Sanatate

Eliminarea acidului uric din articulații. Alimente de evitat în timpul unei dietă pentru gută

Publicat: 20 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eliminarea acidului uric din articulații. Alimente de evitat în timpul unei dietă pentru gută
Principalele manifestări clinice ale gutei sunt asociate cu dezvoltarea artritei gutoase și formarea ganglionilor gutoși

Din cele mai vechi timpuri, cercetătorii erau preocupați de căutarea celor mai eficiente metode pentru eliminarea acidului uric din articulații. Mențiune despre gută se găsește în manuscrisele care au supraviețuit din vremea lui Hipocrate. Conform conceptelor moderne, guta este o boală cronică asociată cu o încălcare a metabolismului purinelor. Drept consecință a acestei încălcări conținutul de acid uric din sânge crește, iar sărurile acestui acid sunt depuse în țesuturi.

Principalele manifestări clinice ale gutei sunt asociate cu dezvoltarea artritei gutoase și formarea ganglionilor gutoși. Esențială în tabloul clinic al artritei gutoase este afectarea rinichilor, care sunt organe țintă în încălcarea metabolismului purinelor. Gradul de afectare a rinichilor în majoritatea cazurilor determină soarta pacientului. Guta este o boală destul de comună.  Cel mai adesea, boala se dezvoltă la bărbați cu vârsta peste 40 de ani. La femei, guta apare de obicei la debutul menopauzei. Ambele sexe pot avea atacuri de gută la o vârstă mai fragedă.

persoana care se tine de articulatia bratului din cauza durerii provocate de acidul uric
Scopul tratamentului este prevenirea reapariției gutei

Afecțiunea poate fi transmisă pe cale genetică? Cum poate fi diagnosticată afecțiunea

Predispoziția la gută este adesea determinată genetic. Cu toate acestea, apariția tulburărilor de metabolism al purinelor poate fi declanșată de malnutriție, abuz de alcool, un stil de viață sedentar și supraîncărcare fizică excesivă. Leziunile articulare contribuie la dezvoltarea afecțiunii, aici se acumulează în primul rând depozitele de cristale de acid uric. De asemenea, pot apărea și durerile în talpa piciorului.

De obicei, guta este identificată prin prezența uraților cristalini caracteristici în lichidul articular. Prezența unor formațiuni localizate în țesutul adipos subcutanat care conțin urați cristalini, este confirmată prin microscopie chimică sau polarizantă.

De cele mai multe ori, de această afecțiune suferă persoane care au avut mai mult de un atac acut de artrită pe parcursul vieții sale. De asemenea, guta este diagnosticată printr-o inflamație maximă a articulației și înroșirea pielii peste articulația afectată.

grafica persoana care se tine de articulatia genunchiului din cauza durerii provocate de acidul uric
De cele mai multe ori, de această afecțiune suferă persoane care au avut mai mult de un atac acut de artrită pe parcursul vieții sale

Eliminarea acidului uric din articulații. Trei sarcini principale de îndeplinit atunci când îți dorești să te vindeci de gută

Scopul tratamentului este prevenirea reapariției gutei. De asemenea, reducerea manifestărilor gutei cronice și prevenirea afectarea organelor interne. Pentru a preveni artrita gutoasă la persoanele cu acid uric ridicat în sânge este necesar să urmați o dietă săracă în purine.

Dieta pacienților cu gută te va ajuta să elimini acidul uric din articulație. Acest regim ar trebui să fie sărac în purine, ceea ce permite într-o oarecare măsură limitarea aportului de medicamente. În timpul dietei, sosurile trebuie excluse și utilizarea cărnii, inclusiv cea de pui.

Pentru a elimina acidul uric trebuie să eviți și unele legume. Dintre acestea fac parte roșiile, fasolea, mazărea, lintea și spanacul. Necesarul de proteine ​​este asigurat de brânză, ouă și lapte. Vei reduce semnificativ conținutul de acid uric din articulații prin limitarea aportului de băuturi alcoolice.

grafica persoana care se tine de articulatia genunchiului din cauza durerii provocate de acidul uric
De obicei, guta este identificată prin prezența uraților cristalini caracteristici în lichidul articular

Cum să stopezi procesul inflamator. Injecțiile recomandate de specialiști

În timpul unui proces inflamator activ, dacă este necesar, se efectuează injecții intraarticulare sau periarticulare cu glucocorticosteroizi. Acestea diferă unele de altele prin viteza de apariție a efectului și durata efectului antiinflamator.

Practic, injecțiile sunt efectuate în articulațiile mari, totuși, uneori, cu monoartrita severă, este posibil să se administreze medicamente hormonale în articulațiile mici ale mâinilor și picioarelor. Înainte de administrarea intraarticulară, este important să se asigure că nu există artrită bacteriană.

După injecțiile intraarticulare, are loc eliminarea acidului uric din articulații. Din moment ce ai administrat un astfel de remediu este important ca stresul asupra articulației afectate să fie evitat pentru cel puțin o zi. Numirea nerezonabilă a injecțiilor intra-articulare poate agrava deteriorarea articulației, astfel încât decizia de a efectua această procedură trebuie luată numai după consultarea unui reumatolog.

femeie care se tine de incheietura mainii din cauza durerii
Predispoziția la gută este adesea determinată genetic
Adauga un comentariu