Sport

Elisabeta Lipă, infectată cu coronavirus: „Nu am nicio idee de unde am luat virusul!“

Publicat: 03 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elisabeta Lipă infectată cu coronavirus Nu am nicio idee de unde am luat virusul
Fosta mare campioană Elisabeta Lipă s-a infectat cu coronavirus

Fosta mare canotoare Elisabeta Lipă a declarat miercuri, 3 februarie, că este infectată cu coronavirus. Elisabeta Lipă susține că se simte bine, că stă acasă şi se află sub supravegherea medicului.

Fosta mare campioană olimpică precizează că nu ştie de unde a contractat virusul Sars CoV-2, pentru că s-a protejat.

„Sunt bine, am avut simptome uşoare. Sunt acasă, sub supravegherea medicului. Sunt teafără şi nevătămată. Nu ştiu de unde am luat acest virus. Din păcate, acest virus poţi să-l iei de peste tot. Nu am nicio idee de unde m-am infectat, că m-am protejat. Aşa că, fiţi atenţi, aveţi grijă de voi”, a declarat Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă: „Nu am fost în niciun pelerinaj!“

Fosta mare sportivă, cea mai medaliată canotoare din istoria Jocurilor Olimpice, cu cinci medalii de aur, două de argint şi una de bronz, a ținut să dezmintă zvonurile potrivit cărora ar fi mers în pelerinaje la mânăstiri şi acolo s-ar fi infectat.

„Nu am fost în niciun pelerinaj. Sunt nişte aberaţii. Am avut grijă de mine, m-am protejat, am mers acolo unde a fost strict necesar”, a menționat Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă, vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a fost aleasă în luna septembrie a anului tercut vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

„Responsabilitatea va fi la fel de mare ca şi până acum. Eu am lipsit doar un mandat de patru ani, în 2016 când nu am mai candidat pentru funcţia de vicepreşedinte. Ocupasem anterior această funcţie, ştiu ce presupune. Ştiu însă că, înainte de toate funcţiile pe care le ocupi, important este să se vadă că lăsăm ceva în urmă, iar când vorbim despre sport, ce putem lăsa decât medalii olimpice, mondiale şi europene. Eu asta îmi doresc pentru sportul românesc, având în vedere că Jocurile Olimpice s-au amânat pentru anul viitor îmi doresc sportivi sănătoşi, cât mai mulţi calificaţi la Jocurile Olimpice, pentru că mai au o şansă anul viitor şi România să ia cât mai multe medalii şi să ne bucurăm de rezultatele sportivilor noştri”, a declarat Lipă la finalul Adunării Generale a COSR care a avut loc la Izvorani.

„Mişcarea reduce numărul de bolnavi din spitale”

Elisabeta Lipă consideră că sedentarismul reprezintă o problemă gravă în România şi că nu e nevoie de studii pentru a afla că mişcarea fizică reduce numărul de bolnavi din spitale.

„Nu cred că ne trebuie nişte studii ca să ajungem la concluzia că mişcarea, de la mic la mare, până la 90 de ani dacă te ţine organismul, cu un stil de viaţă sănătos, reduce numărul de bolnavi din spitale. Asta e clar. Statisticile care arată un grad mare de sedentarism demonstrează că nu facem sport acum, pentru că înainte ne obligau să facem sport, dar acum trebuie insuflată din nou dragostea pentru sport şi pentru mişcare. Şi nu ar fi fost faptul că suntem sedentari, dar ce diagnostice presupune asta? Pentru că devenim şi bolnavi, bineînţeles. Şi peste ceea ce e în spitale acum, unde să-i mai duci pe cei care se îmbolnăvesc din alte motive?”, a menționat Elisabeta Lipă.

Adauga un comentariu