Titlurile zilei

Eșecurile primarului Mihai Chirica din ultimii 9 ani au devenit promisiuni pentru un viitor mandat. „Mai am idei politice de rumegat. Ca edil și inginer, am cele mai bune soluții” – FOTO

Publicat: 03 feb. 2024
_____ Vizualizări 46 Comentarii
Eșecurile primarului Mihai Chirica din ultimii 9 ani au devenit promisiuni pentru un viitor mandat. Mai am idei politice de rumegat. Ca edil și inginer am cele mai bune soluții - FOTO
Edilul Iașului se folosește de eșecurile din cei 9 ani, de când este primar, în campania electorală din 2024

Eșecurile primarului Mihai Chirica au devenit promisiuni electorale și anul acesta. Edilul continuă să viseze la pasaje supraterane construite peste noapte

Recent, în cadrul unei întâlniri, Mihai Chirica a transformat prezentarea succintă a bugetului pentru anul 2024 într-o adevărată campanie electorală. În contextul în care, în ultimii 9 ani, de când ocupă biroul de la Palatul Roznovanu, niciun proiect important de infrastructură nu a fost demarat și nici măcar o stradă nu a fost construită, edilul readuce în atenție aceleași promisiuni.

Eșecurile primarului Mihai Chirica din ultimii 9 ani au devenit promisiuni electorale

Edilul Iașului nu și-a asumat eșecurile din cei 9 ani, de când ocupă biroul de la Palatul Roznovanu, ba mai mult decât atât, continuă să promită proiecte nerealizabile, în speranța că poate să păcălească electoratul.

„În bugetul pentru anul 2024, la lucrări noi, o să găsiți pasajul Cotnari, dar nu o să îl începem în acest an, e clar. Nu am timpul necesar să mă apuc să sap intersecția Cotnari până nu termin intersecția Socola, Socola însemnând pasajul Socola, bulevardul Poitiers și șoseaua Bucium. Dar intră Contariul în proiectare, intră în partea de proiectare, cu execuție, partea din spre Agronomie. Acolo avem studiu de fezabilitate, putem da drumul la proiectare și execuție.

O să ni-l asumăm (n.r. – proiectul) pe fonduri proprii, pentru că, între timp, îmi predă proiectul de supralărgire și, practic, o să venim deodată cu trei benzi. Deja sunt trei benzi la intrarea spre Agronomie dar o să continuăm până sus, la ieșirea spre Breazu, cu trei benzi și, automat, o să dăm drumul și la un pasaj subteran.

Reiau în proiectare pasajul Anastasie Panu, de data aceasta o să îl modulăm din două tuneluri, nu dintr-un singur tunel, pentru ca să putem lucra după finalizarea tunelului unu la tunelul doi și să nu strangulăm niciodată în totalitate, pe tot parcursul lucrării, traficul și readuc în atenția publică zona Podu Roș”, a spus Mihai Chirica, primarul Iașului.

Proiectul pasajelor din Podu Roș zace în sertare din campania electorală trecută

În ceea ce privește proiectul privind realizarea pasajelor supraterane în Podu Roș, acesta a fost promis și prezentat cu mare fast în 2020. Însă a rămas uitat într-un sertar de la Palatul Roznovanu și șters de praf de edil în anul electoral 2024. Practic, Mihai Chirica promite din nou ieșenilor reorganizarea completă a traficului din Podu Roș, în speranța unui vot în plus.

„Zona Podu Roș înghesuie o grămadă de orgolii, unele susținute tehnic și arhitectural, altele doar politic. Din punctul meu de vedere, ca edil și inginer, în același fel, soluția propusă de către mine este cea mai bună. Pasaj suprateran construit în lungul albiei nu deranjează circulația într-un mod foarte puternic și îl pui în funcțiune peste noapte. Nu ai șanțuri, nu ai apă, nu ai epuismente, nu ai claxoane.

Pasaj subteran, eu nu mi-l asum, pentru că ar însemna să omor inima orașului, unde se circulă cu cel mai mare indicator de trafic, peste 30.000 de mașini pe zi. Și găsirea unei soluții prin care să scoatem circulația pietonală de la sol, poate să o ridicăm într-un pasaj superior 100 la sută pietonal. O să analizăm și această poveste, dar eu mă reîntorc tot la pasajul pe care l-am proiectat și care arată foarte bine și arhitectural. Dar acolo mai sunt idei politice de rumegat”, a adăugat Mihai Chirica

Eșecurile primarului Mihai Chirica din ultimii 9 ani au devenit promisiuni pentru un viitor mandat. Acesta a transformat o conferință de presă în propria campanie electorală, în care a promis vechile proiecte pe care nu a fost capabil să le realizeze.

Comentarii
  • LA PUSCARIE CU DORUS DIN APAMORTAL CU LINGAU PENAL DE CHIRICA SI AIVANOAIEI DE LA TERMOSSERVIS IASI PNL PSD ACEIASI JIGODII GUNOAIE SI PENALI CE NE UCID DE 30 DE ANI INCOACE .

  • Du-te mă la Cafeneaua Piața Urinii și lasă-ne în pace cu promisiunile tale, cine te mai crede…cel mai toxic oraș din România, fără centură ocolitoare după 35 de ani de la revoluție…Bârladul, Tecuciul, orașe mult mai mici cum au reușit? Tu nici măcar drumul hoților nu ai reușit să-l asfaltezi deși este o variantă de ocolire foarte circulata..nu mai spun de bulevardul Poitiers care a ajuns într-o stare jalnică..

  • Cred ca trebuie atentie la uniunea PNL-PSD, care vor sa domine 100 de ani. Nu va amagiti,…vor castiga cei care sunt patrioti si nu sunt la cheremul strainilor.

  • Mihai Chirica are un trecut legat de foștii primari Constantin Simirad și Gheorghe Nichita, ambii trecuți prin mai multe partide, cel din urmă tocmai iesit de la inchisoare. Cum s-a întâmplat de multe ori în cercurile puterii, căderea unui politician puternic a lăsat drumul deschis pentru un altul. Exact așa s-a întâmplat cu Chirica. Pe locul rămas liber după scoaterea din scenă a lui Nichita, viceprimarul Chirica a devenit primar interimar în 2015, a fost ales în 2016 si reales in 2020 cind a fost votat de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot.

  • Asfaltul de proasta calitate, peticeala facuta de Citadin la fel de proasta calitate, sarea aruncata cu nemiluita pe strazi ca metoda de curatat zapada de pe strazi in sec. XXI intr-un oras universitar, capitala culturala etc au condus la ceea ce se vede acum peste tot.
    Tot orasul este plin de gropi astupate de mintuiala anul trecut sau altele noi de la fisuri sau astfaltul de proasta calitate. Lumea trebuie sa stie ca sarea aruncata pe strazi cu nemiluita pentru ca idiotii nu gindesc si toaca banii multi luati pentru lucrari ieftine au distrus si vor distruge. Deja vedem si veti vedea mai bine si in urmatoarele zile ceea ce a inceput deja : mii de gropi in tot orasul, mai ales in jurul gurilor de canal, linga linii de tramvai si de multe ori chiar pe mijlocul strazii. A inceput o lucrare de mintuiala cu butelia, maturoiul inmuiat in smoala si astfalt produs de specialistii de la Citadin. Alti bani, alte contracte frumoase, ale beneficii pentru haita abonata la banul public si noi tot la fel. Situatia e aceeasi in fiecare an.

  • Nu uitati ca unul dintre consilierii lui Chirica, platit din banii nostri, a fost raposatul SIMIRAD. Acesta, pe cind era primar (de trista amintire pentru oras), avea o vorba pe care ii placea sa o spuna des celor apropiati : trebuie sa spui cetatenilor ca vei face multe lucruri. Din cind in cind trebuie sa revii si sa spui ca vei mai face si altele. Si o tii tot asa, pentru ca nu se va mai sti ce ai promis. Noi avem Filarmonica ce concerteaza intr-o cocina (Casa studentilor) cu acustica de doi bani si tu primar cu pretentii de capital cultura faci credit ca sa renovezi cinema Dacia ? Ai transportat ani la rind cetatenii cu niste cazane cumparate de la fier vechi cu zeci de intermediari (tramvaie, autobuze), orasul e sufocat de masini si cind trebuie sa gindesti solutii de transport in zona metropolitana (tren urban, extindere retea tramvaie spre zonele din jur – ex. Letcani etc, studierea solutiei de a construi un metrou etc), masinile cu gunoi defileaza vara in plina zi imputind tot orasul, Iasul e cel mai poluat oras din tara, nu ai tu o parcare construita de primarie in afara de vopsea trasata pe astfalt etc. Chirica face si va face ce stie : lucruri inutile, furaciuni si promisiuni. Dar ceilalti, opozitia, contracandidatii ? Exista ?

  • Niculita – Primar
    Zamosteanu – Viceprimar
    Bolobita – Viceprimar
    Chirica – Director General Politia Locala
    Zanfirescu – Director Salubris

  • Ce idioțenii politice mai ai de rumegat? Nu ai făcut nimic bun pentru ieșeni, doar panseluțe, raliuri și ziua pensionarilor. Ești de toată jena Chirica, mă mir cum mai ai curajul să ieși pe stradă, mă bușește râsul dacă te văd pe buletinul de vot.

  • In realitate cine este in spatele Cafenelei Piata Unirii? Nu cred ca bașbuzuci care pazesc pe acolo toata ziua au vreo legatura cu afacerea.

  • Scăpăm orașul de tine anul ăsta!
    Numai niște idioți mai pot vota un mafiot încă în libertate. Faci mult, dar pe tine …

  • Ce comentarii elogioase. Niciun fan, nimic? Ce-a ajuns și ziarul ăsta care ani de zile i-a făcut jocul, fiind părtaș la situația de acum …

  • Du-te învârtindu-te, coruptule. Sper să mergi din proces in proces la cât ai furat şi câte mânăreli ai acoperit…

  • Te rugam frumos, te imploram sa pleci, sa dispari cu milioanele tale de euro combinate pe imobiliare! Du te si mananca cascaval la piatra neamt cu nevasta ta si lasa ne dreq in pace!!! Ai distrus traficul in tot orasul cu stalpisorii tai cu tot, marsh nemernicule ca nu te mai suportam!!!

  • Chirica , te as vota daca ai fi facut ceva in ultimii ani ,sa zici ca trebuie sa continuam ca sa iti termini ideeile…dar nu . GO BACK and STAY BACK!!!

  • Inginer geolog.. Prietene lasă-ne, ești ca Ceaușescu nu mai ai limite ești bun la toate, te pricepi la toate, cred ca trebuie sa îți faci un control la cap.. Iar ca primar uita te la Cluj, Oradea și ai sa înțelegi unde ești… Pa

  • Lasă-ne și du-te și rumega la Cafeneaua Piața Urinii.. Cum construiește unul o spălătorie pe domeniul public și nu poate fi dezafectata, sau 2,3 etaje în plus fără autorizație și tu nici usturoi n-ai mâncat nici gura nu-ți miroase…

  • chirika esti un gunoi pus la primarie de lingaii securisti si turnatori la fosta securitate ,esti un anal fabet ce iti place sa manci kkat si sa ne sugi belitele !

  • „Proiectele mari au nevoie de timp” ( slogan de la fostul edil al capitalei Moldovei / orasul celor sapte coline – rase si umplute de blocuri )…….

  • Mihaita e cel mai bun pentru urbea celor sapte coline… Asa ajunge Iasiul de rasul tarii, oras european cu 300.000+ locuitori, fara centura, fara strazi asfaltate, fara sala polivalenta noua sau stadion doar cu spitale de pe vremea cand era Nea Nicu flacau si cu pavele, multe pavele. E un oras al pensionarilor, care asteapta pomana electorala si care-si merita soarta. Hai sa fim mai buni, sa-i dam lui Mihaita ce-si doreste, putina gurita, adica un pic de m*u*i*t*a!!!

  • Vă plângeți degeaba. Cine a pus Iașiul pe harta concursurilor de motoare? Cine a făcut raliu in centrul orașului, deși e plin de subterane, beciuri, blocuri vechi,???
    Chirica. Eu îl votez ca să organizeze în continuare Raliul Iașului!

  • Cel mai poluant primar. Gazon, pavele si pansele, atata poate. A tocat banii pe prostii in loc sa i investeasca intr o sosea de centura. A reusit sa ne bage in elita celor mai poluate orase din lume. Nu mai vorbim de haosul imobiliar, generator de spagi uriase.

  • S-a dezafectat terasa Cinema Bistro de pe Lapusneanu. De ce nu s-a luat aceeasi masura si pentru Cafeneaua Piata Unirii? Parca vad ca mai urmeaza un dosar la DNA sau DIICOT.

  • kirik le umple botarca cu sloboz la beseni
    mestecati sloboz si votati kirik besenilor fmm in gatlej de trogloditi

  • Ai rumegat destul numai prostii! Mai rumega ce-ti ofera doctorul Vicol. Ai tupeul inca sa razi de ieseni cu aberatiile astea? Sau ce, nu ai predat inca gardurile metalice de la 24.01. si te crezi protejat?

Adauga un comentariu