Culinar

Dulci acrișori gogoșari în oțet pentru iarnă dulci. O conservă aromată pe placul întregii familii

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dulci acrișori gogoșari în oțet pentru iarnă dulci. O conservă aromată pe placul întregii familii
În timp ce pregătiți borcanele, gogoșarii nu trebuie lăsați prea mult timp în oală

Parfumați, aromați, puțin crocanți, dulci acrișori gogoșari în oțet pentru iarnă dulci cu unt sunt un deliciu adevărat pentru perioada rece a anului.  Ardeii nu sunt fierți, sunt marinați într-un sos aromat, unde își dezvoltă gustul moderat picant și aroma deosebită.

Feliile subțiri trebuie să fie dense și puțin crocante, așa că timpul de gătire se reduce la 3-4 minute. Punctul culminant al rețetei este marinata perfect echilibrată, în rest, procesul de gătit este simplu. Pentru a pregăti deliciul pentru iarnă vei avea nevoie de următoarele ingrediente pentru 6,5-7 litri de conserve. Astfel, trebuie să pregătești 2,7 – 3 kg de ardei dulce. Alături de gogoșari trebuie să adaugi și o bucată de ardei iute, 3 l de apă, 1,3 – 1,5 căni de ulei vegetal, 2 linguri de zahăr și 2 linguri de oțet.

mai multe borcane cu gogosari murati langa alte legume proaspete
Gătiți ardeii în marinată timp de 3-5 minute la foc mic

Dulci acrișori gogoșari în oțet pentru iarnă dulci. În câtă apă se fierb legumele?

Pentru a pregăti conserva se aleg gogoșari copți și se îndepărtează ardeii deteriorați. Se taie gogoșarii în două bucăți, se scot semințele și se clătesc bine. Se taie legumele în felii, nu prea înguste și nu mai late de 1 cm.

După care se taie ardeii iuți, fără semințe, în felii mici. Cântărește ardeii tăiați în felii pentru a calcula cantitatea de marinată. Pentru a pregăti o marinată dulce-acrișoară, ai nevoie de 3-3,2 litri de apă la fierbere într-o cratiță mare, adaugă cantitatea măsurată de zahăr și sare, amestecă până se dizolvă și ulterior toarnă uleiul vegetal. Se gustă amestecul uleios, echilibrând raportul dintre zahăr și sare dacă este necesar.

un borcan de gogosari marinati pe o masa langa mai multe ingrediente
Feliile subțiri trebuie să fie dense și puțin crocante

Este foarte important să știți când să adăugați oțetul. Acest ingredient necesar în orice conservă se adaugă în saramura clocotită, altfel își va pierde aroma și aciditatea picantă. În marinata clocotită se pun feliile de ardei dulce în cantitatea necesară pentru a umple 2-3 borcane alături de ardeii iuți.

Cum să umpleți corect borcanele? Sfaturile gospodinelor experimentate

În timp ce pregătiți borcanele, gogoșarii nu trebuie lăsați prea mult timp în oală deoarece aceștia se vor fierbe prea mult și se vor înmuia. Cantitatea de ardei iute este stabilită în funcție de gust, de obicei, gospodinele pun nu mai mult de un sfert de păstăi de mărime medie la un borcan de un litru.

un borcan de gogosari langa legume proaspete pe o masa
Pentru a pregăti conserva se aleg gogoșari copți și se îndepărtează ardeii deteriorați

Gătiți ardeii în marinată timp de 3-5 minute la foc mic. În acest timp, feliile subțiri vor avea timp să absoarbă marinata, rămânând crocante și dense. Folosind o lingură volumetrică, umpleți borcanele cu 3/4 cu ardei, apoi turnați marinata clocotită. Lichidul trebuie să acopere feliile și să ajungă până la așa-numitele umeri ai borcanului. Ulterior, borcanele se sigilează, se verifică cusăturile și se întorc cu capul în jos. Se acoperă cu o cârpă groasă și se lasă să se răcească.

Rețeta ingenioasă de dulci acrișori gogoșari în oțet pentru iarnă dulci va fi pe placul gospodinelor experimentate și al începătorilor în domeniul conservelor de casă. Proporțiile ideale de zahăr, sare și oțet fac ca o simplă marinată să fie extrem de apetisantă, iar gogoșarii murați sunt minunat de aromați și extrem de gustoși.

mai multe borcane cu gogosari
Este foarte important să știți când să adăugați oțetul

 

Adauga un comentariu