Sanatate

Durerea în gât la înghițire. Ce să faci pentru a ameliora inflamația?

Publicat: 31 mart. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Durerea în gât la înghițire. Ce să faci pentru a ameliora inflamația
Luați un borcan de miere și consumați 1-2 lingurițe de câteva ori pe zi

Durerea în gât la înghițire este simțită de persoanele care suferă de o răceală sau viroză. Gâtul este un organ sensibil care reacționează rapid la stimuli și la procesele inflamatorii, avertizându-vă cu semnale de durere în caz de boală sau de leziuni. Durerea este resimțită atunci când vorbiți, râdeți, înghițiți și în stare de liniște.

Durerile de gât afectează adesea adulții și copiii. Ignorarea durerii și autotratamentul pot duce la complicații. Trebuie să începeți tratamentul la primul simptom dureros, să vă consultați medicul și să urmați instrucțiunile acestuia. Nu putem vedea ce se întâmplă în laringe, nu putem controla vizual procesele inflamatorii, dar efectele lor duc rapid la o înrăutățire a stării noastre de bine. Senzația de arsură, de corp străin, senzațiile dureroase la vorbire și la înghițire provoacă multă suferință. Ce remedii împotriva durerilor de gât ajută și cum puteți preveni complicațiile?

Durerea în gât la înghițire. Antiseptice locale și pastile pentru calmarea disconfortului local

Durerea de gât atunci când înghiți poate avea cauze diferite. Printre acestea se numără iritație mecanică cauzată de efortul de a vorbi, de un corp străin sau inflamație. Condițiile de pe suprafața sa sunt favorabile pentru reproducerea mai multor tipuri de microorganisme care provoacă angină, difterie, laringită și faringită.

Unele boli provoacă o creștere semnificativă a temperaturii, în timp ce altele au o schimbare mică sau deloc a temperaturii. Pentru a preveni complicațiile și a ameliora afecțiunea, trebuie să știți ce trebuie să faceți dacă aveți dureri de gât. Indiferent de cauza durerilor de gât, trebuie să eliminați orice influență externă iritantă. Printre acestea alimente calde, reci, picante sau sărate.

Durerile de gât care sunt însoțite de febră nu trebuie tolerate. De îndată ce începe boala, apelați la un medic. Ar trebui să stați în pat, să luați medicamentele prescrise de medic și să beți ceai cald pentru a accelera excreția toxinelor din organism. Pentru a ameliora inflamația, se recomandă gargara cu soluție de Furacilin, antiseptice fără alcool, decocturi de plante, soluție de sifon cu câteva picături de iod.

Atunci când aveți dureri în gât, este foarte dăunător să respirați aer uscat. Pentru a crea un microclimat confortabil, puneți în cameră câteva recipiente deschise cu apă, țineți ușa de la baie deschisă și puteți cumpăra o fântână de masă sau un acvariu.

Remedii populare pentru calmarea disconfortului din gât. Leacuri bătrânești

Pentru a vă vindeca rapid gâtul, trebuie să ușurați inflamația țesuturilor moi. Dacă vă suprasolicitați sau dezvoltați un proces inflamator, disconfortul se datorează uscăciunii acestora. Nu mai fumați și nu mai mâncați alimente picante pe durata bolii. Pentru a rehidrata un laringe inflamat, beți bulion de pui cald.

Luați un borcan de miere și consumați 1-2 lingurițe de câteva ori pe zi. Beți ceai cald tot timpul. În loc de frunze de ceai se pot prepara flori de mușețel. Nu trebuie să încercați să beți prea mult ceai deodată. Puneți-l lângă patul dumneavoastră și luați înghițituri mici imediat ce simțiți uscăciune, bășini și dureri.

Pentru a vă trata eficient durerea în gât la înghițire, faceți proceduri prin inhalarea aburului din cartofi fierți dizolvați în ulei esențial în apă. Acest tratament blând este potrivit pentru femeile însărcinate care nu pot lua produse farmaceutice.

Comentarii
  • Ce remedii ? Care remedii? Luati o cana de tuica dimineata pe stomacul gol si mancati apoi o patlagica murata.Temperatura creste ia saraca cand vezi ca puturoasa a sutit iar banii din portofel sa cumpere boarfe si pantofi cu toc .Durerea de gat se prezinta si ea la cat racnesti de pe un deal pe altul cand vezi ca oamenii tocmiti cu ziua stau numai in fund la caterinca fara sa puna osul la treaba.Degeaba ma inflamez ca n-ai cu cine…

  • „imediat ce simțiți uscăciune, bășini și dureri.”‘

    Bai fratilor, voi cititi ce scrieti? flatulenta este un simptom al faringitei??

Adauga un comentariu