Culinar

Ardei umpluți cu varză roșie. Deliciul culinar tradițional după o rețetă veche

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ardei umpluți cu varză roșie. Deliciul culinar tradițional după o rețetă veche
rdeiul este umplut cu varză roșie, aceasta îi dă legumei nu doar gust, ci și culoarea roșie

Multe gospodine preferă să pregătească ardei umplut cu varză roșie pentru perioada rece a anului. Aceasta este o rețetă din bucătăria tradițională. Ardeiul este umplut cu varză roșie, aceasta îi dă legumei nu doar gust, ci și culoarea roșie.

Ardeii umpluți se prepară foarte simplu. De asemenea, aceștia pot fi acoperiți cu capace de capron și depozitați într-un loc răcoros sau în frigider pentru a fi serviți iarna. Conserva poate fi acoperită cu capace de tablă fiind depozitați în cămară.

ardei umpluti cu varza rosie pe o farfurie
Pentru a pregăti marinata vei avea nevoie de 1 l de apă

Ardei umpluți cu varză roșie. Ingredientele necesare pentru preparatul tradițional

Pentru a pregăti după o rețetă tradițională felul de mâncare vei avea nevoie de varză roșie în cantitate de 1 kg, ardei dulce 6-8 bucăți, oțet de 9% în cantitate de 70 ml și 40 gr de sare. De asemenea, vei avea nevoie de semințe de chimen aproximativ 0,5 linguriță, frunză de dafin și piper negru după gust.

Pentru a pregăti marinata vei avea nevoie de 1 l de apă, 30 gr de sare și 70 ml de oțet de 9%. Pentru rețeta noastră de ardei umpluți cu varză în stil tradițional, se curăță ardeii, se îndepărtează tulpinile și semințele, se scufundă în apă clocotită timp de 3-5 minute și apoi se lasă să se scurgă apa.

ardei umpluti  pe o farfurie
De asemenea, aceștia pot fi acoperiți cu capace de capron și depozitați într-un loc răcoros

După care se taie mărunt varza roșie, se presară cu sare, se stropește cu oțet, se amestecă, apăsând ușor și se lasă deoparte 24 de ore. După ce a trecut timpul, se amestecă varza cu chimenul și se umple ardeiul cu ea.

Se așază ardeii umpluți cu partea deschisă în borcane sterilizate și uscate, se pune o frunză de dafin și 2-3 boabe de piper în fiecare borcan și se toarnă marinata fierbinte. Se toarnă sarea și oțetul în apa pentru marinată, apoi se pune pe foc și se aduce la fierbere timp de 1 minut.

Ce borcane să folosești pentru depozitarea conservei?

Se acoperă borcanele cu ardei umpluți și se sterilizează, este bine să folosești borcane de 1 l, pe care să le ții la aburi timp de 35-40 minute. După sterilizare, astupați ardeii umpluți, întoarceți borcanele cu capul în jos, acoperiți-ii și lăsați-ii să se răcească complet, apoi puneți borcanele într-un loc răcoros pentru depozitare.

ardei umplut cu varza rosie pe o farfurie
Ardeii umpluți se prepară foarte simplu

Ardeii dulci pot fi umpluți cu absolut orice fel de umplutură, începând cu carne, legume, amestecate cu cereale. Este bine să știi că pentru a umple ardeii fie cu varză roșie fie cu alte ingrediente, aceștia pot fi proaspeți sau congelați. În primul caz, trebuie să le curățați de coajă și să le scufundați timp de 2-3 minute în apă clocotită. În cazul ardeilor decojiți congelați, povestea este destul de simplă, trebuie doar să-i dezghețați, aceștia sunt moi și elastici după congelare și pot fi ușor de umplut.

Dacă nu faceți ardei umpluți cu varză roșie pentru Postul Mare, este indicat să adăugați un sos din smântână atunci când doriți să serviți deliciul tradițional, va fi mai gustos așa. Puteți servi astfel de ardei ca un fel de mâncare separat sau ca o garnitură complexă. Trebuie să ții cont și de faptul că dacă folosiți ardeii umpluți ca garnitură, sosul poate fi turnat într-o cratiță separată și servit alături de preparatul principal.

ardei umpluti cu varza rosie pe o farfurie
Se așază ardeii umpluți cu partea deschisă în borcane sterilizate și uscate
Adauga un comentariu