Local

El este medicul de garda care şi-a riscat viaţa pentru pacienţii de la Spitalul din Piatra Neamţ. Eroul a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului și va fi transferat la Iași – UPDATE

Publicat: 14 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
El este medicul de garda care şi-a riscat viaţa pentru pacienţii de la Spitalul din Piatra Neamţ. Eroul a suferit arsuri pe 80 din suprafața corpului și va fi transferat la Iași - UPDATE
Cătălin Denciu este medicul care a salvat viețele unor pacienți

Cătălin Denciu, este medicul de gardă care a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.

”Două cadre medicale și-au riscat viața să salveze pacienții – un medic (cel cu 40% arsuri) și o asistentă, ambii care au fost răniți”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la Digi24.

UPDATE: Ioan Cătălin Denciu, doctor specializat ATI, căsătorit cu o un medic ginecolog și tată a doi copii, a suferit răni grave pe 40% din partea inferioară a corpului pentru a salva 6 vieți.

Colegul său, tot medic ATI, a suferit arsuri grave la mâini scoțând pacienții intubați bolnavi de Covid-19.

Știre inițială

Medicul ars va fi transferat la București, vine la Iași cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, de la Iași va fi preluat ori cu avionul SMURD, în funcție de condițiile de zbor

Medicul, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului va fi transferat la București.

Reamintim că sâmbătă seara, la etajul II al spitalului a pornit un incendiu în urma căruia zece bolnavi COVID intubați au murit.

„Pot confirma că acest medic va fi adus la Bucureşti, la Floreasca sau Bagdasar Arseni. Transportul va fi făcut cu avionul sanitar. Raed Arafat se ocupă de aceste transferuri ale supravieţuitorilor. Unii vor fi duşi la Iaşi, unii la Leţcani”, a spus Nelu Tătaru la România TV.

Declarația directorului Spitalului de la Piatra Neamț

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică, a declarat directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu, informează Mediafax.

Lucian Micu, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat că în incendiul de la ATI au murit șapte oameni, iar alți doi, între care un medic și un pacient sunt în stare critică.

„Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (…) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Micu.

Celulă de criză la MAI după incendiul de la ATI Piatra Neamț

Premierul României, Ludovic Orban, participă la celula de criză convocată la Ministerul Afacerilor Interne, după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț unde au murit zece persoane.

În cadrul ședinței la care participă și premierul Ludovic Orban, se vorbește despre criza de la Piatra Neamț unde zece pacienți au murit în urma unui incendiu apărut la secția ATI pentru bolnavii de Covid 19.

Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu. Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru a evalua situația la fața locului.

Amintim că secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului. Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu.

Adauga un comentariu