Sport

După ce duminică au sfidat o planetă întreagă, japonezii au recunoscut ieri pentru prima dată: „Decizia poate deveni inevitabilă”

Publicat: 24 mart. 2020

Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo „ar putea deveni inevitabilă” dacă pandemia de coronavirus va face imposibilă organizarea competiției în condiții sigure, a recunoscut luni, pentru prima oară, premierul japonez Shinzo Abe.

Există posibilitatea amânării JO 2020

Abe, care a vorbit în fața Parlamentului japonez, a asigurat că țara sa este în continuare angajată să organizeze JO 2020 în cele mai bune condiții, însă „dacă acest lucru va deveni dificil, ținând cont cu prioritate de sportivi”, decizia unei amânări „ar putea deveni inevitabilă”.

„Dacă acest lucru devine dificil, este posibil să nu avem altă opțiune decât să luăm în considerare amânarea jocurilor, ținând cont de principiul olimpic de a pune sănătatea sportivilor înainte”, a declarat Abe.

Japonia recunoaște pentru prima dată că ia în calcul amânarea

În ciuda răspândirii neîncetate a pandemiei de coronavirus în lume și a preocupărilor tot mai mari legate de desfășurarea Olimpiadei de la Tokyo, Shinzo Abe nu a mai evocat niciodată până acum, în mod oficial, această posibilitate.
Schimbarea sa de poziție vine după ce Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a lăsat la rândul său, duminică, să se întrevadă posibilitatea unei amânări a evenimentului, oferindu-și un termen de patru săptămâni pentru a lua o decizie în acest sens, împreună cu toți partenerii săi.

„Anularea nu figurează însă printre posibilități”, a subliniat luni Shinzo Abe, după ce președintele CIO, Thomas Bach, declarase anterior că anularea JO 2020 „nu se află pe ordinea de zi”, pentru că acest lucru „ar distruge visul olimpic”.

Canada și Australia sunt primele două țări care au anunțat că vor boicota JO 2020

Canada și Australia sunt primele două țări care au anunțat că vor boicota JO 2020, dacă acestea vor avea loc în intervalul stabilit inițial (24 iulie – 9 august 2020).
Peste 324.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate până acum în 171 de țări și teritorii de la debutul crizei sanitare, care a făcut cel puțin 14.396 de morți, potrivit ultimului bilanț stabilit de AFP duminică seara.

Cum au sfidat japonezii planeta, în plină pandemie de coronavirus

În plină pandemie de COVID-19 și în contextul în care toate țările lumii iau măsuri extreme de distanțare socială, japonezii au ignorat toate sfaturile ca să participe la ceremonia de primire a flăcării olimpice.
Peste 50.000 de oameni s-au adunat la Sendai ca să urmărească evenimentul. Flacăra a ajuns în Japonia într-o perioadă de haos pe glob, în care Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate la vară, sunt în pericol din cauza noului coronavirusloading...

Adauga un comentariu