Local

Echipa de vaccinare mobilă de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”, prezentă în comuna Heleșteni. Persoanele care nu s-au putut deplasa la un centru vor fi imunizate

Publicat: 22 apr. 2021
echipă mobilă de vaccinare anti-Covid-19
Astăzi, echipa de vaccinare mobilă de la Spitalul Clinic Militar de Urgență "Dr. Iacob Czihac" este prezentă în comuna Heleșteni și vaccinează persoanele care nu au avut până acum posibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare
Astăzi, 22 aprilie 2021, echipa de vaccinare mobilă de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași este prezentă în aceste momente în comuna Heleșteni și vaccinează anti-Covid-19 persoanele care nu au avut până acum posibilitatea de a se deplasa la un centru de imunizare împotriva noului coronavirus.
Serul utilizat la această activitate este cel dezvoltat de compania Moderna, iar echipa de vaccinare mobilă este sprijinită de angajații primăriei, care au întocmit o listă cu persoanele care doresc să li se administreze vaccinul. Spațiul utilizat este pus la dispoziție tot de autoritățile locale, potrivit declarației prefectului Județului Iași, Marian Grigoraș.
Rapelul se va face după 28 de zile, la aceeași locație, tot prin intermediul echipei mobile. Activitatea echipelor mobile va continua de asemenea și în perioada următoare în comunele din județ rămase.

Primăriile din județ trebuie să pună la dispoziția medicilor spațiul unde se va administra vaccinul

Reamintim faptul că echipa de vaccinare mobilă va fi sprijinită de angajații Primăriei localității unde se desfășoară activitatea. Aceștia au întocmit o listă unde sunt trecute persoanele care și-au exprimat dorința să se imunizeze. De asemenea, aceștia vor amenaja spațiul unde se va efectua vaccinarea populației. Vineri, 23 aprilie 2021, echipa mobilă de vaccinare își va continua traseul și va ajunge în comuna Cristești, județul Iași. Primarul comunei a transmis și reprezentanților din localități învecinate pentru a se deplasa cât mai multe persoane dornice să se imunizeze. Acesta a pus la dispoziție Sala Polivalentă pentru desfășurarea activității.

„De la noi din comună sunt înscrise pe listă aproximativ 30 de persoane și, pentru că ne dorim să se imunizeze cât mai multe persoane în ziua respectivă, am anunțat autoritățile din localitățile învecinate: Tătăruși, Valea Seacă, Moțca, Timișești. Voi anunța și autoritățile din Drăgușeni, astfel încât să știm că va crește numărul celor care vor fi vaccinați. Noi am pus la dispoziție spațiul și tot ceea ce au nevoie pentru buna funcționare: frigidere, scaune, internet și nu numai. În acest timp, majoritatea locuitorilor din comuna Cristești au mers să se imunizeze la centrul din Pașcani. Unii au fost și la Fălticeni, Dorohoi, Hârlău, Târgu Frumos”, a declarat Mihai Vlad Pintili, primarul comunei Cristești, județul Iași.

Ieșenii care doresc să se vaccineze cu ajutorul echipelor mobile nu au nevoie de programare

Referitor la activitatea echipelor mobile de vaccinare, acestea vor asigura, la nevoie, inclusiv imunizarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu. Sătenii se pot deplasa la centrul de vaccinare pentru a li se administra serul fără programare.

Edilii vor preciza însă un număr minim de oameni care s-au încris până la acea dată pe listele de așteptare pentru imunizare, astfel încât să se poată face o estimare a numărului de doze ale serului Moderna care trebuie transportate în zonă.

Adauga un comentariu