BZI LIVE

LIVE VIDEO – Ediţie BZI LIVE de maxim interes şi actualitate pentru toţi românii! Eurodeputatul Eugen Tomac (PMP) va dialoga despre recomandări ale Comisiei Europene pentru gestionarea crizei energetice, realităţi politico-sociale din ţară şi strategii pentru administrarea crizei economice şi sanitare

Publicat: 14 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 15.00 (via Skype) este programată o ediţie BZI LIVE de maxim interes şi actualitate pentru toţi romanii! Eurodeputatul Eugen Tomac (Partidul Mişcarea Populară) va dialoga despre recomandări ale Comisiei Europene (CE) pentru gestionarea crizei energetice, realităţi politico-sociale din ţară şi strategii pentru administrarea crizei economice şi sanitare.

„Întreaga Europă se confruntă cu o creştere record a preţului energiei care ameninţa redresarea economică post-pandemie”, a afirmat miercuri (13 octombrie 2021) europarlamentarul Eugen Tomac, în contextul în care Comisia Europeană a adoptat un set de recomandări pentru gestionarea crizei energetice, propuneri prin care Uniunea Europeană (UE) vine în sprijinul statelor cu opţiuni de măsuri ce pot fi implementate imediat la nivel naţional. „Într-un context politic incert, romanii ştiu că au de plătit facturi uriaşe la energie, în timp ce guvernanţii par că sunt interesaţi mai mult de lupte ce ţin de propriile orgolii decât de siguranţă cetăţenilor”, a mai subliniat Tomac. Pe de altă parte, în luna septembrie 2021, Tomac a arătat că: „Am ajuns la această concluzie ca Rusia face un joc extrem de periculos la această oră, încercând să manipuleze piaţa energiei”.

Comisia Europeană a adoptat o comunicare care cuprinde o serie de măsuri şi recomandări privind preţurile la energie

Comisia Europeană a adoptat o comunicare care cuprinde o serie de măsuri şi recomandări privind preţurile la energie, săptămâna aceasta, pentru a face faţă creşterii excepţionale a preţurilor la energie la nivel mondial, care se preconizează că va dura până la sfârşitul iernii, şi pentru a ajuta populaţia şi întreprinderile europene. Comunicarea, solicitată de liderii statelor membre la Consiliul European informal, precum şi de statele membre în mod punctual, include un „set de instrumente” pe care UE şi statele sale membre le pot utiliza pentru a face faţă impactului imediat al creşterii actuale a preţurilor şi pentru a consolida şi mai mult rezistenta la şocurile viitoare.

Printre măsurile naţionale pe termen scurt se număra sprijinul de urgenţă pentru venituri acordat consumatorilor casnici, ajutoare de stat pentru întreprinderi şi reduceri specifice în materie de taxe şi impozite. Comisia va sprijini, de asemenea, investiţiile în energia din surse regenerabile şi în eficienţă energetică; va examina posibilele măsuri privind stocarea energiei şi achiziţionarea de rezerve de gaze naturale şi va evalua actuala organizare a pieţei energiei electrice.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu