Titlurile zilei

Emanuel Ungureanu, mărturisiri dureroase despre sistemul sanitar: „Pacienții din spitalele din România au ajuns să fie duși la cerșit mâncare”

Publicat: 02 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Emanuel Ungureanu mărturisiri dureroase despre sistemul sanitar Pacienții din spitalele din România au ajuns să fie duși la cerșit mâncare
Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședinte în Comisia pentru sănătate şi familie, a făcut, în cadrul unei emisiuni BZI Live, o serie de mărturisiri dureroase despre sistemul sanitar din România

Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședinte în Comisia pentru sănătate şi familie, a făcut, în cadrul unei emisiuni BZI Live, o serie de mărturisiri dureroase despre sistemul sanitar din România. Deputatul a vorbit despre tragedia de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, acolo unde 3 pacienți și-au pierdut viața, iar alți 29 au ajuns în stare gravă la spital, după ce au consumat alimente date de pomană la Mănăstirea Florești

Emanuel Ungureanu consideră că, în acest caz, nu mănăstirea ar fi trebuit făcută responsabilă de moartea celor 3 pacienți cu probleme psihice, ci managerul unității medicale. Deputatul USR este de părere că s-a ajuns în situația critică de a primi pomană pentru pacienți, deoarece statul mai are bani doar pentru plata salariilor personalului medical, nu și pentru medicamente, alimente pentru bolnavi sau pentru investiții în infrastructura spitalicească.

Emanuel Ungureanu: „Pacienții internați în spitalele de boli psihice sunt tratați ca niște oameni care nu au drepturi”

Mai mult, deputatul USR susţine că, în România, pacienţii cu afecţiuni psihice sunt foarte prost trataţi, de parcă nici nu ar fi fiinţe umane.

„Pacienții din spitalele din România au ajuns să fie duși la cerșit mâncare. Adevărul este unul foarte dur și poate fi verificat. Statul român, guvernarea de acum, PNL-PSD, plătește salariile, dar nu are bani pentru medicamente, nu are bani pentru mâncare, nu are bani pentru reparații în spitale. Eu nu i-aș acuza pe cei de la mănăstire, pentru că oamenii aceia au vrut să facă un act de caritate. Cine trebuie să se ocupe de calitatea hranei pentru bolnavi!? Responsabil este spitalul, care are grijă de pacienții aceia, Direcția de Sănătate Publică, care trebuie să verifice împreună cu Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor care este calitatea hranei.

Faptul că a trecut o săptămână și noi nu știm care este cauza morții a trei persoane care se aflau în grija statului român într-un spital este și mai grav decât tot ce am spus până acum, pentru că asta este schema de mușamalizare. Pacienții internați în spitalele de boli psihice sunt tratați ca niște oameni care nu au drepturi, care nu au statut de ființe umane”, a transmis Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședinte în Comisia pentru sănătate şi familie.

Deputatul Emanuel Ungureanu critică sistemul sanitar din România

În cadrul aceleiași emisiuni, Emanuel Ungureanu a declarat că este inadmisibil ca autorităţile din Piatra Neamţ să ceară bani de la populaţie pentru a reabilita Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, care în noiembrie 2020 a fost distrusă de un incendiu.

„Statul român le spune unor cetăţeni care contribuie o viaţă la asigurările de sănătate că nu are bani să renoveze o secţie ATI care a ars dintr-o gravă neglijență. Deci tot oamenii de rând din Piatra-Neamț sunt chemați să pună mână de la mână înainte de sărbătorile de iarnă și să refacă spitale.

Acum câteva zile, o altă asociație umanitară, Dăruiește viață, tot din banii românilor și din bani privați, au inaugurat un spital de 53 de milioane de euro, primul spital oncologic pentru copii construit de la zero în ultimii 33 de ani. Spitalul acesta este situat în curtea Spitalului «Marie Curie» din București. Deci tot statul se plânge că nu are bani și tot oamenii de rând, prin sms, prin acte de benevolență, construiesc spitale de la zero”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Nu este pentru prima dată când deputatul USR Emanuel Ungureanu a adus critici sistemului sanitar din România, într-o altă emisiune BZI Live, deputatul a prezentat o serie de imagini horror surprinse în Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, Spitalul „Sf. Spiridon” Iași și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Comentarii
  • Iai întrebat pîrțu&korbanu-mei și pe rujați piride din propriu rahat voiculescu &mihăilă șuți lui werner de ce au tras tunu de un miliard de euro și ce se putea face pentru sănătate cu acești bani în koc să dea pe niște zoaie de ser pe care pe mulți iau merlit tot cu ajutorul lgbtq-ul piride drulat rujat cu ceară bă emanuiel–-

  • Iai întrebat pîrțu&korbanu-mei și pe rujați piride din propriu rahat voiculescu &mihăilă șuți lui werner de ce au tras tunu de un miliard de euro și ce se putea face pentru sănătate cu acești bani în loc să dea pe niște zoaie de ser pe care pe mulți iau merlit tot cu ajutorul lgbtq-ul piride drulat rujat (cică usr) cu ceară bă emanuiel–-

Adauga un comentariu