International

Elon Musk își revine după ce a pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi

Publicat: 11 sept. 2020
Elon Musk
Elon Musk își revine după ce a pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi

Omul de afaceri Elon Musk își revine după ce a pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi. Wall Street a încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere, după trei zile de pierderi, investitorii profitând de preţurile scăzute ale acţiunilor din sectorul tehnologiei.

Titlurile producătorului de automobile electrice Tesla au avansat cu 10,92%, după ce în şedinţa precedentă au consemnat cel mai mare declin procentual într-o zi din istoria companiei, transmite Reuters. Marți, acțiunile Tesla au înregistrat o scădere cu 21%, iar Elon Musk a pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi.

Elon Musk își revine după ce a pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi

Acţiunile Apple, Microsoft şi Amazon.com, cele mai mari companii listate la bursa americană în funcţie de capitalizare, au urcat fiecare cu cel puţin 3%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,6%, S&P 500 cu 2,01% şi Nasdaq Composite cu 2,71%.

Creşterile procentuale marchează cea mai bună performanţă consemnată într-o singură zi de S&P după 5 iunie, pentru Nasdaq după 29 aprilie şi pentru Dow Jones după 14 iunie.

Acţiunile AstraZeneca au scăzut cu 1,96% în urma întreruperii studiului clinic al vaccinului pentru noul coronavirus, chiar dacă acesta ar putea fi reluat săptămâna viitoare, potrivit Financial Times.

Titlurile Tiffany & Co au scăzut cu 6,44%, după ce grupul francez LVMH a anunţat că renunţă la acordul de preluare a lanţului american de magazine de bijuterii, de 16 miliarde de dolari.

A pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi

Banii pierduți de el marți sunt mai mult decât întreaga valoare a acțiunilor indiene precum Titan, HDFC Life și UltraTech Cement. Doar 21 de companii din India sunt evaluate mai mult decât bogăția pierdută de Musk într-o zi.

Conform Bloomberg Billionaires Index, Elon Musk era a șasea cea mai bogată persoană din lume, în timp ce în topul Forbes era al optulea. La sfârșitul lunii august, Musk urcase pe poziția a treia în aceste topuri imediat după Jeff Bezos și Bill Gates.

În ciuda căderii abrupte, Musk are active în valoare de 82,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Fondatorul SpaceX și The Boring Company a câștigat anul acesta 54,7 miliarde de dolari, față de 71,1 miliarde de dolari obținute de Jeff Bezos.

Căderea de marți a afectat și alți antreprenori. Jeff Bezos a devenit mai sărac cu 7,94 miliarde de dolari.

Probleme pentru bogații planetei

În ultimele zile, cei mai bogaţi oameni ai planetei s-au confruntat cu scăderea averilor din cauza turbulenţelor de pe pieţele bursiere. Averea netă a şefului Amazon, Jeff Bezos, a scăzut cu 7,9 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Zhong Shanshan a crescut cu peste 30 miliarde de dolari – ajungând al treilea cel mai bogat om din China – după ce acţiunile companiei de îmbuteliere a apei pe care a înfiinţat-o au urcat în urma Ofertei Publice Iniţiale (IPO).

Titlurile Nongfu Spring au urcat cu 54% la debutul pe Bursa de la Hong Kong, majorând averea lui Zhong la 50,9 miliarde de dolari.

Pierderile înregistrate de Elon Musk şi câştigurile realizate de Zhong Shanshan sunt cele mai mari mişcări din istoria indicelui miliardarilor realizate de Bloomberg, excluzând revizuirile averilor nete în urma divorţului, redistribuirii şi moştenirii.

Adauga un comentariu