceri înregistrată în anul 2020 de Maralex Impex SRL a fost de jumătate de milion de lei, fiind înregistrați 3 angajați. Steagurile sunt arborate mai ales de Ziua Națională a României sau pe 24 ianurie, când se sărbătorește Mica Unire. Anul acesta, la evenimentul derulat în Iași, a avut loc un incident. George Simion, copreședinte AUR, a fost stropit cu cerneală în timp ce dansa Hora Unirii.

Cristian Tudusciuc, Servicii Publice: ”Anul acesta am cumpărat 200 de steaguri pentru 24 ianuarie”

Pentru evenimentul derulat ieri, 24 ianuarie 2022, Servicii Publice Iași a achiziționat 200 de steaguri. Acestea sunt schimbate o dată la doi ani sau, în cazul în care sunt distruse de intemperii, pot fi schimbate mai des.

”Anul acesta am cumpărat, pentru 24 ianuarie, 200 de bucăți, cu dimensiunea de 1,35 cm ori 90 de cm, fiind vorba de steaguri de lance. Ne-am pregătit din decembrie pentru acest eveniment și au costat 17 lei bucata, fără TVA. Facem o dată la doi ani achiziții de steaguri pentru zona centrală sau doar în cazul în care intemperiile, vântul, le distrug, le înlocuim, dacă sunt rupte. De exemplu, în cei 4 ani de la montarea Drapelului Național, din Podu Roș, am schimbat de 3 ori steagul din cauză că a fost rupt de vânt. Cumpărăm de obicei două bucăți pentru a înlocui steagul dacă se degradează sau este rupt. Un alpinist utilitar se urcă și îl montează. Data trecută am plătit 16.000 de lei, fără TVA, pentru cele două steaguri de rezervă”, susține Cristian Tudusciuc, șef serviciu aprovizionare în cadrul Servicii Publice Iași.

Valoarea investiției a fost de aproximativ 480.000 de lei. Drapelul României din Podu Roș a fost montat în anul 2018, fiind achiziționat tot de la compania Maralex Impex SRL.
Comentarii
  • da, ca in Iasi nu exista firme de confectii. trebuie sa ingrasam PIB-ului judetului MS. drapele puteau fi executate la orice firma de confectii de la parter de bloc.

  • Pt anonim.Gandirea ta este total gresita si iti explic.Indiferent din ce oras se achizitioneaza steagul,principal este ca sunt confectionate in fabrici din Romania unde sunt lucratori romani ce inseamna locuri de munca.Bine ca nu scrie pe el made in China.

Adauga un comentariu