Titlurile zilei

După dezvăluirile BZI, o polițistă a fost sancționată de șefii IPJ Iași pentru că și-a permis să vorbească în presă când a fost hărțuită. Surpriză! Judecătorii au dat de pământ cu „părerile” superiorilor agentei – EXCLUSIV/FOTO

Publicat: 03 feb. 2024
_____ Vizualizări 59 Comentarii
După dezvăluirile BZI o polițistă a fost sancționată de șefii IPJ Iași pentru că și-a permis să vorbească în presă când a fost hărțuită. Surpriză Judecătorii au dat de pământ cu părerile superiorilor agentei - EXCLUSIVFOTO
O polițistă din cadrul IPJ Iași a câștigat în instanță anularea unei sancțiuni pe care a primit-o de la șeful Inspectoratului pentru că a dat declarații în presă

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a pierdut un proces deschis de o agentă care a fost sancționată pentru că a dat declarații în presă. Tânăra polițistă a reclamat o serie de abuzuri, dar a ajuns să fie anchetată până la urmă

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a pierdut un proces pe care o polițistă l-a intentat după ce a fost sancționată pentru că și-a permis să discute cu un reporter al cotidianului BZI și să povestească felul în care merg lucrurile în sistem. Șefii IPJ Iași au considerat că polițista a adus prejudicii de imagine Inspectoratului, dar să începem cu începutul.

Agentul de poliție Antonela Luca a intrat în sistem în anul 2019 și a fost repartizată la Postul de Poliție Țibana. Acolo, l-a găsit pe șeful de post Vasile Cojocaru. O perioadă, lucrurile au mers bine, dar, la un moment dat, totul a început să o ia razna. Antonela a început să audă zvonuri de la colegi, ce spuneau că șeful de post Cojocaru ar fi atins-o și că ar putea avea o închipuită relație. Polițista a fost deranjată și l-a întrebat pe șeful de post dacă a spus așa ceva vreodată. Acesta a negat, însă, după o vreme, o altă întâmplare avea să o „marcheze” pe tânăra polițistă.

Antonela Luca, chemată la Control Intern. Sesizările ei nu sunt luate în seamă, cazul este clasat

Pe data de 27 decembrie 2020, a primit un mesaj „deocheat” de la Vasile Cojocaru: „Crăciun fericit! Și acum: Bătaia o meriți cu cureaua la…”. La scurt timp, Antonela Luca a mers la șeful Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Costel Gîtlan. Aceasta i-a cerut să o transfere la un alt post pentru că situația de la Țibana este complicată.

Nu a trecut prea mult timp, iar Antonela ar fi fost atinsă pe picior, în timpul unei misiuni, de șeful de post Vasile Cojocaru. Asta a susținut tânăra polițistă. După acest incident, Antonela a sesizat conducerea IPJ Iași. Aceasta a fost chemată la control intern, dar totul a fost clasat. Practic, IPJ Iași a „blocat” orice demers care ar fi putut afecta imaginea Inspectoratului.

S-a căutat nod în papură: „A exprimat opinii care au adus prejudicii imaginii IPJ”

Situația polițistei a rămas aceeași. Chiar dacă a cerut sprijin superiorilor, nu a primit niciun ajutor. Dimpotrivă! S-a trezit că este cercetată disciplinar. Povestea polițistei Antonela Luca a fost relatată de reporterii BZI. Pentru că a discutat cu presa și a prezentat problemele cu care s-a confruntat în „familia” IPJ Iași, Antonela Luca a fost cercetată. Relatăm mai jos o parte dintre acuzațiile care i-au fost aduse de superiori.

„Prin articolul «Una dintre cele mai frumoase polițiste din Iași, terorizată și hărțuită la serviciu? Șeful tinerei i-a trimis un mesaj pervers pe Whatsapp: «Bătaia o meriți cu cureaua la…», publicat de cotidianul «Bună Ziua Iași» la data de 16.12.2021, agentul Luca Antonela, în nume personal, a exprimat opinii care au adus prejudicii imaginii I.P.J. Iași, dar și onoarei și demnității profesionale a agentului șef principal de poliție Cojocaru Vasile, declarând: «Alegem să fim polițiști pentru că vrem să le facem oamenilor dreptate, dar suntem primele persoane cărora nu li se face dreptate… alegi să taci, chiar dacă vezi multe lucruri în neregulă, pentru că dacă vorbești, nimeni nu te ascultă, nu te crede și tot tu ajungi să fii considerat cel care spune aceste lucruri pentru că vrei ceva anume. Da, mi s-a întâmplat și mie”, se arată în „analiza” făcută pe text de superiorii agentei.

Analiză la sânge pe textul apărut pe BZI.ro. Superiorii IPJ Iași au sancționat-o pe polițistă

Șefii polițistei au făcut o adevărată analiză a declarațiilor pe care Antonela Luca le-a dat reporterilor BZI. Atenți la fiecare detaliu, cei de la Control Intern au încercat să arate cât de mult rău a putut face polițista Inspectoratului de Poliție Județean Iași, mai ales lui Vasile Cojocaru, șeful de post. Astfel, cei de la Control Intern au continuat să scoată declarații din textul apărut pe BZI.ro, să arate cât de impertinentă a putut fi Antonela Luca. Mai relatăm câteva declarații de care superiorii ei au fost deranjați:

„«După aproximativ 6 luni, colegii au început să-mi spună că domnul Cojocaru afirma că mi-a pus mâna pe picior, că, dacă vrea el, cine știe ce mi-ar putea face! Pe 26 mai 2021, în timp ce mă deplasam la o sesizare 112 împreună cu domnul Vasile Cojocaru și mă aflam la volanul autospecialei de poliție, acesta a încercat să mă atingă, moment în care l-am întrebat ce face, el a spus că din greșeală, dar gestul s-a repetat, moment în care am oprit autospeciala și l-am întrebat dacă dorește să coboare». Totodată, în același articol a făcut declarații tendențioase și comentarii neadecvate, respectiv: «Chiar dacă am efectuat doar serviciu de patrulare în intervalul 16:00-00:00 în fiecare zi, am primit note de sarcini de la domnul Vasile Cojocaru, cu diferite activități de adus la termen în timpi imposibil de atins»”.

Exemplele au continuat, iar după toate aceste concluzii, șeful IPJ Iași, Costel Gîtlan, a decis ca polițista să fie sancționată. Aceasta a primit o mustrare scrisă pentru că a afectat imaginea IPJ Iași și a șefului de post.

Antonela Luca a căutat dreptate în instanță. Judecătorii au anulat sancțiunea pe care a primit-o

Simțindu-se din nou nedreptățită, Antonela Luca a decis să acționeze în judecată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași. O mână de ajutor a primit de la Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol. Aceștia au susținut-o în demersurile sale. Astfel, după mai multe termene, judecătorii ieșeni i-au dat dreptate agentei.

„Dispune anularea Dispoziției Șefului Inspectoratului de Poliție Județean Iași și a deciziei Inspectoratului General al Poliției Române prin care s-au aplicat reclamantei sancțiunea disciplinară mustrare scrisă”, au decis judecătorii ieșeni.

Reprezentanții IPJ au făcut recurs, însă judecătorii au respins solicitarea acestora. Astfel, decizia magistraților a rămas definitivă. Sancțiunea primită de Antonela Luca a fost anulată. Polițista a reușit într-un final să plece de la Postul Țibana, dar a rămas în cadrul IPJ Iași.

Comentarii
  • Asa cum sta cu capul intr o parte si rade aceat Gatlan, golan sef al politiei seamana cu penalul si infractorul de Chirica. Oare ar incapea amindoi pe Dr Vicol?

  • Jigodia asta de Gatlan mai este sef la IPJ IASI ??! a mai fost o lichea SCRIPNICIUC, care dupa ce cu greu a fost scos la pensie vroia sa fie sef la o unitate de spital, era „”specialist in chirurgie „” ! SICTIR . Sau facut de cacat, din nou pentru a nu stim cata oara cei de la DIPI, care trebuie desfiintati complet , INEFICIENTI, INCOMPETENTI, fac jocul politicienilor corupti, de zeci de ani !

  • Felicitari pentru curaj! Burtosii de milițieni au crezut ca daca vad o fată noua, o si fac poștă prin postul de poliție. Vise tată, vise!
    Oare de ce mai sunt milițienii aștia in funcție? Jeguri penale si ordinare. Taiați pana grohaie ca porcii. Asta merita astfel de jeguri.

  • Societatea nu așteaptă muhers rujate, Facebook-kate, hoațe de prin Carrefour și Mall și care toată ziua umblă numai după drepturi, etc. Societatea vrea siguranța persoaei pe stradă, siguranța bunurilor, a casei, siguranța copiilor în societate, siguranța circulație pe drumurile publice și tot ce e legat de siguranța întregii societăți. Ar trebui o evaluare serioasă a tuturor pentru a se vedea dacă nu cumva papă chenzina statului și alte drepturi degeaba.

  • Luca este o vagabonda la origine. Practicanta a videochatului de ani de zile, a încercat marea cu sarea. În curând va fi clienta DIICOT-ului. Legat de experienta la Țibana, parțial este adevărat, dar provocat. Să lase Netflix-ul.

  • Evaluare serioasa nu se poate face intr-o societate bolnava. Relatia, mita, coruptia vor dainui inca mult timp. Cine, cum si cand va trebui sa inceapa?

  • Functia este mostenita de la jegosul de Scripniciuc, cu responsabilitatile mirlanesti si cu promisiunea ca are grija de pilele din sistem. Atit timp cit controlul intern si psihologicul este subordonat sefului de IPJ, totul este acoperit. Degeaba sesizeaza politistii controlul intern, ca se pune batista pe tambal, ca dauneaza sefilor, dar se spune in presa ca afecteaza imaginea institutiei. Oricum golanul a continuat porcariile si si-a adus toate scursurile in functii caldute.

  • Ce să-ți povestesc, cică a atins-o pe picior, i-a zis în glumă că trebuie bătută la cur, hai mă, unde e marea hărțuire. E de toată jena Antoanela, figuri de miss.

  • Cand angajezi femei in structuri de forta asta se intampla. Se plang mereu de munca, desi nu sunt trimise in misiuni periculoase tocmai pt ca sunt femei, si la nevoie sunt folosite pentru razbunari interne prin metoda „abuzului”. Orice in ziua de azi e abuz sexual si oricand o fatuca de asta poate depune plangeri inventate pt abuz. Nu mai angajati femei in structurile de forta pt ca prin ele progresistii vor distruge structurile de forta. La contabilitate fetele mele nu la politie.

  • Domnița agent și-a început cariera cu stângul, vrea covorul roșu sub picioare, habar nu are că respectul se câștigă nu se cerșește.

  • Poftim!? Deci dacă o pupăză închipuită polițistă, se află într-o mașină cu un coleg, fără alți martori, cei de la control intern trebuie să o creadă pe mincinoasă că i s-a spus ceva sau i s-a pus mâna pe undeva? Hai marș!!! Trebuie probe nene, nu așa după toate idiologiile feministe. Nu îți place sistemul, înapoi la videochat de unde ai venit. Cât despre frustrații de sua : ce are dea’face conducerea cu toate cercetările administrative? 🤔 Dar…..este și un mare DAR…la Control Intern, au intrat Toate pilele neprofesioniste, ofițerese de la pompieri, frontieră și alții care au doar 4-5 ani de operativ efectiv și care, din păcate….atâta au în cap: Să ardă!!! Eu ca pensionar, aprind adese ori câte o lumânare pentru cei de la Control Intern dar la Morți, nu la Vii.!!! Cât despre decizia instanței…ea nu dă crezare cazului că s-a intamplat sau nu așa ci doar desființează o propunere de sancționare.

  • Băi proasta satului, marea doamnă care te crezi, trezește-te că ai ales să lucrezi în poliție nu la facultatea de teologie. Dacă un infractor îți zice pe stradă că-ți dă la mouie îI faci plângere penală?

  • Diipi si/sau controlul intern trebuie sa ceara voie sefului de inspectorat sa ancheteze o plingere impotriva unui politist. Asa este procedura. In loc sa Diipi sa fie independent in realitate este sub papucul sefului. Numai in instanta se poate rezolva ceva.

  • Polițista era mustrata și dacă nu făcea focul în sobă la postul de politie,reiese din alte articole…Și uitase un reșou in priza…

    Suntem în anul 2024.Politistii,la secții de la țară fac focul cu lemne,in sobe vechi și au toaleta in curte.Sediile se dărâmă pe ei.
    Este normal să muncească în atare condiții?
    De asta unii polițiști muncesc așa cu ,,drag” la țară și devin coruptibili…
    Rezolvi și cu o partida de tăiat lemne sau o aeroterma pentru o soluție favorabilă în lucrările penale.
    Despre ce vorbim?Cine e de vina pentru astfel de situații?

  • Bravo fato, felicitari si e bine ca cineva a deschis si aceasta pista pe care multe nu aveau curajul sa o faca.
    Celelalte colege ce patesc la fel nu au curajul si caracterul tau si stau si indura golaniile multora.
    Daca toate ar fi la fel ca tine si ar spune de indata ce i se intampla indiferent de ce spun altii, nu ar mai avea curajul niciodata, niciunul sa faca ceea ce fac cu fetele.

  • Da parca femeile vroiau sa fie egalele bărbaților, nu? Așa că o poate atinge, ca pe orice bărbat. Suntem feministe sau nu mai suntem?
    Acum că vine și războiului, femeile în tranșee, umăr la umăr cu bărbații. Că doar susțin că sunt egalele bărbatului si pot face orice face un bărbat. Hai, la baioneta!

  • La secția din cug… comisarul nistor fute polițistele in timpul serviciului de la polița Bularga și cea de la cug
    Acum va plăti și pensie alimentara la unle

  • Dar Taban a mai terminat treburile la polițist în ograda?
    Mereu apărea că stă pe-acolo prin bătătură și muncește!!!!!

  • Daca era din comuna lui de tari cocliti, Tatarusi, o facea adjuncta IPJ-ului, dar cum nu e de unde trebuie, tot ce poate face e sa sufere

  • Măi, oameni buni, o fi șeful de post din Țibana un gras, libidinos etc. , dar fătuca asta era cu capu-n nori, unghii ca la uliu, gene puse, astea nu se pun…Ea nu punea mâna pe nimic, era numai pe telefon…Normal că la țară era sobă, focul trebuia întreținut, ea nu punea un lemn, era scârbită fe wc-ul din curte etc.
    Fata voia oraș…

  • Marele autor al articolului, mare om, mare caracter, nu raspunde la una dintre cele 5 intrebari esentiale pentru un jurnalist, si anume: „Cand?”

    Cand, mofo, cand?!?…

  • Toata daravera este urmarea impunerii corectitudinii politice in Politie. In loc sa angajeze persoane capabile sa faca fata infractorilor, angajeaza persoane care se potrivesc sabloanelor corectitudinii politice.
    Prostia incepe din scoala de politie. La examenul de admitere te verifica daca stii sa numeri diftongii. De parca scoala de politie ar pregati functionari. Mai au si procent de femei care trebuie admise, desi sunt incapabile sa faca fata infractorilor. Ce fel de munca de politie poate sa faca fufa din imagine? Nu-i in stare nici sa linisteasca un scandal la barul din sat.

  • Gitlanu este vinovat. Cind a fost semnalat de politista ca este ceva in neregula, nu a facut nimic sa rezolve. Mai mult a sanctionat politista. Instanta a sters mustrarea. Politista acum are de tras, nu direct ci prin sagetile Gitlanului, pina cind isi va depune demisia. Gitlanul este inconjurat de sefii de servicii si sefii de birouri, care au beneficii in detrimentul politistilor. Lor sa le fie bine, sa fie bine si pentru protejati si sa nu rasufle nimic.

  • Ne lăsați cu pârțâitoarele astea?! Nu fac nimic, numai drepturi au, drept la bani de chirie, numai concedii medicale fictive, numai Facebook, câte una mai fură prin Carrefour, alta prin Mall, alta mai kakă cate-un copchil din și prin flori, dar dacă te uiți la ce fac ele, ce rezultate au, cam dă cu virgulă.

  • Eu cred că polițista s-andragostit de șeful de post și i-a făcut avansuri.E un domn care-arata bine(cu degetul).Și el nu și nu,că-i om serios,familist,n-are ochi pentru alte femei și fata se răzbună că nu și-a sedus șefu,și-i face numa’ probleme…
    Rea subalterna asta,vroia și ea sa scape de făcut focu-n soba…dacă intra in grațiile lui…

    P.S.Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

  • Sunt multe meserii în care femeile nu au ce căuta ! Mesria de polițist este una din ele !
    Sunt 100 de motive pt care o femeie nu poate fi polițist, să nu ne mai ca cam pe noi cu egalitate, sexism discriminare etc.

  • Ehe….câți colegi cred c-aveau vise erotice
    c-o fata așa de frumoasă…
    Superbă și rafinată tipa!
    Vulpea când n-ajunge la struguri zice că sunt acri!

  • Putzificarea instituțională, plină de drepturi, bani de chirii, bani pt cumpărat case, tot felul de concedii medicale fictive, false (au că are cinstită!, sau că strănută, etc, etc), orice fac, numai treabă, muncă nu fac! Se poate verifica!

  • cum adica porneste de la basina? iaca spun. toti astia isi tin basinile, astea li se urca la cap, si uite asa au idei de kkt. parasuta ca sa se faca politista, sefu de post ca sa se dea la parasuta, sefu al mare ca sa o sanctioneze pe parasuta. daca fiecare isi tragea basinile in loc sa le tina in matz, nu mai era nimica. parasuta s-ar fi facut coafeza. sefu de post si-ar fi vazut de papica si somnic. sefu al mare ar fi mutat-o pe parasuta la zanea, in caz de.

  • Eu propun sa se dea o lege ca femeile care sunt frumoase,inteligente,curajoase și au carisma, sa nu mai lucreze în colective mixte cu barbati,deoarece exista pericolul că bărbații nu se pot concentra la locul de munca și nu mai dau randament.
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Să nu scoată pistolul că-l scapă jos, o să i se rupă unghiuțele.
    Face panaramă poate o mută cineva la oraș,face și un pompino nu-i bai, numai să o mute cineva la oraș.. că ea face plângere..nu se mai poate căca la veceul din spatele postului, jurul ei gingaș nu suportă

  • Dragelor,nu mai lăsați toți mârlanii și bădăranii să-și bată joc de voi! Nu sunteți cârpele lor!
    Dati-le peste bot(la figurat)! Puneti-i la punct!
    Femeia la cratiță și supusă,asta e mentalitatea misoginilor!
    Femeia sa nu emită nici o pretenție,să nu-și ceara drepturile!
    ,,Ori de câte ori o femeie lupta pentru ea însăși,ea lupta pentru toate femeile!”

  • Femeile vor drepturi fara indatoriri. Asta in general. Strict in cazul de fata, este clar ca demoazela nu este capabila sa faca munca de politie. Cum bine spune unul, nu este in stare nici sa curme un scandal la barul din sat.

  • Mda….e greu cu ele dar vina o au și șefii secțiilor care iau spor de 40 % pentru 6 luni de mai multe ori față de agenții care abea prind o tură de 30%. Mișto tactica semi-zeilor de la IPJ. Bagă preme la șefi să „controleze” situația. Voi, cei din presă, cereți o statistică a premelor acordate șefilor și o să rămâneți mirați…..de ce ia un șef premă de mai multe ori iar agenții doar o dată!?

  • Știe cineva,se prinde pește la Prut?
    Este nevoie de permis?
    Am nevoie de un peste mare,un crap,un somn,să dau șpagă undeva să-mi rezolv niste probleme! Neapărat!

  • ,,Atenție la o femeie care gândește logic!
    Căci logica și femeia sunt atât de heterogene,încât este împotriva naturii când apar împreună.”

    Johannes Cotta

  • ASA DE BINE SAU INFILTRAT POLITISTII IN CLANURILE INTERLOPE , INCAT CAND SA ARESTEZE PE CINEVA ?? CE SA VEZI ?? TOTI SUNT POLITISTI !!

  • Cine ataca?Ciobarlanii…
    Asta de mai sus, ,,Inquisitor”,uzitează de cuvântul ,,boarfa” la adresa polițistei,numai pentru faptul că a apărut la ziar.El,în fapt,n-a citit articolul,că-l doare capul dacă face acest lucru.S-a uitat la poze….
    Fata a ales calea justiției să-și rezolve problemele și e susținută de Sindicatul Europol.Ce e rău în asta? Deranjează tare?
    Alții își rezolvă problemele pe ușa din dos,apelând la pile ÎNALTE,alții își așteaptă rândul,în justiție,și când nici acolo nu se rezolva,din varii motive,mai intervine și
    dreptatea DIVINA(pentru cine crede in Dumnezeu).
    Doamne-ajută,să aibă parte toată lumea de dreptate! 🏵️

  • da, cum sa nu. tot acolo am citit ca „… în comitatul de Suffolk, vasalul era dator să facă dinaintea regelui, în ziua de Crăciun, un salt, un rîgîit și-un pîrț.” bine ar sa introduca treaba asta in politie. daca ar fi fost intodusa, intre cei doi s-ar fi legat un prietesug, fiindca e clar ca s-ar fi antrenat impreuna. scepticii sa nu uite ca ecoul unei basini bine strunite face minuni in sufletul omului.

  • La noi este firesc!! Daca te duci sa reclami un vecin sau o persoana care deranjeaza linistea in bloc pana la urma esti tu amendat de catre Pulitisti (te scot pe tine vinovat)!!!

  • Daca incerci sa reclami ca la Pensiunea Arnia din Iasi, exista un dobitoc de administrator care face numai nereguli si are in mare masura angajatii la gri, idiotii de politisti te iau pe tine la anchetat in loc sa mearga sa verifice cele reclamate!!!! Pentru simplul motiv explicabil: Au primit SPAGUTA!!!

  • De neimaginat. Cu toate acestea, de ce ii platim? Ca sa hartuiasca femeile? Ca sa ii saboteze pe cei care isi cer drepturile aparate? Nu am vazut sa intereseze pe cineva din posturile „fierbinti“ ale IPJ Iasi sa apere si sa aplice legea. Nu am vazut. Voi?

Adauga un comentariu