Actualitate

Ecaterina, fiica preotului Nicolae Dima, a ieşit din comă. Au trecut mai bine de două luni de la operaţia pe creier

Publicat: 16 ian. 2023
Ecaterina fiica preotului Nicolae Dima a ieşit din comă. Au trecut mai bine de două luni de la operaţia pe creier
Micuța Ecaterina a stat în comă mai bine de opt săptămâni, după operația pe creier

Ecaterina, fiica preotului Nicolae Dima, a ieşit din comă după mai bine de două luni de la complicata operaţie pe creier. În noiembrie 2022, fetița în vârstă de 12 ani a fost diagnosticată cu tumoare pe creier, astfel că s-a intervenit chirurgical. Acum, părintele Vasile Ioana a împărtășit vestea pe rețelele sociale după ce a primit un mesaj de la tatăl Ecaterinei.

Fetița părintelui Nicolae Dima, unul dintre preoții cei mai îndrăgiți din București, de la Biserica Sfântul Nicolae, a intrat în operație marți, după mai multe zile în care a fost în comă. Părintele Vasile Ioana, colegul său de parohie, a făcut apel la credincioși să se roage pentru copilă.

În noiembrie 2022, Ecaterina, fetița în vârstă de 12 ani a părintelui Nicolae Dima, a intrat în stop cardio-respirator. Aceasta a leșinat chiar în brațele tatălui ei după ce a fost diagnosticată cu o formațiune tumorală. Atunci ea a fost operată de urgență, după ce i-a fost indusă coma. Acum, după două luni, Ecaterina și-a revenit și starea ei este bună.

Ecaterina, fiica preotului Nicolae Dima, a ieşit din comă

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, este aproape conştientă, după coma indusă în care a stat peste opt săptămâni. Fetiţa are reprize de conştienţă, în timpul cărora comunică cu părinţii ei. După ce va redeveni complet conştientă, Ecaterina va trebui să reînveţe să meargă şi să vorbească.

Părintele Vasile Ioana face apel la credincioşi să se roage în continuare pentru Ecaterina, dar şi pentru părinţii ei, care o veghează din zorii zilei până aproape de miezul nopţii. Prezenţa lor este necesară pentru stimularea creierului micuţei.

„Dragii mei, am o veste mare! Ecaterina este foarte aproape de trezirea completă! Acum 20 de minute am primit prin WhatsApp un mesaj emoționant de la Părintele Nicolae Dima, mesaj pe care vreau să-l împărtășesc cu voi.

«Părinte, Ecaterina este din ce în ce mai bine! Este din ce în ce mai aproape de trezirea completă. Vorbește, deși nu foarte clar, dar spune cuvinte simple și își aduce aminte foarte bine nume. Aseară am spus împreună Îngerașul, iar ea își amintea și rostea versuri întregi ale rugăciunii. Are doar reprize de conștiență, doarme mult, dar este bine, slavă Bunului Dumnezeu», este mesajul trimis de părinele Dima.

După ce am citit acest mesaj, m-am rugat și mai fierbinte lui Dumnezeu să o aducă pe Ecaterina la starea de conștiență și apoi la însănătoșire! Haideți să ne rugăm cu toții mai departe pentru Eca si pentru părinții ei”, este mesajul transmis de părintele Vasile Ioana.

Ecaterina avea o tumoare pe creier

Reamintim că Ecaterina a fost operată la jumătatea lunii noiembrie pe creier. La începutul aceleiaşi luni, fetiţa a început să acuze dureri intense de cap. Medicii i-au recomandat fetei să facă un CT în cazul în care durerea persistă, așa cum s-a și întâmplat. CT-ul cranian efectuat a relevat faptul că fetiţa avea o tumoră localizată în trunchiul cerebral, adică în mijlocul creierului.

Ecaterina a fost operată la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni. Din cauza tumorii s-a produs o blocadă a căilor lichidiene, ceea ce a dus la o hidrocefalie secundară. Creierul se umpluse de lichid și nu se mai oxigena. Pacienta a făcut apoi un stop cardio-respirator. După aproximativ 40 de minute, a urmat alt stop.

Medicii au reușit montarea drenajului, astfel că excesul de lichid cefahorahidian a putut fi evacuat. În operație, medicul i-a extras chistul din trunchiul cerebral. De la momentul operaţiei, Ecaterina nu s-a mai trezit. Ulterior, a fost transportată în Germania pentru recuperare neurologică, acolo unde se află şi în momentul de faţă.
Adauga un comentariu