Sfatul medicului

După câte utilizări ar trebui să-mi schimb prosopul?

Publicat: 15 oct. 2020
prosoape
Ar trebui să vă spălați prosopul după "trei utilizări, nu mai mult". Dar acest lucru ar fi valabil doar cu condiția de a putea "să-l usuci complet" între fiecare utilizare.

Cât de des ar trebui să-mi schimb prosopul? Un microbiolog american oferă un răspuns concret pentru a preveni proliferarea bacteriilor pe lenjeria noastră de baie.

În general, este recomandabil să spălați prosoapele cam de două ori pe săptămână. Dar, din punct de vedere științific, de câte ori putem folosi prosopul de baie, înainte de a fi considerat murdar? Aceasta este întrebarea la care a răspuns Philip Tierno, microbiolog și patolog la Universitatea din New York (Statele Unite), citat de revista Business Insider.

Potrivit lui Philip Tierno, ar trebui să vă spălați prosopul după „trei utilizări, nu mai mult”. Dar acest lucru ar fi valabil doar cu condiția de a putea „să-l usuci complet” între fiecare utilizare. De aceea, specialistul recomandă cu tărie să se atârne prosopul umed într-un loc uscat, astfel încât să poată fi ventilat și astfel să prevină formarea bacteriilor care se dezvoltă mai mult în umiditate.

De asemenea, precizează că este foarte recomandat să nu vă împrumutați prosoapele, chiar și in familie!

După cum precizeaza publicatia citata, „prosoapele sunt suprafețe favorabile dezvoltării germenilor” și pot deveni un loc ideal de locuit pentru bacterii, ciuperci, celule moarte ale pielii, secreții salivare, anale și urinare și alți germeni.

Desigur, frecvența spălării depinde nu numai de utilizarea pe care o aduceți prosoapelor, ci și de mărimea acestora. Cu cât prosopul de baie este mai mare, cu atât suprafața se va murdări mai mult.

sursa: Femme Actuelle

Adauga un comentariu